Gå til innhold

Kjøttkakesaus - tom for negro!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Skal lage saus til morgendagens middag, men ser jeg er helt tom for negro. Hvordan lager man bruning? Hvor lenge skal man røre? 😊

Anonymkode: c53ea...6c1

Skrevet

til det er mørkt nok uten å bli brent ;)

Anonymkode: ff0ba...cf5

  • Liker 5
Skrevet

Toro, bare vann og pulver.

Anonymkode: 3590c...9e7

  • Liker 2
  • Nyttig 1
Skrevet

Du bruner smør og mel sammen i en stekepanne. Smelt først smøret, og la det bli brunt. Skru ned effekten på platen. Ha oppi mel og rør rundt. Du rører hele tiden, helt til det er «brunt nok». 

  • Liker 4
Skrevet

Margarin/smør i en gryte. Ha i hvetemel. Så rører du til jevningen er så brun som du vil ha sausen. Spe med kraft.

  • Liker 3
Skrevet

Brun smør i en stekepanne eller jerngryte. Ha i mel til en fast masse, senk temperaturen til middels og rør lett rundt mens massen brunes. Spe med buljong eller kraft litt og litt mens du rører godt for å unngå klumper, tilsett væske til sausen har fått ønsket konsekvens. Smak til med salt og pepper.

Anonymkode: 6568a...6cb

  • Liker 1
Skrevet

Tusen takk for svar ☺️

Anonymkode: c53ea...6c1

  • Liker 1
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Toro, bare vann og pulver.

Anonymkode: 3590c...9e7

:nei:

  • Liker 6
Skrevet
12 minutter siden, AnonymBruker said:

til det er mørkt nok uten å bli brent ;)

Anonymkode: ff0ba...cf5

Enig, og de siste sekundene teller, men ta det heller av før du mistenker at det blir svidd. Ha en kjele med kokende vann du tilsetter bruningen i. Bruk slikkepott. Lager du for mye heller du det på et matpapir og oppbevarer i kjøleskapet eller i fryser når det er avkjølt. 

  • Liker 1
Skrevet

Hvordan bruker du negro?

Kunne googlet, men..

Skrevet
37 minutter siden, applestories skrev:

Hvordan bruker du negro?

Kunne googlet, men..

Er kun for fargen, ingen praktisk betydning.

Anonymkode: 02eaa...6cd

Skrevet
14 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Er kun for fargen, ingen praktisk betydning.

Anonymkode: 02eaa...6cd

Mulig jeg er helt dum her men.. Man bruker jo bruning som base for brunsaus. Hva bruker man som saus, som man da må tilsette farge, dersom man ikke har bruning i bunn?

  • Liker 1
Skrevet
6 minutter siden, applestories skrev:

Mulig jeg er helt dum her men.. Man bruker jo bruning som base for brunsaus. Hva bruker man som saus, som man da må tilsette farge, dersom man ikke har bruning i bunn?

Er et ørlite opphold i det å brune jevningen og brenne den. Derfor bruker folk sukkerkulør for å få rett farge. Men lærer man seg å brune smør og hvetemel akkurat perfekt, så trenger man ikke tilsette farge i sausen. 

Anonymkode: 77fca...1b3

  • Liker 3
Skrevet
13 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Er et ørlite opphold i det å brune jevningen og brenne den. Derfor bruker folk sukkerkulør for å få rett farge. Men lærer man seg å brune smør og hvetemel akkurat perfekt, så trenger man ikke tilsette farge i sausen. 

Anonymkode: 77fca...1b3

Da skjønner jeg litt mer, takk for forklaringen!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...