Midnattsol Skrevet 12. mars 2005 #1 Skrevet 12. mars 2005 Hvordan skal jeg steke biffen så den blir god og saftig - medium stekt? Steker aldri biff så trenger litt hjelp her. Vil ikke ha de tørr og seig. Vil ikke steke i smør.
Gjest manic Skrevet 12. mars 2005 #2 Skrevet 12. mars 2005 Hvis du lar den ligge i marinade et-to døgn bestående av olje,noe surt (sitronsaft eller vinedikk),noe søtt (honning eller sukker) og krydder så er du _langt_ på vei mot en mørerer biff. Litt salt kan du også ha i marinaden, ikke mye bare litt som binder saftene tror jeg Steketiden avhenger av hvor blodig du liker biffen, jeg har ikke helt oversikten. Vi pleier å steke den to-tre minutter på hver side og da er den stekt utenpå og blodig inni, yummy! Supertrikset hos oss er marinaden!
Gjest Anonymous Skrevet 12. mars 2005 #3 Skrevet 12. mars 2005 Pannen skal være helt varm , så varm at smøret begynner og bli brunt, stek først på begge sider ca 3 min. Ta av varmen, la hvile i 5- 7 min, stek i 3 min til og la hvile igjen før du serverer :-)
Arkana Skrevet 12. mars 2005 #4 Skrevet 12. mars 2005 For medium biff steker du den i 2 minutter på hver side på sterk varme. Så lar du den hvile et par minutter. Da er biffen perfekt rosa i midten.
Midnattsol Skrevet 12. mars 2005 Forfatter #5 Skrevet 12. mars 2005 Flott, takk! Marinade får bli neste gang, har ikke tid til det nå. Så da steker jeg altså et par minutter på hver side for en medium stekt biff? Ikke noe mer steking enn det?
Gjest manic Skrevet 13. mars 2005 #9 Skrevet 13. mars 2005 Skal man la kjøttet hvile i panna eller utenfor ?
Arkana Skrevet 13. mars 2005 #10 Skrevet 13. mars 2005 Skal man la kjøttet hvile i panna eller utenfor ? Utenfor. Jeg legger den på en tallerken (gjerne med et lokk på), mens jeg lager soppstuingen i samme panne som biffen ble stekt i (får med seg all den gode smaken).
Grooo Skrevet 13. mars 2005 #11 Skrevet 13. mars 2005 Hm... Vi har biff så alt for skjelden, nettopp fordi ingen av oss er gode på å steke biff. Men kanskje vi skal prøve oss på en biff snart nå?? Takk for tips!
Samantha Skrevet 13. mars 2005 #12 Skrevet 13. mars 2005 Utenfor. Jeg legger den på en tallerken (gjerne med et lokk på), mens jeg lager soppstuingen i samme panne som biffen ble stekt i (får med seg all den gode smaken). Kordan laga du soppstuing? Er det kun snakk om å steike sopp eller er soppstuing noko spesielt? :oops: Blir svolta på heile greia no eg....
Arkana Skrevet 13. mars 2005 #13 Skrevet 13. mars 2005 Jeg pleier å steke hakket løk og hvitløk, så har jeg i skivet sopp som jeg steker myk. Tilsetter en teskje sennep, litt worcestershiresaus, noen ganger hakket chili, ørlite fond/buljong, et par skjeer crème fraîche/rømme og litt fløte (eller bare en av delene, avhengig av hva jeg har).
Samantha Skrevet 13. mars 2005 #14 Skrevet 13. mars 2005 Mmmm! Det der må testast ut neste gang det er biff på menyen. Takk Arkana!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå