Gjest Seleena Skrevet 9. mars 2005 #1 Del Skrevet 9. mars 2005 Har alltid sett vekk frå BI som ein studiemulighet, sidan eg ikkje vil vere ei kontorrotte. Men har snakka med nokre som studerer der no, og det høyrest jo langt i frå keisamt ut! ALLE dei retningane du kan velge då! Men fekk diverr ikkje snakka så mykje med dei om det, fordi dei hadde det travelt. Har du gått på BI eller går du no? Kunne du ikkje slengt inn ein komentar om korleis du opplevde dette studiet og korleis det går med deg i arbeidsmarkede? Har du nokon gong angra? Kva slags arbeid må man rekne med å få i starten.. assistent, eller rett på fast arbeid? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dixie i.i Skrevet 9. mars 2005 #2 Del Skrevet 9. mars 2005 Jeg har studert på BI, gikk eiendomsmeglerkandidat studiet + ett år ekstra for å få diplomen. Fikk jobb som boligmegler noen mnd før jeg var ferdig på skolen. Har byttet jobb en gang etter det. BI har mange linjer, men økonomi ligger som en grunnsten i de alle sammen. Jeg trivdes veldig godt der, men endel ved fasilitetene på skolen var ikke fult så bra. Men det tror jeg endrer seg veldig når BI åpner i Nydalen. Som du selv sier så er det mange forskjellige linjer på BI, og noen av de gjør det nok lettere å få relevant jobb rett etterpå en andre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Seleena Skrevet 9. mars 2005 #3 Del Skrevet 9. mars 2005 Eg har tenkt å studere i Bergen. Har høyrt om Nydalen og det er jo sinnsjukt stort! Kanskje litt minus.. Er du fornøyd med arbeidet ditt? Fint i kombinere med barn evt? Har du heimekontor? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Dixie i.i Skrevet 9. mars 2005 #4 Del Skrevet 9. mars 2005 Nå har ikke jeg barn, og har heller ingen planer om det. Som boligmegler er det nok ikke det enkleste å kombinere med barn, da man jobber mye kvelder og helger. Jeg jobber med næring, og det hadde nok latt seg kombinere da man han er mye mer jevn arbeidstid og ingen helgejobbing. Kan jobbe hjemmenifra ja, men det er skjelden jeg gjør det. Pleier å logge meg på mailen på kvelden, men det er det eneste Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 9. mars 2005 #5 Del Skrevet 9. mars 2005 Det jeg synes er positivt med BI er den fleksible måten studiene kan legges opp på. Hovedskolen flytter til Nydalen, Oslo. I tillegg så har de studiesteder i mange fylker og de har nettstudier. Førsteåret kan du ta på kveldstid som deltidsstudent. Du kan velge om du vil følge et studie fra A til Å eller plukke enkeltfag. Mitt inntrykk er at BI har et godt rykte på seg i næringslivet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Seleena Skrevet 9. mars 2005 #6 Del Skrevet 9. mars 2005 Mitt inntrykk er at BI har et godt rykte på seg i næringslivet. Det er vel BI som fostrar ledarar og folk "på toppen av kaka"? Eller tek eg feil? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 9. mars 2005 #7 Del Skrevet 9. mars 2005 jeg kunne selv veldig gjerne tenkt meg å studere på BI. får se om lommeboka er enig... men BI har veldig godt rykte i næringslivet. muligens noe dalende akkurat nå, pga oppslag om lavere inntakskrav for å bedre økonomien. er det kanskje noen som har studert markedsføring på BI? og fått jobb etterpå? låner tråden littegranne Seleena, håper det er greit! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Seleena Skrevet 9. mars 2005 #8 Del Skrevet 9. mars 2005 låner tråden littegranne Seleena, håper det er greit! Sjølvsagt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dødspingvinen Skrevet 10. mars 2005 #9 Del Skrevet 10. mars 2005 Jeg og kunne veldig gjerne tenke meg å gå på BI. Da blir det det i bergen. Jobber litt inne på en bank i bergen, og har inntrykk av at alle de som har skikkleige kremjobber der inne har gått enten BI eller NA. Hvordan har dere andre tenkt å greie utgiftene ved å gå der? (jeg og måtte visst kuppe tråden for å komme med spørsmål.. :oops: ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Seleena Skrevet 10. mars 2005 #10 Del Skrevet 10. mars 2005 Det kostar rundt 39 000 å gå på BI (i Bergen) og om eg bestemte meg for dette så hadde eg klart å finansiere dette gjennom sommarjobb. Men sukk, det er mykje pengar som går til spille, som eg heller kunne brukt på mat, hybel, kle, ting osv.... Men for all del, dette får vi tilbake som det holder etterpå. (Feit lønn) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjesta Skrevet 10. mars 2005 #11 Del Skrevet 10. mars 2005 jeg kunne tenkt meg bachelor i markedsføring, summen blir over 131000...... :o det er rimelig stiv pris. jeg har tenkt å finansiere studiene med lån (statens lånekasse er grei å ha! ) og livets opphold ellers med jobb ved siden av studiet. økonomien er vel egentlig grunnen til at jeg ikke har bestemt meg 100% for å ta studiet eller ikke. vi får satse på kremjobbene som du sier, Seleena! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 10. mars 2005 #12 Del Skrevet 10. mars 2005 Det er vel BI som fostrar ledarar og folk "på toppen av kaka"? Eller tek eg feil? BI og NHH er hovedleverandører av toppledere til norsk næringsliv. Like etter, hakk i hel, kommer statsviterne. Jeg leste i et blad på flyet at mannlige statsvitere er den nye store gruppen ledere i næringslivet. Mange av dem har visst studert litt økonomi på BI i tillegg til hovedfaget sitt i statsvitenskap fra universitet. Til sammen skal denne kombinasjonen være svært heldig. På den ene siden har de en lang 6-årig utdanning som omfatter analyseredskaper, statistikk, metode og høyre krav til refleksjon. På den andre side økonomi/lederskap fra BI. Dermed slår visst statsviterne de med "bare" en BI-utdannelse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Seleena Skrevet 10. mars 2005 #13 Del Skrevet 10. mars 2005 jeg kunne tenkt meg bachelor i markedsføring, summen blir over 131000...... :o det er rimelig stiv pris. Ja, for 39 000 er KUN for eitt år. vi får satse på kremjobbene som du sier, Seleena! He-he, den er FIIN! Kunne tenkt meg ein bachlor i markedskommunikasjon. Men markedet er veldig tynn enda og det er få som får seg jobb utanom private. Eigendomsmekling er jo og spennande, men lar seg ikkje kombinere med barn og familie. Rett som det er så må man jobbe på ein søndag eller ein kveld. Føler eg må ha ein viss kontroll.. "Hytta" og "Båten" er to ord som ligg nerme hjarterota mi Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 10. mars 2005 #14 Del Skrevet 10. mars 2005 Ikke for å skuffe dere, men bi er i mange bedrifters øyne et tredje alternativ når de rekrutterer, klart etter NHH og Siv. Øk. studier i feks Kr. Sand. Dette vet jeg både pga nære kontakter som rekrutterer til næringslivet, + at det i mange år har vært en "kjennsgjerning". Bi har ikke nok tyngde sies det, og på langt nær den samme statusen i næringslivet som feks NHH. Også universitetsutdannede, i mer humanitære yrker + statsvitere, som også var nevnt i denne tråden, blir ofte foretrukket forran bi - folk. Det er noe med at man ikke kan kjøpe seg en utdannelse.. Bare vent litt med "hytten" og "båten" tror jeg, det er en lang vei å gå og bi er lang fra en så lett vei til høy lønn og status som mange tror. Alle har vel hørt den der "jeg går på bi og skal bli sjef". Tror jeg hadde tenkt meg om to ganger.. Men har hørt at bi-utdannede foretrekker å rekruttere folk fra egne rekker, så kanskje en mulighet der. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 10. mars 2005 #15 Del Skrevet 10. mars 2005 Ikke for å skuffe dere, men bi er i mange bedrifters øyne et tredje alternativ når de rekrutterer, klart etter NHH og Siv. Øk. studier i feks Kr. Sand. Dette vet jeg både pga nære kontakter som rekrutterer til næringslivet, + at det i mange år har vært en "kjennsgjerning". Bi har ikke nok tyngde sies det, og på langt nær den samme statusen i næringslivet som feks NHH. Også universitetsutdannede, i mer humanitære yrker + statsvitere, som også var nevnt i denne tråden, blir ofte foretrukket foran bi - folk. Det er noe med at man ikke kan kjøpe seg en utdannelse.. Bare vent litt med "hytten" og "båten" tror jeg, det er en lang vei å gå og bi er lang fra en så lett vei til høy lønn og status som mange tror. Alle har vel hørt den der "jeg går på bi og skal bli sjef". Tror jeg hadde tenkt meg om to ganger.. Men har hørt at bi-utdannede foretrekker å rekruttere folk fra egne rekker, så kanskje en mulighet der. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 10. mars 2005 #16 Del Skrevet 10. mars 2005 dobbelt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Seleena Skrevet 11. mars 2005 #17 Del Skrevet 11. mars 2005 Bare vent litt med "hytten" og "båten" tror jeg, det er en lang vei å gå og bi er lang fra en så lett vei til høy lønn og status som mange tror. Alle har vel hørt den der "jeg går på bi og skal bli sjef". Tror jeg hadde tenkt meg om to ganger.. Det eg meinte med "Hytta" og "båten" hadde ikkje noko med økonomi, lønn å gjere - men rett og slett at eg vil ha ein jobb med ei fritid der eg har tid til desse tinga. Nei alle kan jo ikkje bli sjef. Og det utsagnet du seier er det nok mange som seier. Men man kan vist man vil. Eg ville heller hatt ein sjef som har peil på det han gjer på, enn om han har gått den "rette" vegen. Du skal ikkje sjå bort i frå at 10 000 av Norges no-verande sjefar, har vore innom BI. Tatt bachlor, master eller siviløkonomi..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SivøkMorten Skrevet 12. mars 2005 #18 Del Skrevet 12. mars 2005 Ikke for å skuffe dere, men bi er i mange bedrifters øyne et tredje alternativ når de rekrutterer, klart etter NHH og Siv. Øk. studier i feks Kr. Sand. Dette vet jeg både pga nære kontakter som rekrutterer til næringslivet, + at det i mange år har vært en "kjennsgjerning". Bi har ikke nok tyngde sies det, og på langt nær den samme statusen i næringslivet som feks NHH. Også universitetsutdannede, i mer humanitære yrker + statsvitere, som også var nevnt i denne tråden, blir ofte foretrukket forran bi - folk. Det er noe med at man ikke kan kjøpe seg en utdannelse.. Bare vent litt med "hytten" og "båten" tror jeg, det er en lang vei å gå og bi er lang fra en så lett vei til høy lønn og status som mange tror. Alle har vel hørt den der "jeg går på bi og skal bli sjef". Tror jeg hadde tenkt meg om to ganger.. Men har hørt at bi-utdannede foretrekker å rekruttere folk fra egne rekker, så kanskje en mulighet der. Jeg går siv.øk på BI nå, og jeg kan garantere deg en ting: Det er bare to skoler i Norge som betyr noe når toppjobber skal besettes, nemlig BI og NHH. Argumentasjonen din har jeg hørt før, nemlig fra siviløkonomer fra "de andre" skolene som er misunnelige på at vi får kremjobbene. Det er bedriftspresentasjoner på skolen flere ganger i uken, og alle de store selskapene kaster jobber etter oss. De fleste legger da heller ikke skjul på at de kun ansetter fra BI og NHH da de vet at dette er kjempedyktige økonomer som vil nå langt. Vil du jobbe i Mckinsey, Statoil, Norsk Hydro, Schibsted osv. er det rett og slett ingen vei utenom BI/NHH. En fordel med BI som ofte fremheves er det nære samarbeidet med næringslivet. Dette stemmer. Mange av foreleserne driver egne selskaper ved siden av, og således får vi servert rykende fersk kunnskap fra næringslivet. Vi er dessuten så ettertraktede at bortimot alle studenter som ønsker det får relevante deltidsjobber. Selv er jeg andreårsstudent og driver mitt eget selskap samt jobber deltid i Næringslivets hovedorganisasjon. En liten ting dog. Det er forskjell på siviløkonomstudier og bachelorstudier på BI. Siviløkonomene har best karakterer fra VGS, får de beste foreleserne og selvsagt er de fremtidige toppledere. Fremtidsutsiktene er ikke like gode for kandidater fra BI's distriktsskoler(kun bachelor). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 12. mars 2005 #19 Del Skrevet 12. mars 2005 BI-utdanning er flott og Morten over her har nok helt rett i at de kan velge og vrake blant jobber i næringslivet. Samtidig skal det sies at også en stor gruppe ved BI får ikke topp-jobber...de sitter som økonomi-assistenter/konsulenter på mindre steder eller flere starter faktisk som telefonselgere eller "markedskonsulenter" (dvs. selgere) med en ganske gjennomsnittlig lønn. Det skal også sies at de som er kjapp-kjapp uten evne til bred refleksjon (karaoke-kapitalistene) får dårlig med topp-jobber.. Det er stor forskjell på Svein Aaser'e og mer jalla-folk som Chr.Ringnes.. Aaser viser evne til en større analyseinnsikt mens den andre typen er mer korttenkt. Statsviterne, som nevnt et annet sted, er også svært attraktive for Mc Kinsey, Orkla, NHO, DNB NOR, Norske Skog, andre større selskaper og store organsiasjoner. Spesielt de statsviterne som har litt økonomi og ledelse i tillegg. Et eksempel på en statsviter som jobber i Aker Kværner er (var) Kaci Kullman Five, som jobbet som strategisk rådgiver for Røkke. Terje Osmundsen er et annet eksempel. Lederskap er mer enn bare tall. Det er analyse, bred innsikt i prosesser, sosiale antenner, klokskap, kløkt, balanse og pedagogikk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SivøkMorten Skrevet 12. mars 2005 #20 Del Skrevet 12. mars 2005 La meg moderere meg litt: Vi blir nok ikke toppledere alle sammen, man skiller gjerne mellom spesialister og ledere blant siviløkonomene(noen blir ledere mens andre blir f.eks. aksjemeglere, analytikere osv). Ingen starter på toppen heller, men du skal få lete lenge for å finne siviløkonomer fra BI som starter som telefonselgere. Noen diplomøkonomer fra BI må kanskje det, men det blir en helt annen sak. Det var et telemarketingselskap på skolen for litt siden som prøvde å rekruttere folk til deltidsjobber. De dro derfra tomhendt. Personlighet er selvsagt svært viktig når man ansetter toppledere, men uten økonomisk utdannelse kommer man ikke langt. Dagens toppledere er stort sett siviløkonomer/MBA'er, med noen unntak som du pekte på. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå