Gå til innhold

Hvorfor er folk kontrollerende?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hvorfor finnes det kontrollerende partner? Har det i det hele tatt noe med følelser å gjøre eller en slags personlighetsforstyrrelse? 

Anonymkode: 70351...14b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fordi de vil få viljen sin til enhver pris og mele sin egen kake på bekostning av andre.

Anonymkode: 01209...f9a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor finnes det kontrollerende partner? Har det i det hele tatt noe med følelser å gjøre eller en slags personlighetsforstyrrelse? 

Det kommer veldig an på hvilken grad av kontroll det er snakk om.

Det pleier å være slik at jo mer du tenker på egne behov kontra andres behov, jo mer kontrollerende blir du. Ting skal gjøres på din måte, og de vil ofte ha la toleranse overfor andre "feil" samtidig som de har helt andre regler når det gjelder dem selv.

Om graden av behovet for kontroll er forbi det mer normale, nærmer man seg kvalifsering til personlighetsforstyrrelse. Den form for kontroll som de med agressive personlighetsforstyrrelser utøver handler særlig om at de ønsker å forme deg til noe, en rolle, de ønsker og noe som passer dem - en de kan bruke og utnytte emosjonelt, økonmisk og alle andre plan de måtte ønske. Det  ønskrt et forhold kun på sine premisser - premisser som er helt annerledes enn de mer normale - og da har ikke dine ønsker eller mål med forholdet noe å si. Det er fort gjort å tenke på atuomatikk at man i bunn og grunn er ute etter det samme i et forhold: kjærlighet, støtte, samarbeid og så videre. De ønsker det de også, bare at kjærligheten, støtten, omtanken og så videre går en vei. Dette skyldes at de i liten, om noen, grad bryr seg om deg eller noen andre mennesker - men de bryr seg mye om seg selv. Dessverre er ikke det så uvanlig.

Anonymkode: 39fdd...488

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kontroll kan jo også handle om at man prøver å kontrollere det man kan kontrollere for å unngå å bli sviktet, forlatt, sveket, såret - den smerten der. Man er redd for å miste noen man har kjær, og så kommer det et kontrollbehov.

Mennesker som har opplevd å bli såret, sviktet, traumatisert, har manglet trygghet får kanskje et større behov for å ha kontroll over situasjoner, i situasjoner, osv.

Kontroll og trygghet går også veldig sammen. 

Bare for å gi dette flere alternativer enn bare viljesyken...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...