Gå til innhold

Navarsete og Libya.


Snillingen

Anbefalte innlegg

Navarsete forsøker seg i Klassekampen på et oppgjør med Stoltenberg og bombingen av Libya. 

I et portrettintervju i Klassekampen i dag sier daværende Senterparti-leder Liv Signe Navarsete at hun angrer på at hun aksepterte krigen, og at den norske beslutningsprosessen var «totalt uforsvarlig».

 

Regjeringen hadde hatt statsråd samme dag uten at spørsmålet om krig hadde vært oppe til diskusjon.

I stedet ble diskusjonen tatt over telefon seint på kvelden, etter at både daværende SV-leder Kristin Halvorsen og Navarsete hadde forlatt Oslo.

Navarsete sier det var «et veldig tøft press», og at hun og resten av Senterparti-ledelsen mente krig var feil.

– Men vi ga opp på et tidspunkt, sier hun.

https://dagens.klassekampen.no/2018-06-30/oppgjor-med-stoltenberg

 Man kan være enig eller uenig om bombingen av Libya. Men krig er det mest alvorlige en stat kan utføre. Da er det hårreisende at Navarsete kan sitte og si at hun godtok bombingen av Libya selv om hun mente det var feil og at beslutningsprosessen var "totalt uforsvarlig". 

Navarsete sier hun ble utsatt for "et veldig tøft press".  Det er vel bare en måte å si "Det er viktigere for meg å få sitte i regjering enn om vi dreper uskyldige mennesker i Libya".  

Navarsete viser vel igjen at hun aldri burde sittet i regjering. Man bomber da ikke andre land fordi en tror det er til det beste for ens politiske karriere!

I intervjuet sier Navarsete også at bombingen av Libya kanskje var en døråpner for Stoltenberg som NATOs generalsekretær. Kanskje, kanskje ikke. Men det blir da spesielt at hun skal mistenkeliggjøre Stoltenberg når det er hun som innrømte at hun  stemte for krigen for å sikre sin egen politiske karriere. 

Endret av Snillingen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Flott at hun tar dette opp fordi jeg tror ikke noen har stilt Stoltenberg ansvarlig for bombingen. Men enda bedre at hun innrømmer å ha vært delaktig (som du, TS, skriver - viktigere å sitte i regjering enn å ikke drepe uskyldige i Libya).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spådommene til Gaddafi holdt stikk, han sa vel at ble han styrtet så kom det til og komme en bølge med immigranter til Europa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...