Gå til innhold

Hvorfor må ikke grønnsaksmos forvelles før den fryses?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Det står overalt at man må forvelle grønnsaker før de fryses for å bevare smak og for å inaktivere enzymer og mikroorganismer. Men jeg hører også at mange fryser grønnsaksmos uten at det er blitt forvellet.

Når grønnsakene er most, må man ikke inaktivere enzymer og mikroorganismer før det fryses da også? Noen som kan forklare hvordan det fungerer?

Anonymkode: 0b9d4...f19

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Grønnsaksmos lages gjerne av kokte grønnsaker, og da er det ikke nødvendig å forvelle slik som med rå grønnsaker.

Anonymkode: 325c2...5ea

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Grønnsaksmos lages gjerne av kokte grønnsaker, og da er det ikke nødvendig å forvelle slik som med rå grønnsaker.

Anonymkode: 325c2...5ea

Hmmm... Jeg har sett mange oppskrifter der grønnsakene bare er most i food processor og deretter fryst ned.

Anonymkode: 0b9d4...f19

AnonymBruker
Skrevet

Det er mange som lager smoothie og fryser resten ned i ispinne-former eller rørte bær i fløteis. Hvorfor må det ikke forvelles i de tilfellene?

Anonymkode: 0b9d4...f19

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...