Jump to content
Sign in to follow this  
AnonymBruker

Forebygging av sykdom

Recommended Posts

AnonymBruker

Mulig jeg er i overkant hysterisk, men håper noen kan komme med seriøse svar likevel :)

Til vanlig er jeg student og bor alene. Er sjelden forkjølet eller syk. Har generelt gode vaner med håndhygiene osv. Siden jeg bor alene "slipper" jeg faren med å smittes av andre innenfor leilighetens vegger. 

I kveld reiser jeg på besøk til søsteren min, samboeren hennes og sønnen på 1 år. I tillegg er kusina mi der med sin sønn på 2 år. Det skal også være selskap der på lørdag, med flere barn i samme alder. Reiser hjem igjen på søndag. 

Jeg er livredd for å bli syk mens jeg er der. Det blir jo mye småbarn på kort tid, og har hørt/lest at man har lett for å smittes av disse. Jeg kommer jo ikke til å klemme og kysse på alle, men tenker jeg iallefall vil ha nærkontakt med nevøen min. 

Årsaken til at jeg IKKE kan bli syk nå, er at jeg skal starte i ny jobb på mandag morgen, og det er krise hvis jeg ikke er frisk da! Vil jo fortsette å være flink med håndhygiene og slikt mens jeg er der, men vet ikke hvor mye det hjelper. Er det stor sjanse for å bli syk når man oppholder seg, sover, dusjer, går på do, spiser osv. i et småbarnshjem? Tips til hvordan jeg skal forebygge å bli syk? Vil helst nyte denne helgen, ikke gå rundt og være konstant redd for å bli smittet :(

Anonymkode: 337ea...86d

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Nå er ikke jeg helsepersonell, men jeg tror ikke det er noe du kan ta som garanterer at du ikke blir forkjøla.

Men generelle tips for å holde seg frisk er vel å passe på at man er vell-hydrert, altså drikke nok vann. Nok mosjon, spise næringsrike matvarer, ikke fryse, og heller litt for varmt enn for kaldt. Nok søvn er også viktig! Vet det er mange som pøser på med vitaminer og kosttilskudd, men med mindre man har mangelsykdommer så tror jeg ikke dette har noen særlig effekt.

Også så klart hvis ungene er syke og snørrete er det kanskje ikke så lurt å nusse og susse for mye på dem, selv om det kan være vanskelig. Er ungene friske er det vel lite sannsynlighet for at du blir syk hvis du sjeldent blir det ellers.

 

Anonymkode: 78903...061

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Svar på dette emnet

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Vi setter stor pris på at du deltar i debatten. Unngå personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Husk at du selv er ansvarlig for alt du skriver på nett. Takk for at du bidrar! Her finner du reglene.

Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...