Gå til innhold

Nøttebunn?


Thomasine

Anbefalte innlegg

Leter etter den "optimale" nøttebunn.

Mye å finne...

 

Hva er forskjellen på nøttebunn (flere typer nøtter) og mandelbunn - i smak?

Stor forskjell? Tørrere med blanding?

 

Hva er forskjellen på om man har eggeplommene med i røra eller bare bruker eggehviten?

Altså - bruker du hele egget eller bare eggehviten? ;)

Og evt. hvorfor?

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hasselnøtt er en god indikator, på nøttebrun. 

Anonymkode: bdb53...e01

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eggeplommen også, da mister du veldig luftighet. 

Jeg lager endel mandelbunner og hasselnøttbunner og merker fort om jeg har slurvet og vært hardhendt når jeg har blandet det tørre meg eggehvitene, for da blir de ikke like luftige. 

Å piske eggehviter hvite og stive også vende forsiktig inn malte nøtter eller mandler blandet med melis (eller søtningsmidler om man er diabetiker) er nesten hele triksene med nøttebunner. Synes jeg da :)

Anonymkode: 6c6f3...13b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:)

Så best uten eggeplomme?

Og selvfølgelig vende inn - forsiktig!

 

Takk! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg leste visst feil. Sorry. 

Anonymkode: bdb53...e01

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En blanding av nøtter og skolded mandler foretrekker vi her. 

Bruker du plommen til å piske med og skjærer inn stivpisket røre etterpå, så får du en luftigere bunn. Det gjelder alle kaker og gratenger. 

Anonymkode: af5d9...104

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ok.

Da prøver vi MED plommen! Vil ha den luftig og ikke tørr...;)

 

Takk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

17 timer siden, AnonymBruker skrev:

En blanding av nøtter og skolded mandler foretrekker vi her. 

Bruker du plommen til å piske med og skjærer inn stivpisket røre etterpå, så får du en luftigere bunn. Det gjelder alle kaker og gratenger. 

Anonymkode: af5d9...104

Nøtter? Hvilke Nøtter?? 

Anonymkode: 084bf...f95

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hasselnøtter gir mest smak:)

Anonymkode: 084bf...f95

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget denne nøttebunnen et par ganger med finmalte, blansjerte mandler. Det ble utrolig saftig og godt, bare vær forsiktig med stekingen så den ikke blir for godt stekt.

https://www.detsoteliv.no/oppskrift/suksesskake

Ellers er jeg enig i at en blanding av mandler og hasselnøtter kan være veldig godt.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det ble 2 bunner - den ene bare med eggehvitte - blandet forsiktig,

den andre eggedosis - blandet like forsiktig.. 

Den med eggedosis var mye saftigere og luftigere. Blir med eggedosis heretter...;):tommelsmil:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...