AnonymBruker Skrevet 18. mai 2018 #1 Del Skrevet 18. mai 2018 Hei. For noen år siden gikk jeg på lavkarbo med stor suksess, og gikk ned en del i vekt. Jeg har nå gått opp ca 15 kg. Jeg har de siste fire årene spist et "normalt" kosthold med fisk, lasagne, hamburger, salat osv til middag. Litt av alt med andre ord. Jeg har forsøkt å gå ned i vekt ved å telle kalorier, spise magert og variert i tillegg til å trene, men vekta går sakte oppover eller stagnerer, så nå ønsker jeg å gi lavkarbo et nytt forsøk. Forskjellen nå fra forrige gang er at jeg har blitt pescetarianer. Jeg spiser altså ikke kjøtt, men fisk. Noen som har tips til middager jeg kan ha på lavkarbokosthold som IKKE inneholder kjøtt. Er usikker på hvor jeg skal få proteinene mine fra? Andre tips mottas også med stor takk - er en stund siden sist, så er litt rusten :-) Anonymkode: 5ae32...431 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pringle Skrevet 18. mai 2018 #2 Del Skrevet 18. mai 2018 Det er vel et definisjonsspørsmål, og et verdispørsmål, men mange (spesielt vegetarianere) mener at fisk ER kjøtt. Fisk inneholder like mye protein som kjøtt, men mindre jern enn rødt kjøtt, så jeg ville vært mer opptatt av jern enn av protein. Ved lavkarbo skal du uansett redusere mest på karbohydratene, så du får nok protein om du ikke tuller deg helt bort. Skal du ned i vekt, skal du uansett spise færre kalorier, men å kutte mest på tomme kalorier er hensiktsmessig for de fleste. Spis som ellers, men mindre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mlifjeld Skrevet 21. mai 2018 #3 Del Skrevet 21. mai 2018 Ikke stress med proteinene. Om du spiser fisk og grønnsaker som inneholder mye proteiner ( som brokkoli og aspages) er det ikke noe å tenke på. Det er mange gode oppskrifter med fisk og reker. (jeg er veldig fan av thaimat for eksempel, og det ligger mange slike oppskrifter på https://www.ruled.me/ eller på https://www.dietdoctor.com/ Noen av mine favorittoppskrifter uten kjøtt sushi med blomkålris (høres rart ut med det finker dritbra!, bruker blomkål ris til det meste nå, bare ta det i blenderen så steke med litt smør og salt nam!): https://www.ruled.me/keto-sushi/ vegetar squah nudler med sopp og soya/peanøttsaus (jeg butter ut almondbutteret med peanøttsmøret og det smaker himmelsk!) lager denne nesten hver dag nå.. :https://www.ruled.me/sesame-almond-zoodle-bowl/ Sitron laks: https://www.ruled.me/zingy-lemon-fish/ 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. mai 2018 #4 Del Skrevet 21. mai 2018 Jeg lager "stekt ris" med blomkålris, egg og reker, knallgodt! Spiser du egg forresten? Mye man kan lage av egg. Anonymkode: 88375...7b3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
mlifjeld Skrevet 28. mai 2018 #5 Del Skrevet 28. mai 2018 På 21.05.2018 den 23.37, AnonymBruker skrev: Jeg lager "stekt ris" med blomkålris, egg og reker, knallgodt! Spiser du egg forresten? Mye man kan lage av egg. Anonymkode: 88375...7b3 Det varierer da. Noe dager spiser jeg ingen andre dager 4. Ikke vær bekymret for egg. Mange tror at det er farlig å spise egg for det øker kolesterolet, noe som er sant (men ikke at det er farlig). Men du har flere typer kolesterol. Egg kan øke kolesterolet (da det gode kolesterolet med store LDL partikler) Og kroppen klarer også å regulere det netto kolestorol nivået, slik at du får mindre av annet kolesterol. sauce: https://www.healthline.com/nutrition/how-many-eggs-should-you-eat#section2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 28. mai 2018 #6 Del Skrevet 28. mai 2018 Linser, bønner, soya. Proteinmangel på plantebasert kosthold er ikke et problem med mindre man sulter seg- og da er det et problem uansett hvilket kosthold man har. Spiser du bare poteter og spiser ca 2500 kcal hver dag, vil du få i deg ca 40g protein. Selv om det ikke er mye, er det nok til at du ikke hadde fått proteinmangel, så skjønner ikke hvor den myten kommer fra. Skal sies at veggiser selvsagt ikke spiser bare 2kg med poteter hver dag, kostholdet der er bygget rundt linser, bønner og noen spiser soya + grønnsaker, frø, nøtter, frukt, korn og resten som jeg ikke kommer på Linser, bønner og soya er næringsrike og har en større andel proteiner. Samme med nøtter som også er høye på fett. http://www.onegreenplanet.org/vegan-food/weekly-meal-plan-the-low-carb-vegan-menu/ Anonymkode: aaf2e...78b Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå