kaleidoskop Skrevet 3. april 2018 #1 Del Skrevet 3. april 2018 Vi hadde påskelam på fredag. Er dette noe som kan varmes opp og spises i dag, eller har det ligget for lenge? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2018 #2 Del Skrevet 3. april 2018 2 minutter siden, kaleidoskop skrev: Vi hadde påskelam på fredag. Er dette noe som kan varmes opp og spises i dag, eller har det ligget for lenge? Ja, jeg ville spist det, hvis det var gjennomstekt. Tilberedt kjøtt kan spises inntil 5 dager etter at det er stekt eller kokt. Anonymkode: db408...cdf 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2018 #3 Del Skrevet 3. april 2018 6 minutter siden, kaleidoskop skrev: Vi hadde påskelam på fredag. Er dette noe som kan varmes opp og spises i dag, eller har det ligget for lenge? Lukt på det. Anonymkode: d8414...e8f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaleidoskop Skrevet 3. april 2018 Forfatter #4 Del Skrevet 3. april 2018 3 minutter siden, AnonymBruker said: Ja, jeg ville spist det, hvis det var gjennomstekt. Tilberedt kjøtt kan spises inntil 5 dager etter at det er stekt eller kokt. Anonymkode: db408...cdf Vil du da si det er 4 eller 5 dager siden vi hadde det til middag? Laget på fredag, spises på tirsdag... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2018 #5 Del Skrevet 3. april 2018 1 minutt siden, kaleidoskop skrev: Vil du da si det er 4 eller 5 dager siden vi hadde det til middag? Laget på fredag, spises på tirsdag... 4 Anonymkode: db408...cdf 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2018 #6 Del Skrevet 3. april 2018 6 minutter siden, kaleidoskop skrev: Vil du da si det er 4 eller 5 dager siden vi hadde det til middag? Laget på fredag, spises på tirsdag... Her sies det 2-3 dager om holdbarhet på kjøttrester etter julemat https://www.dinside.no/bolig/sa-lenge-kan-du-ha-julematen-i-kjoleskapet/61244502 Julemat er jo fetere og har negativ innvirkning på holdbarheten. Jeg har alltid gått etter 4-5-dagers regelen på tilberedt middagsmat, og aldri blitt syk av den. Men lukt, se og smak for å være sikker. Anonymkode: db408...cdf 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2018 #7 Del Skrevet 3. april 2018 Det er sikkert flere som kan dele av sine erfaringer. Anonymkode: db408...cdf 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2018 #8 Del Skrevet 3. april 2018 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Det er sikkert flere som kan dele av sine erfaringer. Anonymkode: db408...cdf Min erfaring er at lam smaker dårlig uansett, så det kan sikkert spises. Anonymkode: af5a4...8d4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2018 #9 Del Skrevet 3. april 2018 52 minutter siden, kaleidoskop skrev: Vi hadde påskelam på fredag. Er dette noe som kan varmes opp og spises i dag, eller har det ligget for lenge? Hei Jeg fant dette: "Sv: Holdbarhet på stekt lammelår? Mattilsynet opererer med fem dager på stekt/kokt kjøtt."http://www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=65067 God middag Anonymkode: db408...cdf 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2018 #10 Del Skrevet 3. april 2018 Tips til senere: skjær opp kjøttet som er igjen i biter, frys det og bruke det til gryterett vd senere anledning Anonymkode: 5a902...1aa 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2018 #11 Del Skrevet 3. april 2018 Jeg ser de fleste sier 4-5 dager, så hvis du synes det lukter godt så spis det. Ingen kan gi en nøyaktig fasit, det er mange variabler (hvor lenge det stod ute før det ble kjølt ordentlig ned, hvor kaldt det er i kjøleskapet) så må man bruke sansene sine. Beste rådet mitt er å være bevisst på å lukte og se på all mat; når man vet det er ferskt, når man er i tvil og når man vet det er dårlig. Da får du en innebygget radar etterhvert som funker helt greit i de fleste tilfeller. Det finnes unntak (feks. kokt pasta lukter lite og kan bli veldig farlig på få dager). Anonymkode: 0815e...a39 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2018 #12 Del Skrevet 3. april 2018 1 time siden, kaleidoskop skrev: Vi hadde påskelam på fredag. Er dette noe som kan varmes opp og spises i dag, eller har det ligget for lenge? Jeg gjetter at @Lammelåret har god greie på dette og kan gi gode råd Anonymkode: db408...cdf 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaleidoskop Skrevet 3. april 2018 Forfatter #13 Del Skrevet 3. april 2018 Jeg skal smake og lukte litt på det Eneste er at jeg synes jo ikke kjøtt lukter sånn spesielt godt uansett, så er litt vanskelig. Særlig om det kanskje er litt "rar" lukt... Kjøttet ble laget på hytta, uten fryseboks. Så frysing var ikke alternativ. Det er nå tatt med ned igjen, men tålte det et par timer i kjøleboksen uten elementer? Værste som skjer er at vi blir litt dårlig i magen 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2018 #14 Del Skrevet 3. april 2018 3 minutter siden, kaleidoskop skrev: Jeg skal smake og lukte litt på det Eneste er at jeg synes jo ikke kjøtt lukter sånn spesielt godt uansett, så er litt vanskelig. Særlig om det kanskje er litt "rar" lukt... Kjøttet ble laget på hytta, uten fryseboks. Så frysing var ikke alternativ. Det er nå tatt med ned igjen, men tålte det et par timer i kjøleboksen uten elementer? Værste som skjer er at vi blir litt dårlig i magen Det tror jeg nok, dersom det ble tatt rett fra kjøleskap og plassert rett i kjøleskap etter de 2 timene, og dersom kjøttet ikke ble direkte varmt under reisen. Anonymkode: db408...cdf 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 3. april 2018 #15 Del Skrevet 3. april 2018 44 minutter siden, AnonymBruker said: Jeg ser de fleste sier 4-5 dager, så hvis du synes det lukter godt så spis det. Ingen kan gi en nøyaktig fasit, det er mange variabler (hvor lenge det stod ute før det ble kjølt ordentlig ned, hvor kaldt det er i kjøleskapet) så må man bruke sansene sine. Beste rådet mitt er å være bevisst på å lukte og se på all mat; når man vet det er ferskt, når man er i tvil og når man vet det er dårlig. Da får du en innebygget radar etterhvert som funker helt greit i de fleste tilfeller. Det finnes unntak (feks. kokt pasta lukter lite og kan bli veldig farlig på få dager). Anonymkode: 0815e...a39 Kokt pasta blir kun farlig hvis den oppbevares i romtemperatur. Anonymkode: 51e9c...950 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 3. april 2018 #16 Del Skrevet 3. april 2018 Selvfølgelig kan det spises. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 3. april 2018 #17 Del Skrevet 3. april 2018 (endret) 9 hours ago, AnonymBruker said: Tips til senere: skjær opp kjøttet som er igjen i biter, frys det og bruke det til gryterett vd senere anledning Anonymkode: 5a902...1aa Dette. Jeg har en boks deilig lammelår fra påske som skal blir til en snadder lammecurry en av dagene. Kanskje allerede søndag. Endret 3. april 2018 av Brunhilde 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. april 2018 #18 Del Skrevet 4. april 2018 På 3.4.2018 den 9.52, kaleidoskop skrev: Jeg skal smake og lukte litt på det Eneste er at jeg synes jo ikke kjøtt lukter sånn spesielt godt uansett, så er litt vanskelig. Særlig om det kanskje er litt "rar" lukt... Kjøttet ble laget på hytta, uten fryseboks. Så frysing var ikke alternativ. Det er nå tatt med ned igjen, men tålte det et par timer i kjøleboksen uten elementer? Værste som skjer er at vi blir litt dårlig i magen Hvordan gikk det? Anonymkode: db408...cdf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaleidoskop Skrevet 5. april 2018 Forfatter #19 Del Skrevet 5. april 2018 9 hours ago, AnonymBruker said: Hvordan gikk det? Anonymkode: db408...cdf Jeg luktet og smakte. Som nevnt lukter jo kjøtt alltid "rart", det smakte ok. Men jeg turte ikke spise det. Men mannen ville likevel ha det til middag. Så da spiste jeg tilbehør og han kjøtt. Det gikk veldig fint med han, er bare jeg som er redd for å bli dårlig. Har blitt det etter noen reiser, så tenker at om man kan la være, så er det greit. Jeg hadde nok spiste det om det var en dag eller to før og om maten ikke hadde blitt fraktet et par timer i kjøleboks. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå