Gå til innhold

Hvor lenge kan stekt kjøtt ligge i kjøleskapet?


kaleidoskop

Anbefalte innlegg

Vi hadde påskelam på fredag. 
Er dette noe som kan varmes opp og spises i dag, eller har det ligget for lenge?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

2 minutter siden, kaleidoskop skrev:

Vi hadde påskelam på fredag. 
Er dette noe som kan varmes opp og spises i dag, eller har det ligget for lenge?

Ja, jeg ville spist det, hvis det var gjennomstekt. Tilberedt kjøtt kan spises inntil 5 dager etter at det er stekt eller kokt.

Anonymkode: db408...cdf

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, kaleidoskop skrev:

Vi hadde påskelam på fredag. 
Er dette noe som kan varmes opp og spises i dag, eller har det ligget for lenge?

Lukt på det. 

Anonymkode: d8414...e8f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, AnonymBruker said:

Ja, jeg ville spist det, hvis det var gjennomstekt. Tilberedt kjøtt kan spises inntil 5 dager etter at det er stekt eller kokt.

Anonymkode: db408...cdf

Vil du da si det er 4 eller 5 dager siden vi hadde det til middag?
Laget på fredag, spises på tirsdag...

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, kaleidoskop skrev:

Vil du da si det er 4 eller 5 dager siden vi hadde det til middag?
Laget på fredag, spises på tirsdag...

4 :)

Anonymkode: db408...cdf

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, kaleidoskop skrev:

Vil du da si det er 4 eller 5 dager siden vi hadde det til middag?
Laget på fredag, spises på tirsdag...

Her sies det 2-3 dager om holdbarhet på kjøttrester etter julemat https://www.dinside.no/bolig/sa-lenge-kan-du-ha-julematen-i-kjoleskapet/61244502

Julemat er jo fetere og har negativ  innvirkning på holdbarheten.

Jeg har alltid gått etter 4-5-dagers regelen på tilberedt middagsmat, og aldri blitt syk av den.

Men lukt, se og smak for å være sikker.

Anonymkode: db408...cdf

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det er sikkert flere som kan dele av sine erfaringer.

Anonymkode: db408...cdf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Det er sikkert flere som kan dele av sine erfaringer.

Anonymkode: db408...cdf

Min erfaring er at lam smaker dårlig uansett, så det kan sikkert spises.

Anonymkode: af5a4...8d4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

52 minutter siden, kaleidoskop skrev:

Vi hadde påskelam på fredag. 
Er dette noe som kan varmes opp og spises i dag, eller har det ligget for lenge?

Hei :) Jeg fant dette: "Sv: Holdbarhet på stekt lammelår? Mattilsynet opererer med fem dager på stekt/kokt kjøtt."http://www.foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=65067

God middag :blomst:

Anonymkode: db408...cdf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tips til senere: skjær opp kjøttet som er igjen i biter, frys det og bruke det til gryterett vd senere anledning :)

Anonymkode: 5a902...1aa

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ser de fleste sier 4-5 dager, så hvis du synes det lukter godt så spis det. Ingen kan gi en nøyaktig fasit, det er mange variabler (hvor lenge det stod ute før det ble kjølt ordentlig ned, hvor kaldt det er i kjøleskapet) så må man bruke sansene sine. Beste rådet mitt er å være bevisst på å lukte og se på all mat; når man vet det er ferskt, når man er i tvil og når man vet det er dårlig. Da får du en innebygget radar etterhvert som funker helt greit i de fleste tilfeller. :) Det finnes unntak (feks. kokt pasta lukter lite og kan bli veldig farlig på få dager).

Anonymkode: 0815e...a39

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, kaleidoskop skrev:

Vi hadde påskelam på fredag. 
Er dette noe som kan varmes opp og spises i dag, eller har det ligget for lenge?

Jeg gjetter at @Lammelåret har god greie på dette og kan gi gode råd :)

Anonymkode: db408...cdf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal smake og lukte litt på det ;)
Eneste er at jeg synes jo ikke kjøtt lukter sånn spesielt godt uansett, så er litt vanskelig. Særlig om det kanskje er litt "rar" lukt...

Kjøttet ble laget på hytta, uten fryseboks. Så frysing var ikke alternativ. 
Det er nå tatt med ned igjen, men tålte det et par timer i kjøleboksen uten elementer?

Værste som skjer er at vi blir litt dårlig i magen :P 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

3 minutter siden, kaleidoskop skrev:

Jeg skal smake og lukte litt på det ;)
Eneste er at jeg synes jo ikke kjøtt lukter sånn spesielt godt uansett, så er litt vanskelig. Særlig om det kanskje er litt "rar" lukt...

Kjøttet ble laget på hytta, uten fryseboks. Så frysing var ikke alternativ. 
Det er nå tatt med ned igjen, men tålte det et par timer i kjøleboksen uten elementer?

Værste som skjer er at vi blir litt dårlig i magen :P 

Det tror jeg nok, dersom det ble tatt rett fra kjøleskap og plassert rett i kjøleskap etter de 2 timene, og dersom kjøttet ikke ble direkte varmt under reisen.

Anonymkode: db408...cdf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

44 minutter siden, AnonymBruker said:

Jeg ser de fleste sier 4-5 dager, så hvis du synes det lukter godt så spis det. Ingen kan gi en nøyaktig fasit, det er mange variabler (hvor lenge det stod ute før det ble kjølt ordentlig ned, hvor kaldt det er i kjøleskapet) så må man bruke sansene sine. Beste rådet mitt er å være bevisst på å lukte og se på all mat; når man vet det er ferskt, når man er i tvil og når man vet det er dårlig. Da får du en innebygget radar etterhvert som funker helt greit i de fleste tilfeller. :) Det finnes unntak (feks. kokt pasta lukter lite og kan bli veldig farlig på få dager).

Anonymkode: 0815e...a39

Kokt pasta blir kun farlig hvis den oppbevares i romtemperatur.

Anonymkode: 51e9c...950

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

9 hours ago, AnonymBruker said:

Tips til senere: skjær opp kjøttet som er igjen i biter, frys det og bruke det til gryterett vd senere anledning :)

Anonymkode: 5a902...1aa

Dette. Jeg har en boks deilig lammelår fra påske som skal blir til en snadder lammecurry en av dagene. Kanskje allerede søndag. ;)

 

Endret av Brunhilde
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 3.4.2018 den 9.52, kaleidoskop skrev:

Jeg skal smake og lukte litt på det ;)
Eneste er at jeg synes jo ikke kjøtt lukter sånn spesielt godt uansett, så er litt vanskelig. Særlig om det kanskje er litt "rar" lukt...

Kjøttet ble laget på hytta, uten fryseboks. Så frysing var ikke alternativ. 
Det er nå tatt med ned igjen, men tålte det et par timer i kjøleboksen uten elementer?

Værste som skjer er at vi blir litt dårlig i magen :P 

Hvordan gikk det?

Anonymkode: db408...cdf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 hours ago, AnonymBruker said:

Hvordan gikk det?

Anonymkode: db408...cdf

Jeg luktet og smakte. 
Som nevnt lukter jo kjøtt alltid "rart", det smakte ok. Men jeg turte ikke spise det. 
Men mannen ville likevel ha det til middag. Så da spiste jeg tilbehør og han kjøtt. 
Det gikk veldig fint med han, er bare jeg som er redd for å bli dårlig. Har blitt det etter noen reiser, så tenker at om man kan la være, så er det greit. :P

Jeg hadde nok spiste det om det var en dag eller to før og om maten ikke hadde blitt fraktet et par timer i kjøleboks. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...