Gå til innhold

Hvordan dele ferie til beste for barnet?


pompdelux

Anbefalte innlegg

Kan dere komme med argumenter?

Fast bosted hos en, samvær med den andre. Relativt lang reisevei  (over 2 timer)

 

Ved feriesamvær, er det beste å dele annenhver ferie eller halve ferien, hver ferie?

 

i mitt hode er det best for barnet å dele ferie annenhver gang - altså hos X i høstferie, halve julen hos Y og halve hos X, hos Y i vinterferien, X i påske, sommerferie som man rnes om.. og da neste høstferie hos Y osv osv. 

 

Noen velger dele alle feriene i 2, jeg tenker at for mine barn ville det blitt mer stress og mer følelse av å "bo i kofferten".

 

På denne måten blir det forutsigbart for barnet og man går muligheten til å faktisk reise bort på ferie en uke om man ønsker det. 

 

Skulle så gjerne visst hva evt forskning sier om hva som er best.

Endret av pompdelux
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Å dele ferier vil jo hindre barnet i å ha mulighet til å reise særlig. Høstferien og vinterferien er jo for korte til å kunne få til noe særlig reise om de deles opp. 

Det er også vanskelig å få noe særlig feriefølelse om ferien deles. 

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde annenhver ferie, dvs annenhver høstferie og annenhver vinterferie. Jul og påske ble delt i to, sånn at vi hadde annenhver julaften og nyttårsaften. Byttet 4de juledag. Påsken likedan, palmehelgen til en og påskehelgen til den andre og motsatt neste påske. 

For barnet sin del så var dette det beste, da fikk hun hele ferien sammen med en av oss og vi hadde anledning til å reise på ferie, kontra hvis vi hadde delt vinterferien midt i uka. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det høres best ut med annenhver høst og vinterferie. Her har far barna noen få dager i julen og påsken og en uke på sommeren. Så han har for lite samvær. 

Anonymkode: cfcce...bdf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spørs på alderen til barnet, og foreldrenes mulighet til å ta ut ferie. Når det gjelder høstferie og vinterferie, kan det være slik at begge foreldre har mulighet til å ta noen dager fri, men ikke full uke, da kan det være best å dele, slik at begge foreldre tar "langhelg", og barna kan reise på hyttetur med en fredag til onsdag for eksempel, og onsdag-søndag hos den andre, slik at barnet får maks ferie, og begge foreldre får feriert med barnet. Er det snakk om sydenturer osv, er det bedre med annenhver, men hvis barnet må gå på SFO hvis det er hjemme hos bostedsforelderen, er det jo bedre å være på ferie hos samværsforeldreren hvis denne kan ta fri. Osv. Tror ikke det finnes forskning på dette, det avhenger jo av det enkelte barnets og foreldrenes situasjon og samarbeid.  

Anonymkode: fe381...a7e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...