AnonymBruker Skrevet 28. mars 2018 #1 Del Skrevet 28. mars 2018 For å kunne spare litt tid og dermed også ha ferdig oppskråret grønnsaker med tilgjengelig (prøver å spise sunnere), hvor lenge holder oppskåret rå grønnsaker seg i kjøleskap? Tenker da på hvor stor porsjon det er lurt å lage etter hvor lenger det holder seg. Type grønnsaker jeg tenker på er: Salatblader, agurk, paprika, div løk (rødløk, vanlig gul løk, vårløk og purre), evt. mais osv Anonymkode: f5dec...736 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2024 #2 Del Skrevet 23. april 2024 Gammel tråd men jeg søkte etter samme spørsmål og fant fram til denne 😛 Anonymkode: b6114...398 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2024 #3 Del Skrevet 23. april 2024 Noen? Anonymkode: b6114...398 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2024 #4 Del Skrevet 23. april 2024 Kommer an på hvordan man oppbevarer de, men 2-3 dager går ofte greit. Anonymkode: 0158b...d01 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 23. april 2024 #5 Del Skrevet 23. april 2024 AnonymBruker skrev (47 minutter siden): Kommer an på hvordan man oppbevarer de, men 2-3 dager går ofte greit. Anonymkode: 0158b...d01 Hva med før de er kuttet opp? Anonymkode: b6114...398 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2024 #6 Del Skrevet 24. april 2024 AnonymBruker skrev (22 timer siden): Hva med før de er kuttet opp? Anonymkode: b6114...398 Kommer an på grønnsakene. Jo hardere skall/overflate, jo lengre. Men generelt holder det seg til det blir synlig dårlig, f.eks mugg. Oppskåret frukt og grønt regnes som lettbedervelig, og er like utsatt for bakterievekst som åpnede pakker med kjøtt. Hel frukt og grønt har sin egen barriere som forhindrer bakterievekst innenfor. Derav har heller ikke hel frukt og grønt datostempling i butikk, mens oppskåret har det. Anonymkode: 0158b...d01 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. april 2024 #7 Del Skrevet 24. april 2024 Gulrøtter holder fint 4-5 dager i vann, samme med selleri. Oppskjært paprika holder i alle fall 2-3 dager i kjøleskapet i en tett boks. (Etter det er det stort sett spist opp så har ikke testa lengre.) Hele salathoder bruker jeg å skylle i kaldt vann, så rive i passe store biter og gjennom salatspinneren. Oppbevarer i tett boks i kjøleskapet, holder opp til ei uke så lenge salaten er fin og fersk i utgangspunktet. Men sånn generelt, bruk sansene. Du merker det om noe har myglet eller råtner. 😅 Anonymkode: 36bd8...467 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå