Gå til innhold

Hva slags olje til steking bruker dere?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg lurer av ren nyskjerrighet. Jeg bruker melange, men vurderer og gå tilbake til matolje - siden det er billigere :)  Og hvilken nøytral olje kan man bruke til steking?

Anonymkode: 7a424...14a

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Bruker solsikkeolje tror jeg. Og smør og margarin

Bare styr unna olivenolje. Smaker værre enn motorolje når det stekes.

  • Liker 1
Skrevet

Rapsolje og/eller meierismør.

Eventuelt Bremykt, som er ferdigblandet. 

AnonymBruker
Skrevet

Raps eller raps/oliven. Og smør.

Anonymkode: fdfd7...df3

AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, abrasiveRefraction skrev:

Bruker solsikkeolje tror jeg. Og smør og margarin

Bare styr unna olivenolje. Smaker værre enn motorolje når det stekes.

Aha. Haha, ja. Det har jeg merket:fnise:

Anonymkode: 7a424...14a

AnonymBruker
Skrevet

Sjekk ut oljer etter deres røykepunkt. Jo lavere = dårligere for varm steking. 

Anonymkode: 22d11...b9c

AnonymBruker
Skrevet

Olivenolje (til steking), kokosolje, meierismør, avokadoolje, ghee. Holder meg unna  hydrogenerte vegetabilske oljer/fett. Det er ikke sunt!

Anonymkode: 59d63...192

Skrevet

Meierismør hvis det skal være høy temperatur (smøret tåler det godt og blir ikke ødelagt). Eller olivenolje på lavere varme :) ikke noe herdete oljer her i gården! :)

AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker raps til alt annet enn grønnsaker. Olivenolje til grønnsaker, og tomatsaus. 

Anonymkode: 96088...38c

AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker en del rapsolje og en sjelden gang olivenolje. Noen ting synes jeg fungerer bedre å steke i smør, både smaksmessig og praktisk, så jeg bruker også det mye. Bruker skikkelig meierismør, eventuelt Bremykt.

Anonymkode: 19cc0...228

AnonymBruker
Skrevet
1 time siden, Sarianne skrev:

Meierismør hvis det skal være høy temperatur (smøret tåler det godt og blir ikke ødelagt). Eller olivenolje på lavere varme :) ikke noe herdete oljer her i gården! :)

Det brenner seg jo?

Anonymkode: 0528d...107

Skrevet
29 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det brenner seg jo?

Anonymkode: 0528d...107

Jeg mener i tilfeller hvor jeg skal steke kjøtt f eks.. prøver jo ikke å ha altfor høy temperatur uansett. 

AnonymBruker
Skrevet
20 minutter siden, Sarianne skrev:

Jeg mener i tilfeller hvor jeg skal steke kjøtt f eks.. prøver jo ikke å ha altfor høy temperatur uansett. 

Ok. Du skrev først noe annet, så begynte å lure. Smør tåler nemlig ikke høy temperatur som du sa du brukte det til. Smaker fort brent når man bruker smør på høy temp.

Anonymkode: 0528d...107

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg bruker hovedsaklig rapsolje eller rapskokos-smøret til berit nordstrand. 

Anonymkode: 8aa16...75e

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...