Gå til innhold

Jaktlabrador vs labrador


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Vi har lenge tenkt på å skaffe oss en ny hund, da vår fine setter dessverre måtte få forlate oss i høst.

Vi har sett mye på labrador, og det virker som en fantastisk rase.❤ Men så traff vi på noen som hadde en jaktlabrador, og den var jo bare så vakker og virket så snill! 

Prøver å søke opp forskjellene på disse rasene, men det virker ikke som det står så mye på nett om jaktlabradoren? Har disse de samme egenskapene som labradoren, bare at de har mer jaktinnstinkter? Er jo vant med settere, som også har jaktinnstinkt, og det har aldri vært noe problem selv om vi ikke driver med jakt.

Noen som har/har erfaring med en eller begge av disse typene som kan forklare litt hvordan de er?

Anonymkode: 31558...8a0

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fleiben

Hva er grunnen til at dere skal ha jakthund hvis dere ikke driver med jakt? 😊 

Såvidt jeg veit så er det ikke noe som heter jaktlabrador, det er ingen egen rase. Du må finne labrador med gode jaktgener. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Jakt labrador og labrador er samme rase, de blir begge registrert som labrador. Jaktmodellen er spinklere, er avlet på linjer med høyt aktivitet/ jaktinstinkt. Vi har vanlig labrador( sjokoladebrun) og kunne ikke vært mer fornøyd. Hennes gener kommer fra mange redningshunder og viltspor hunder så hun har også et høyt energinivå. Fokuser heller på å finne en oppdretter som dere får et godt inntrykk av og som avler på sunne, friske avlsdyr

Anonymkode: fc988...53d

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Kjenner noen med jaktlabrador. Flott hund men høyt aktivitetbehov og er avla spesifikt som brukshund. Dersom du ikke har tenkt på jakt/brukshund så gå heller for vanlig labrador :)

Jaktlabrador er også brukt som politihund/narkohund/ettersøk 

Anonymkode: ae304...1b3

  • Liker 1
Lenke til innlegg
Del på andre sider
britz

Vi har en snart 2 år gammel jaktlabrador hann og vi kunne ikke vært mer fornøyd. Han har mye energi, men har blitt oppdratt til å være rolig inne og er utrolig enkel å ha med å gjøre. Bare snill og glad, har kun hørt han bjeffe èn eneste gang og er verdens søteste lille fyr. Vi får ekstremt mye skryt for han, både på oppførsel og utseende og har ikke angret en dag på at vi valgte denne rasen. Jaktlabradorer er vanlige i politiet og tollvesenet, og er gode søkshunder, men også fantastiske familiehunder. 

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Jeg anbefaler å kontakte et oppdrett og si at dere er interessert i informasjon om jaktlabrador og evt. fremtidig valp. Har sett at mange annonser om jaktlabrador har det som forutsetning at man bruker den til jakt eller er aktive. Sikker på at oppdrettere ville sett det som et stort pluss at dere har erfaring med fuglehund allerede.

Anonymkode: 1fccb...51b

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Vi har jaktlabradorer.

Klin gærne begge to :vetikke:

Anonymkode: 8aadb...404

Lenke til innlegg
Del på andre sider
AnonymBruker

Vi har en brun labrador som er litt «uproposjonert» (i følge de som ser på rasestandarder) med lange ben og slank kropp, blir ofte spurt om det er en jaktlabrador. Han er ikke avlet fram som det, men er en aktiv type selv nå i sitt niende år.

Han er vår tredje hund og den første der vi valgte rase ut fra hva vi ville ha, som var familiehund som kan være med på fjelltur, tåle snø og kulde og være lett å få lydig (innkalling og gå pent i bånd). Han innfrir på alle de punktene, men han er ekstremt sosial og vil hilse på absolutt alle (det høres kanskje fint ut men er mest slitsomt, ikke alle vil hilse på diger mørk hund) han er sensitiv og får ofte utslett, spesielt sommeren er en utfordring med våtseksem og insektbitt, og generelt vi må passe som høken på hva han spiser. Og ja han er jo helt ekstremt glad i mat og tar ikke fem øre for å stjele om han vet vi ikke ser på. Men han er virkelig en veldig snill og lettvint gladhund, helt uten jaktinstinkter. Selve en forvillet hareunge fikk sitte i fred på verandaen, han bare snuste litt på den og gikk videre.

Anonymkode: c3a14...e1a

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...