Gå til innhold

Hvis gjærbaksten ikke er tørr, hva er den da? 


Anbefalte innlegg

Gjest N-Nøff
Skrevet

Hva kaller man gjærbakst som ikke er tørr?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Saftig eller fersk. Tørr gjærbakst er i alle fall noe jeg holder meg lengst mulig unna. 

Anonymkode: 3c984...2d4

  • Liker 1
Skrevet

Saftig. 

Anonymkode: b9ca3...fe7

  • Liker 1
Skrevet

Myk, luftig.

Anonymkode: 8a58a...2f0

Skrevet

Saftig eller myk, tørr bakst er gjerne hard. Eventuelt kan jeg også si fersk, men tørr og fersk trenger ikke være motsetninger siden noen typer bakst skal være tørr og sprø.

  • Liker 1
Gjest N-Nøff
Skrevet

Så myk? kanskje? Er enig i at ferske boller gjerne er myke. Men de er jo ikke fulle av saft... Hmmm. Så saftig er kanskje ikke helt rett, vet ikke. Fett kan det være, synes bakst på meierismør blir mykere enn bakst på annet. Huh..

Gjest Catalina Culès
Skrevet

Jeg ville sagt myk og luftig.

Skrevet

Helt fersk bakst rett fra oven kan jo også være fuktig.

  • Liker 1
Skrevet

Fuktig.

Anonymkode: d5759...ddb

Skrevet

Det er "saftig" som brukes om fersk og fin bakst. 

Anonymkode: c11ae...5b3

  • Liker 1
Gjest N-Nøff
Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det er "saftig" som brukes om fersk og fin bakst. 

Anonymkode: c11ae...5b3

Men er den saftig? Det renner ikke akkurat av den? (Hvis den er bakt riktig)

jektiv

med mye saft (1) saftig frukt
 
Skrevet
2 timer siden, Neinøff skrev:

Men er den saftig? Det renner ikke akkurat av den? (Hvis den er bakt riktig)

jektiv

med mye saft (1) saftig frukt
 

Jeg tror du må ta deg en liten tur ut av firkanten din. ;) 

Anonymkode: c11ae...5b3

Skrevet

Saftig

Anonymkode: b0329...703

Skrevet

Saftig eller luftig. 

Anonymkode: 65096...541

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
På 23.2.2018 den 19.08, Neinøff skrev:

fuktige boller? :fnise:

Yr-boller :jepp::regn:

Anonymkode: 04876...947

AnonymBruker
Skrevet

Duggfriske boller :spise:

Anonymkode: 04876...947

AnonymBruker
Skrevet

Dampende boller :)

Anonymkode: 04876...947

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...