Gå til innhold

Hvorfor smaker pizzadeigen min så deigete?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hver gang jeg lager deigen selv, smaker pizzaen deigete? Hvorfor??? blir den ikke stekt lenge nok? Jeg følger oppskrift til punkt og prikke.. 

til info: ovnen min er gassovn og jeg har bare undervarme, men den burde da ikke smake så deigete fordet?

 

Takk for svar :)

Anonymkode: 81ad5...b05

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Hver gang jeg lager deigen selv, smaker pizzaen deigete? Hvorfor??? blir den ikke stekt lenge nok? Jeg følger oppskrift til punkt og prikke.. 

til info: ovnen min er gassovn og jeg har bare undervarme, men den burde da ikke smake så deigete fordet?

 

Takk for svar :)

Anonymkode: 81ad5...b05

Jeg tror det er på grunn av ovnen, deigen blir ikke stekt godt nok. Tror ikke det kan være annen grunn til at den blir deigete/ikke stekt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da må du steike den lenger, og eventuelt skru ned litt på varmen så den ikke blir svidd. Om oppskriften er for over/undervarme, eller varmluft m undervarme, blir det jo ikke det samme om du kun bruker undervarme. Da må du tilpasse steiketid/varme siden du bruker en annen instilling enn hva oppskriften sier. 

Anonymkode: a9b9d...b87

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Høres ut som om den ikke blir stekt lenge nok. Pizza kan man steke nesten overalt, t.o.m på et bål, bare man er flink å tilpasse seg etter varme elementet. Har du prøvd lengre steketid? Høyere varme? Hvordan blir toppingen? Blir kjøttet gjennomstekt? 

Anonymkode: df4f3...483

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det kan hende du har for mye gjær i også, da vil du få en «deigete» smak.

Anonymkode: 50601...9ea

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mindre gjær og stek bunnen 10 minutter før du har på fyllet så kanskje den smaker bedre :)

Anonymkode: 77f9b...81a

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hadde hjulpet hvis TS gidder å dele oppskrift, steketid og steketemperatur.

Anonymkode: e3cc0...56c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg slet veldig med alt av bakverk i min ovn. Pizza, rundstykker, boller... Ingenting ble ordentlig stekt. Viste seg at jeg manglet undervarme. Tror det kan være noe lignende for din del - du mangler en type varme slik at pizzaen bare blir stekt under. Over pizzaen er ikke temperaturen høy nok til at den blir stekt tilstrekkelig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når du skal steke noe i gassovn med bare undervarme er det lurt å varme opp ovnen skikkelig først. Jeg pleier å sette på ovnen på maks i ca 10 min, før jeg setter en stekeplate på nederste rille og maten på en rist så langt opp i ovnen som mulig (husk at brød hever). Viktig å også skru ned temperaturen når du setter inn maten. Dette gjør at alt metallet rundt innsiden blir skikkelig varmt, og dermed stråler varme ned på maten.

Det er også viktig at du ikke har masse vått fyll på. Da blir deigen øverst kokt i stedet for å bli stekt, og ikke den beste ovn kan hindre det.

Anonymkode: 77b88...1c0

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...