Gå til innhold

Blogger utenom det "vanlige"?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Kjenner du til bloggere som deler spennende prosjekter, skriver om reiser, litteratur, livsstil, hobbyer litt utenom det "vanlige", eller som er gode å formidle sin historie?

Ser etter blogger å lese som ikke handler om mote, mat og strikking😊 

Del gjerne linker og hva bloggen handler om :) 

Anonymkode: 43f7f...3f1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

14 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Karimaritas.blogg.no

Anonymkode: e2de0...04f

Er ikke det der eksempel på nettopp en typisk blogg om mat, trening, livsstil osv...? Tror TS er på jakt etter noe annerledes enn de typiske temaene det bloggen om og trening og mat er det utallige blogger om allerede 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vet ikke om brian.no kan være av interesse, men dette er på mange måter en blogg utenom det vanlige som kan være grei å sjekke ut dersom man er glad i å lese uten å legge vekt på bilder.

Pluss: Lange, interessante tekster fylt med humor eller poesi.
Minus: Ingen bilder. Blir sjeldent oppdatert.

Her er et utdrag fra en av tekstene; slik jeg har forstått det, skulle dette være en del av en bok:

Ikke gråt, min venn, ikke gråt...
...for du er så vakker der du sitter, du er så vakker når du tørker tårene dine; du er så vakker når øyenlokkene sakte lukker seg, og sinnets rosenstein gjenspeiles i disse ordene. En gang, for lenge, lenge siden skinte en stjerneglorie i eonets rike, like mild og strålende som stjernene som fyller nattehimmelen en fredelig høstnatt. Hadde du sett lyset den fylte mørket med, hadde du kanskje følt at den var så yndig at du fikk lyst til å ta den i hånden, og gjemme den i hjertet ditt. Så, en dag, eksploderte stjernene, og edelglansen de var laget av, spredde seg i en ufattelig, undergjørende tåke av stjernestøv. I denne tåken ble først solen til, siden ble jorden født, og mange, mange år etterpå så en liten baby dagens lys; det var deg. Men selv om de storslåtte stjernene ikke er der lenger, er jorden vi bor på, dannet av støvet de etterlot seg, og hvert minste atom i kroppene våre var en gang, for lenge siden, en bitteliten del av disse underbare, praktfulle stjernene som lyste opp en mørk himmelhvelving. Derfor er du vakrere enn noen er i stand til å forestille seg, for hele kroppen din er et speilbilde av stjernene du ser i natten; tårene dine er laget av stjernestøv, og sjelen din er fylt av den samme lengselen som er å finne på uendelighetens terskel; i hele universet finnes det ingen annen som deg; du er så enestående, du er så vakker.

Ikke gråt, min venn, ikke gråt...
...jeg vet hvor vondt du må ha det nå, jeg vet hvor vondt det er å se seg selv i speilet og føle at man ikke strekker til fordi andre ikke forstår og prøver å skjule usikkerheten sin bak falske, overfladiske masker og kommer med dumme kommentarer. De tenker ikke på den glemte stjernen og stjernestøvet tårene dine er laget av, de tenker ikke på skjønnheten som fyller livsblusset i kroppen din, de sier det fordi de ikke vet bedre; de kjenner ikke til hemmelighetene i hjertet ditt, de har aldri følt gleden som blir til i tankene dine når du drømmer eller blir forelsket. De er selv redde for å åpne døren til følelsene sine i fullt dagslys og forsøker å dekke over dette ved å legge vekt på tomme ting som blir meningsløse i forhold til stjernehimmelens høymod eller ei trist jentes såre tårer. Vær så snill, ikke hør på dem, ikke bry deg om den tåpelige dømmingen av andre menneskers speilbilde; ikke bry deg om de ydmykende flirene som kommer til syne når man har sagt noe oppriktig og vist frem de innerste, forsvarsløse krokene i hjertet sitt; ikke bry deg om alt det ytre folk legger vekt på fordi de er så feige at de ikke tør å blottstille sjelen sin. Hvorfor skjønner de ikke hvor mye følelsene og tårene dine er verdt?

Ikke gråt, min venn, ikke gråt...
...for hadde stjernene kunnet synge, hadde de nynnet disse ordene, hadde blomstene kunnet snakke, hadde de fortalt deg det samme, og hadde solstrålene som kommer gjennom vinduet en lun sommermorgen hatt en stemme, hadde også de hvisket: Ikke gråt, min venn, ikke gråt. Lik de sju små, brune bamsene som ville samle seg utenfor vinduet ditt en stjerneklar natt, og sammen sunget i kor: Ikke gråt, min venn, ikke gråt. Lik en liten engel som stryker håret ditt med den vesle hånden sin når du er lei deg og synger en lydløs sang for deg: Ikke gråt, min venn, ikke gråt.

Ikke gråt, min venn, ikke gråt...
...snart vil morgenduggen dekke blomstene på marken, snart vil solskinnet omfavne deg og tørke tårene på kinnet ditt, snart vil fuglene synge i trærne, snart vil lyshavet folde hendene sine ut og fylle naturen med livets musikk; snart vil smerten din være over. Snart er det morgen, snart vil alt det som var, bare være et vagt minne fra fortiden som langsomt vil blekne hen etter hvert som tiden går, snart vil livsgledens smil banke på døren din og ha med seg en krans av hvite liljer; snart er det en ny dag i livet ditt, fylt av håp og undring, skjønnhet og liv; ta vare på denne dagen og ikke vær redd; ikke vær redd for å gå den i møte.

Så ikke gråt, min venn, ikke gråt,
vær så snill,
ikke gråt.

 

Anonymkode: 6586a...d7c

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for tips AB rett over her😊 Det stemmer nok at karimaritas ikke helt var det jeg så etter, men alle forslag blir mottatt :)

Jeg søkte litt rundt og fant to gripende bloggere om de fattige i Afrika, og en trist blogg om kreftsykdom som jeg ble sittende å lese igår. Begge anbefales å titte innom.

Mammalinda.com (Afrika) og sinober.blogg.no (Kreft)

Flere forslag? :) 

 

Anonymkode: 43f7f...3f1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, Regines blogg - sinober.blogg.no - er godt kjent; en rørende blogg som er langt mindre kjent, er kristindortea.blogg.no, skrevet av ei jente som fikk kreft i april 2009, og tydelig inspirert av Regine begynte å skrive en blogg om sykdommen; hun døde høsten året etter, 15 år gammel. En liten blogg skrevet av ei ung jente som bare har kort tid igjen å leve, men som likevel ser fremover, er optimistisk og smiler på bildene - slikt får en til å tenke etter i en verden der folk klager over så mangt.

Anonymkode: 6586a...d7c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 2 uker senere...
På 10.1.2018 den 7.36, EiJente skrev:

Jeg skriver en del om reiser + om livet mitt i Frankrike :)

www.Kristineslykkeprosjekt.com

Takk for forslag, du skriver godt 😊 

Flere forslag? Det første forslaget var ikke det jeg var ute etter, og det sto heller ikke noe beskrivelse om hva bloggen handlet om. Lukter mer selv-promotering enn et forslag.

Anonymkode: 43f7f...3f1

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 hours ago, AnonymBruker said:

Takk for forslag, du skriver godt 😊 

Flere forslag? Det første forslaget var ikke det jeg var ute etter, og det sto heller ikke noe beskrivelse om hva bloggen handlet om. Lukter mer selv-promotering enn et forslag.

Anonymkode: 43f7f...3f1

Takk :) selv liker jeg godt Glamourbibliotekaren, om jeg først skal anbefale noe :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...