AnonymBruker Skrevet 1. januar 2018 #1 Skrevet 1. januar 2018 Som ikkje drysser....og som er saftige....😀 Anonymkode: e335f...aec
Marissa Skrevet 1. januar 2018 #2 Skrevet 1. januar 2018 Jeg la inn denne oppskriften her for mange år siden, og bruker den fortsatt med jevne mellomrom. Syns brødene blir gode, det eneste jeg etterhvert har endret på er at jeg hever lenger både før de trilles ut og etterpå. 4-korn brød fra Grete Roede 3 dl 4-korn blanding 3 dl vann 1 liter skummet melk 50 gram gjær 1 ts salt 1ss olje 5 dl sammelt hvete grov 5 dl sammalt hvete fin 5 dl sammalt rug grov ca 10 dl hvetemel 1. kok opp vannet og tilsett 4-korn blandingen. La dette stå og svelle noen minetter og avkjøl blandingen. 2. Smuldre gjøren i bakebollen og hell over lunken melk, rør til gjæren er oppløst. Om du bruker tørrgjær blandes den i melet 3. tilsett salt, olje, 4-korn blandingen og det grove melet 4. tilsett hvetemel til deigen er smidig og ikke kleber 5. hev deigen under plast i ca 30-40 minutter 6. ha deigen på bakebordet, del den i tre emner, form til brød og legg i smurt form 7. etterhev på lunt sted under plast i ca 30 min 8. pensle med vann og stek på midterste rille i ovnen på 200 grader i 35-40 minutter. avkjøl på rist Disse brødene er kjempegode, og smuldere lite. De holder seg godt, og er også fine å putte i fryseren!
Gjest Zeitgeist Skrevet 1. januar 2018 #3 Skrevet 1. januar 2018 Jeg bruker denne - men kutter ned gjærmengden til 25 g, og lar deigen kaldheve. http://www.mineoppskrifter.no/holdbare-feriebrød/
absinthia Skrevet 1. januar 2018 #4 Skrevet 1. januar 2018 Jeg prøvde denne https://trinesmatblogg.no/2010/11/sissels-grovbrød/ for noen år siden, og har stort sett laget varianter over denne, etter hva jeg har i skapet, siden. Brødene blir rett og slett mye bedre om en lar korn og gryn ligge i bløt en stund. Jeg bruker litt mer vann, til " bløtleggingen".
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå