Gå til innhold

Keyboard


vanskapning

Anbefalte innlegg

Jeg spilte piano da jeg var yngre, men det varte ikke lenge og jeg ble aldri spesielt flink. Lærte litt noter og noen enkle sanger. Savner å spille piano, men har ikke plass til det hjemme. Har noen erfaring med keyboard? Hva er såfall pris og hvor kan man kjøpe et bra og relativt billig keyboard? Er det vanskelig å lære seg å spille alene?

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 år senere...

Fortsetter under...

Rimelig gammel tråd, men lurte på om det ble noe av musikkspillingen, eller ikke. Uansett er det aldri for sent å begynne å spille igjen om du eventuelt fortsatt skulle ha lyst til det.

Med tanke på spørsmålet ditt, er den store forskjellen på et keyboard og et digitalt piano at keyboardet har lettere tangenter og derfor veier mindre, men størrelsesmessig er det omtrent samme størrelse om begge har like mange tangenter, og dersom man ikke har plass til et piano hjemme, vil det ikke være noen problem å sette både pianoet og et sammenleggbart stativ i kroken når man ikke har bruk for dette, og ta det frem når man vil spille. Så plassmessig vil ikke et digitalt piano med en vekt på litt over 10 kilo by på problemer.

Man kan naturligvis kjøpe et keyboard hvis man vil - og det er mye å velge mellom fra de aller billigste til mer teknisk avanserte saker - men dersom man satser på spilleglede, vil nok et digitalt piano gi mer utbytte da tangentene rett og slett er mer behagelige å spille på; et nytt piano kan man kjøpe til rundt 5000 kroner samtidig som man også kan finne brukte digitale pianoer på Finn.no som er fullt brukbare, mens et nytt keyboard ligger på rundt 3000 og oppover; mye å finne i bruktmarkedet også der.

Å lære seg å spille på egen hånd er det mange som gjør, og nettet er fullt av både noter som kan lastes ned, andre musikkbøker i PDF-format, og ikke minst et utall opplæringsvideoer i pianospilling på YouTube, så det er mye å velge mellom uten at man trenger å åpne lommeboken. I tillegg har man biblioteket, der man kan låne både pianobøker og notehefter.

Anonymkode: 97cf1...e06

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...