Gå til innhold

Dumt spm angående espresso i kake


Anbefalte innlegg

For oss som aldri drikker kaffe, og ikke kan noe om det.... Skal bake etter en oppskrift der man skal ha 1 ss instant espressopulver. Det hadde de ikke på noen av nærbutikkene, bortsett fra i store poser som alle kosta godt over 100 kr. For noe som aldri kommer til å bli brukt utover 1 ss blir det litt for mye sløseri for meg.

Kan jeg bare erstatte dette med vanlig kaffe, og bare ha litt mer oppi i stedet? Det høres logisk ut for meg, men jeg kan som sagt INGENTING om kaffe :blush:

Anonymkode: c8306...b61

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1148796-dumt-spm-ang%C3%A5ende-espresso-i-kake/
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dette skal altså være i pulverform når man blander det inn, ikke ferdig kaffe. Står det i oppskriften. Men det gjør vel ingen forskjell på de positive svarene jeg har fått? :)

Anonymkode: c8306...b61

Annonse

Takk for hjelp folkens. Jeg går for vanlig kaffe, da jeg ikke har særlig med råd eller tid til å kjøpe inn mer nå. Ser i en annen oppskrift der det blir brukt espressopulver at hvis man vil bytte ut med kaffepulver så bør man finmale den litt mer med morter. Så går for det :)

 

Anonymkode: c8306...b61

Instant espresso er et veldig finmalt kaffepulver. Kokekaffe, trakterkaffe, presskannekaffe eller «standard pulverkaffe» har alle sammen mye, veldig mye, større korn, og det vil sette preg på kaka. Det kan godt hende det blir godt, men det blir jo noe å tygge på, da! Hvis mulig ville jeg heller blandet inn litt sterk flytende kaffe i kaka for å slippe å tygge på kaffegrut. 

  • Liker 1
3 minutter siden, Ullvott said:

Instant espresso er et veldig finmalt kaffepulver. Kokekaffe, trakterkaffe, presskannekaffe eller «standard pulverkaffe» har alle sammen mye, veldig mye, større korn, og det vil sette preg på kaka. Det kan godt hende det blir godt, men det blir jo noe å tygge på, da! Hvis mulig ville jeg heller blandet inn litt sterk flytende kaffe i kaka for å slippe å tygge på kaffegrut. 

Ja, fikk det inntrykket av den siste artikkelen jeg leste. Har morter som jeg kan prøve å finmale pulveret mer med, hvis ikke må det jo funke fint å bare blande ut kaffen i det varme vannet når det tilsettes, i stedet for å ha det med det tørre :)

 

Anonymkode: c8306...b61

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Ja, fikk det inntrykket av den siste artikkelen jeg leste. Har morter som jeg kan prøve å finmale pulveret mer med, hvis ikke må det jo funke fint å bare blande ut kaffen i det varme vannet når det tilsettes, i stedet for å ha det med det tørre :)

 

Anonymkode: c8306...b61

Hvis du skal ha varmt vann i det du baker uansett, så blander du pulverkaffe i vannet. Det bør gå helt fint. Siden du skulle hatt 1 ss med instant espresso i kaka, ville jeg brukt 2 ss vanlig pulverkaffe. 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...