Gå til innhold

Tips til spennende pastasalater?


aline

Anbefalte innlegg

tips til hva jeg kan ha i gode pastasalater?

Hva slags kjøtt? hva slags grønt? hva slags pasta og hva slags dressing?

har lyst å lage pastasalat til middag i dag (varm eller kald) men har lyst til å lage en litt fresh en, med litt god og "fyldig" smak men allikevel sommerlett nå i solsteika....

Noen ideer der ute?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg bruker å ha i:

Pasta i alle mulige fasonger

Issalat

Paprika

Squash

Cherrytomater

Rødløk

Kylling, tunfisk, reker eller skinke

Marinert fetaost

Pestosaus

Rista pinjekjerner

God olivenolje

Urter

Alt går an! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

pastaskruer (ha på olje, salt og pepper når de er varme)

kylling i biter

sprøstekt bacon

tomater (ta bort den bløte delen)

minimais

paprika

vårløk eller purre

Serveres med gresk yoghurtdressing eller rømme med masse friske urter og evt. hvitløk

nero

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Salami mmmmmmm. Jeg er ikke noe glad i salami på brødskive, men da jeg fikk det servert i pastasalat var jeg solgt.

Servert med fetaost, og pasta med olivenolje iblandet presset hvitløk, og en god dressing.

Jeg er hvitløksfrik, og serverer gjerne lune hvitløksbrød til.

Kanskje jeg og skal ha pastasalat idag?

God middag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Solskinn

en sikker vinner

pastarör (jeg foretrekker de korte (lettere å få med seg mer enn bare pasta på gaffelen) og med trefarger)

tomater med god smak (cherry, plomme el likn.)

gjerne röde+gule

paprika (röd/gul/orange)

mozarella

soltörkede tomater

svarte oliven evt parma/spekeskinke

godt med olivenolje/balsamiko (2:1) på + aromatkrydder og pepper!

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne pasta-salaten er min favoritt:

* Først lager du en dressing/saus som består av følgende:

Ett beger rømme

3-4 spiseskjeer majones

Pepper og salt

et par finhakkede fedd hvitløk

2 spiseskjeer sterk sennep

smakes til med chilisaus.

* Deretter koker du pastaskruer som må avkjøles og kutter opp en boks kalkunskinke. En paprika eller to, samt en agurk skjæres i småbiter. Alt dette blander du godt med en boks mais og en boks ananans i biter. Hvis du ønsker så blander du også inn litt purre.

* Så blander du saltaten med dressingen. Og aller helst bør dette stå litt i kjøleskapet slik at smakene får blandet seg skikkelig.

* Serveres med hvitt brød og kan nytes med både rød- eller hvitvin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tusen takk for mange gode tips! Tok litt herfra og litt derfra, og vips, det ble en meget velsmakende pastasalat! :D

Dette endte jeg opp med:

små pastaskruer

bacon i biter

Romanosalat

gul squash

små tomater (ikke cherry eller gule, men bare små)

sukkererter

vårløk

frisk basilikum

salt og pepper

pesto basert på basilikum, med pinjekjerner, olivenolje, og masse annet snadder.

blandet pestoen i pastaen straks etter avkjøling i kaldt vann, det ble veldig bra!

Serverte med hvitløksdressing og hvitt brød fra en av grønlands små-butikker med mye godt brød og grønt!

Anbefales! friskt, godt og mettende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...