Gå til innhold

Hva slags mel i pannekaker? Og tilbehør?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Som overskriften spør: Hva slags mel bruker du når du lager pannekaker?

Og ett til: Hva har du til/på pannekaker? 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hvetemel og havregryn

Bacon, syltetøy og sukker

Anonymkode: 3af92...303

Skrevet

Hvetemel er best men potetmel funker i en knipe.

Bacon, sjokolade og blåbærsyltetøy.

Skrevet

Hvetemel fullkorn og grovt mel (hva enn jeg har i skapet). 

Som tilbehør kan jeg ha baconbiter i røra, evt bacon ved siden av. 

Mer jeg virkelig i sukkersugent hjørne har jeg på nugatti 😍 

Men som regel bruker jeg blåbærsyltetøy 

Anonymkode: dae5d...e9d

  • Liker 1
Skrevet

Hvetemel og havremel.

Jeg bruker blåbærsyltetøy og bacon.

Ungene vil ha sukker og bacon

 

Anonymkode: bd6c7...d50

Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Hvetemel fullkorn og grovt mel (hva enn jeg har i skapet). 

Som tilbehør kan jeg ha baconbiter i røra, evt bacon ved siden av. 

Mer jeg virkelig i sukkersugent hjørne har jeg på nugatti 😍 

Men som regel bruker jeg blåbærsyltetøy 

Anonymkode: dae5d...e9d

Ikke siktet hvetemel i det hele tatt? 

Skrevet

Hvetemel. 
Blåbærsyltetøy eller sukker. 

Bacon, eller rettere sagt stekt flesk bruker jeg kun i en egen type pannekake som kalles fleskepannekake. Det er en karbohydratfest av dimensjoner, for den serveres med kokte poteter og kålrabistappe. 

Anonymkode: cd5c4...40b

Skrevet

Helt vanlig siktet hvetemel. 

Bruker alltid å ha bacon og blåbærsyltetøy på pannekakene.

Anonymkode: fda09...cdc

Skrevet

Bacon! 

Anonymkode: c2bce...c40

Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Hvetemel. 
Blåbærsyltetøy eller sukker. 

Bacon, eller rettere sagt stekt flesk bruker jeg kun i en egen type pannekake som kalles fleskepannekake. Det er en karbohydratfest av dimensjoner, for den serveres med kokte poteter og kålrabistappe. 

Anonymkode: cd5c4...40b

Da ser jeg for meg stekt flesk med pannekakerøre over, stemmer det? Da har du poteter og kålrabistappe ved siden av?

Skrevet
Akkurat nå, Lammelåret skrev:

Da ser jeg for meg stekt flesk med pannekakerøre over, stemmer det? Da har du poteter og kålrabistappe ved siden av?

Helt riktig. Disse pannekakene er tykkere enn tradisjonelle pannekaker, og retten er veldig god. Tradisjonell husmannskost i det området jeg kommer fra. Flesk var kostbart, så dette var nok en fin måte å drøye det på. 

Anonymkode: cd5c4...40b

Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Helt riktig. Disse pannekakene er tykkere enn tradisjonelle pannekaker, og retten er veldig god. Tradisjonell husmannskost i det området jeg kommer fra. Flesk var kostbart, så dette var nok en fin måte å drøye det på. 

Anonymkode: cd5c4...40b

Oppskrift på røra? Vil du dele?

Skrevet
3 minutter siden, Lammelåret skrev:

Oppskrift på røra? Vil du dele?

Har alltid laget røre på slump, men jeg bruker 3 egg, ca 1/2 liter melk (kanskje litt mindre), og hvetemel til «passe tykkelse», pluss ørlitegrann salt. Mengden sideflesk jeg steker opp til denne røra er ca 200 gram.  

Anonymkode: cd5c4...40b

Skrevet

Takk anonym #13

Skrevet

Middagspannekaker lager jeg av bokhvete, med vann og ett egg til en hel porsjon 6-7 pannekaker.

De stekes bare på den ene siden, i meierismør ved veldig høy varme, man knekker et egg på midten, legger revet gruyère og røkt skinke på, og bretter inn kantene slik at pannekaken blir firkantet, med eggeplommen synlig på midten.

Man kan også ha feks stekt sopp på i stedet for skinke, eller røkelaks. 

Anonymkode: 153b0...2ec

Skrevet

Kjører havregryn i en blender. Som tilbehør har jeg som regel frukt (banan og blåbær er en favoritt!) og lønnesirup eller flytende honning. 

Skal jeg kose meg skikkelig lager jeg de gjerne med hvetemel, og topper med sjokoladebiter (som smelter når pannekakene er varme) og lønnesirup. Eventuelt sukker og blåbær. :spise:

Skrevet

Jeg bruker denne oppskrifter:

3 dl hvetemel

5 dl H-melk

litt salt, alt dette røres godt sammen til klumpfri røre. Deretter 4 egg røres godt inn. Svelles ca 1/2 time. 

Jeg pleier og ha sukker på. Dette er middagspannekaker

Skrevet (endret)

Bruker ofte en kombinasjon av to eller flere av: havre, bygg, mandelmel, kokosmel, hirse, rug og bokhvete. Pleier også å ha enten kesam, rømme, eller cottage cheese i røra for saftighetens skyld (pluss at det gir en del protein) 

Liker å spise vafler med smør og kanel på! Eller med blåbærsyltetøy. Også ost kan være veldig godt på pannekaker, gitt at det er av en grovene type og ikke en søt oppskrift.

 

Dersom jeg lager søsteren vafler som snacks er det digg med karamellsaus, gitt at det da er dessertvafler og ikke middagsmat.som dessertvafler er det også utrolig godt med litt kanel og kardemomme i røra

 

Om pannekaker er middag er det forresten sykt digg med ovnsbakt pannekake med skinke eller bacon...! 

Endret av Lill3My
Skrevet
13 minutter siden, Mokkilokki skrev:

Jeg bruker denne oppskrifter:

3 dl hvetemel

5 dl H-melk

litt salt, alt dette røres godt sammen til klumpfri røre. Deretter 4 egg røres godt inn. Svelles ca 1/2 time. 

Jeg pleier og ha sukker på. Dette er middagspannekaker

Er det ikke mye enklere å blande egg og melk før mel, for å ikke få klumper? Eller er det noe spesielt med resultatet med din metode? 

  • Liker 1
Skrevet
43 minutter siden, Lammelåret skrev:

Er det ikke mye enklere å blande egg og melk før mel, for å ikke få klumper? Eller er det noe spesielt med resultatet med din metode? 

Oppskriften jeg fikk var sånn. Har sett andre oppskrifter og at man tar i egg til slutt. Det går fort og røre det sammen hvertfall.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...