Gå til innhold

Hva er din definisjon på middag?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Inspirert av en krangel her, så lurer jeg på hva folk egentlig mener er middag?

Anonymkode: f1f0a...cd2

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

1. Måltidet spist etter jobb men før kvelds. 

2. Mat som inneholder både proteiner og grønnsaker. 

Anonymkode: 13b60...f9f

  • Liker 2
Skrevet

"Middag gir stor variasjon i nærings-stoffinntaket

Middagsmåltidet må inneholde noe fisk, fjærfe, kjøtt, eller egg for at du skal få i deg nok av riktig type protein. Det må være mye poteter, ris eller pasta til, og gjerne brød ved siden av for at karbo-hydratandelen skal bli stor. Middagen skal alltid inneholde kokte/rå grønn-saker eller salat, fordi dette er de beste kildene til vitaminer, mineralstoffer og antioksydanter" https://nhi.no/kosthold/ernaring/maltidene/ :jepp:

 

Anonymkode: 01d16...5dc

  • Liker 1
Skrevet

Varmmat etter jobb. 

Anonymkode: 79126...379

  • Liker 6
Skrevet

Litt grønnsaker, litt kjøtt/fisk/erstattere, litt pasta/ris/potet/brød, litt saus. Helst varmt.

Anonymkode: 461a7...003

  • Liker 2
Skrevet

Varm mat som dekker en hel tallerken som man blir helt mett av. Ikke brødskiver og annen småmat. 

  • Liker 4
Skrevet

Min definisjon er første varme måltid inntatt etter 16:00 ;)

 

Kan godt være vegetarisk, f.eks pannekaker eller grøt.

  • Liker 4
Gjest Ingenting2
Skrevet

Det jeg spiser rundt disse tider (18-20 ca). Det trenger ikke være varmt, kan være blingser til middag en dag.

Skrevet

Spørs vel på sammenhengen. Middag for meg alene er ikke det samme som middag for kjernefamilien eller som middag i et bursdagsselskap.

  • Liker 2
Skrevet

Varmt måltid etter jobb. Det er det største måltidet kalorimessig for meg, og det må helst inneholde kjøtt/fisk/fugl i tillegg til grønnsaker. 

Besteforeldres definisjon = poteter og brun saus. 

Anonymkode: dbcb3...6c2

  • Liker 1
Skrevet

Varm mat. Spiser jeg brødskiver til "middag" en dag så føler jeg at jeg ikke har spist middag.

Anonymkode: e14e2...aee

  • Liker 1
Gjest Blondie65
Skrevet

Varm mat som oftest. Noen ganger kan dette være en suppe med brød til, pannekaker, grøt eller ostesmørbrød. Eller det kan være pastasalat eller en annen salat og da ikke varm (f.eks på sommerdager). Men som hovedregel er det ris/potet/pasta pluss kjøtt/fisk pluss saus og grønnsaker.

Skrevet

Mat inntatt mellom 13-17 som inneholder helst en fettkilde, en fiberkilde, en proteinkilde og en karbohydratkilde.  Kcaloriinholdet børe være rundt 400-600.   Må ikke være varmt, dvs kan godt spise kyllingsalat til middag. 

  • Liker 1
Skrevet

Varm eller kald har ikke noe å si for meg. Kan godt spise f.eks skalldyr til middag.

For meg er middag et måltid mellom kl 14-22. Det er et større og mer mette de måltid enn frokost eller kvelds. Det er også noe som jeg soiser hver dag. 

En dårlig middag er feks grandis eller toro-suppe. En helt ok middag en gang i blant er knekkebrød med makrell i tomat. En vanlig middag består av grønt + protein (som kan være alt fra vegansk til kjøtt) og oftest poteter/pasta/ris. Spiser veldig sjelden saus. En topp middag består av tre eller flere retter. En tipp topp middag har jeg i tillegg ikke laget selv;)

  • Liker 1
Skrevet

Min definisjon er et varmt måltid inntatt mellom kl. 15 og 19.

Skrevet

Noe varmt som ikke er suppe. 

Anonymkode: 1b1c5...a35

Skrevet

Varm mat etter klokka 15 :fnise: 

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...