Gå til innhold

Fiskebollesaus


Anbefalte innlegg

Skrevet

Følger dere bare oppskriften som ofte står på boksen/pakken, eller har dere noen ekstra triks? 

Anonymkode: 7f5c1...501

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ha i karri 

Anonymkode: d253b...e55

Gjest Catalina Culès
Skrevet (endret)

Lager bare vanlig hvit saus. Karri bruker jeg som bord krydder.

Endret av Catalina Culès
Skrevet

Jeg lager hvit saus av smør og mel som vanlig, men bruker kraften fra fiskebollene som væske. Trenger jeg mer væske (og det gjør jeg vanligvis) bruker jeg melk. Jeg krydrer med salt, hvit pepper, musatnøtt og karri.

Anonymkode: 5eb12...125

  • Liker 5
Skrevet

Takk for svar folkens. 

Hvor mye smør og mel bruker dere? Er litt forskjellige oppskrifter 

Anonymkode: 7f5c1...501

Skrevet

kommer an på hvor mange som kommer til middag:)

ca 3stk.  to spiseskjeer mel, to spiseskjeer smør. spe på med melk litt etter litt til saus er passe tykk. Pass på å rør/visp så den ikke tykner. Google teknikk. Jeg pleier å riste melet sammen med litt melk i et sylteglass feks så unngår man klumper:nordvesta:

Skrevet
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Jeg lager hvit saus av smør og mel som vanlig, men bruker kraften fra fiskebollene som væske. Trenger jeg mer væske (og det gjør jeg vanligvis) bruker jeg melk. Jeg krydrer med salt, hvit pepper, musatnøtt og karri.

Anonymkode: 5eb12...125

Ja. Kraften må i sausen, samt muskat. Blir SÅ mye bedre.  :)

Men karri bruker jeg som strø når maten er ferdig. Og av og til reker i sausen når den er ferdig.  :spise:

Skrevet

Står det oppskrift på boksen/pakken?

Lager vanlig hvit saus og har en del av kraften opp i samt muskat. Tar en dæsj med smør, smelter det, en dæsj med mel i dette også litt og litt melk. Koker dette i ett par minutter og skrur av. Lar fiskebollene trekke i ca 5 min, server. :)

Anonymkode: ae50c...fa5

  • Liker 1
Skrevet

Jeg pleier å ha srirachasaus eller sweet chili til fiskeboller i hvit saus. Nomnom.

Anonymkode: 640b9...393

Skrevet

Koker kraft på rekeskall, har kraften i fryseren og bruker den som smakstilsetning. Bare vær forsiktig, så ikke sausen blir for salt.

  • Liker 1
Skrevet

Lager helt vanlig hvit saus. Fjerner laken som de ligger i og varmer fiskebollene i den hvite sausen.

Mvh Yvonne :heiajente: 

Skrevet
2 minutter siden, Yvonne skrev:

Lager helt vanlig hvit saus. Fjerner laken som de ligger i og varmer fiskebollene i den hvite sausen.

Mvh Yvonne :heiajente: 

Kraften må med i sausen!  :opplyser:

Ikke alt, selvfølgelig...men det gir bedre smak enn med bare melk.  :spise:

  • Liker 1
Skrevet
1 minutt siden, Jerry Lee skrev:

Kraften må med i sausen!  :opplyser:

Ikke alt, selvfølgelig...men det gir bedre smak enn med bare melk.  :spise:

Hver sin smak. :)

Mvh Yvonne :heiajente:

Skrevet
Akkurat nå, Yvonne skrev:

Hver sin smak. :)

Mvh Yvonne :heiajente:

Klart. Men du burde prøve...kanskje du endrer mening og smak.  :)

Skrevet
Akkurat nå, Jerry Lee skrev:

Klart. Men du burde prøve...kanskje du endrer mening og smak.  :)

Jeg har selvsagt prøvd mange ganger. ;)

Mvh Yvonne :heiajente:

Skrevet
Akkurat nå, Yvonne skrev:

Jeg har selvsagt prøvd mange ganger. ;)

Mvh Yvonne :heiajente:

Oki. Men vanlig hvit saus og fiskebollehvitsaus er to forskjellige ting.   :)

Men du lager såklart det DU liker.  Fiskeboller er uansett god mat.  :spise:

Gjest Lexie Grey
Skrevet
4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Takk for svar folkens. 

Hvor mye smør og mel bruker dere? Er litt forskjellige oppskrifter 

Anonymkode: 7f5c1...501

Dette pleier å være nok til en boks fiskeboller:

Smelt 3 ss smør, tilsett 3 toppede ss mel, spe litt og litt med 3-4 dl melk, tilsett en klype salt og litt pepper, og ca 1 ts karri. Kok sausen 10 min før du har i fiskebollene og all kraften, og småkok videre i ca 5 min:) nam! 

Skrevet (endret)

Jeg lager helt vanlig hvitsaus, når sausen begynner å bli tykk så har jeg i vannet fra fiskebollene i sausen + salt og pepper. Jeg bruker karri på middagen min etterpå. Ikke alle i familien liker karri i sausen.

Så jeg har ikke spesielt nytt eller eventyrlig å komme med.

Endret av Elliespelli
  • Liker 1
Skrevet

Bruker oppskriften som står på boksen (Bjellands). Før pleide jeg å ha oppi en pakke Fiskemannen hvitløksmarinerte scampi, men det finner jeg ikke i butikken lenger.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...