AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #1 Skrevet 16. juli 2017 Skal ha konfirmasjon og servere sodd. En av gjestene ( et barn) er gluten og laktose allergiker. Hva kan jeg servere som er like lett som sodd? Tenkte på grønnsakssuppe, men det er vel Ikke så poppis hos barn...? Anonymkode: 1ff22...848
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #2 Skrevet 16. juli 2017 Tomatsuppe? Blomkålsuppe? Purre og potetsuppe? Anonymkode: 2a9ac...6d5 1
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #3 Skrevet 16. juli 2017 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Tomatsuppe? Blomkålsuppe? Purre og potetsuppe? Anonymkode: 2a9ac...6d5 Finnes det typ ferdiglaget? Gidder ikke stå på konfirmasjonsdagen og lage noe, har litt andre ting å tenke på... ts Anonymkode: 1ff22...848
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #4 Skrevet 16. juli 2017 Inderøysodd kan bestilles gluten- og laktosefri direkte fra slakteriet, men skjenning er ikke å få i glutenfri variant så vidt jeg vet. Anonymkode: 29d72...dc4 1
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #5 Skrevet 16. juli 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Finnes det typ ferdiglaget? Gidder ikke stå på konfirmasjonsdagen og lage noe, har litt andre ting å tenke på... ts Anonymkode: 1ff22...848 Finnes toro (vær obs på melk), men du kan også lage på forhånd og fryse ned eller la stå i kjøleskap. Anonymkode: 2a9ac...6d5
funginger Skrevet 16. juli 2017 #6 Skrevet 16. juli 2017 Off topic: hvor er det gluten i sodd? Medisterbollene? Kan dere ikke lage sodd fra bunnen? 3
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #7 Skrevet 16. juli 2017 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Inderøysodd kan bestilles gluten- og laktosefri direkte fra slakteriet, men skjenning er ikke å få i glutenfri variant så vidt jeg vet. Anonymkode: 29d72...dc4 Å! Gjør det det? Det hadde jo vært det aller beste. Tror ikke barnet er så opptatt av flatbrød uansett, så det går nok bra... ts Anonymkode: 1ff22...848
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #8 Skrevet 16. juli 2017 Lage glutenfri sodd(dvs kjøttbollene)? Hvis det er til en person så er det vel ikke store mengden som trengs å lages.....Og kan fint lages dagen i forveien. Anonymkode: 92e69...b61 3
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #9 Skrevet 16. juli 2017 Akkurat nå, funginger skrev: Off topic: hvor er det gluten i sodd? Medisterbollene? Kan dere ikke lage sodd fra bunnen? I bollene ja, nei skal ikke lage selv. Bli alt for mye jobb. Poenget med å velge sodd i utgangspunktet er å slippe å lage mat. ts Anonymkode: 1ff22...848
gobbledigook Skrevet 16. juli 2017 #10 Skrevet 16. juli 2017 2 minutter siden, funginger skrev: Off topic: hvor er det gluten i sodd? Medisterbollene? Kan dere ikke lage sodd fra bunnen? nå er jeg ikke ekspert på sodd, men kjøttboller inneholder som regel gluten 1
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #11 Skrevet 16. juli 2017 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Lage glutenfri sodd(dvs kjøttbollene)? Hvis det er til en person så er det vel ikke store mengden som trengs å lages.....Og kan fint lages dagen i forveien. Anonymkode: 92e69...b61 Ja går sikkert an, bare ser for meg at vi har 10 000 andre ting som skal fikses og ordnes i dagene før så ønsker minst mulig jobb... ts Anonymkode: 1ff22...848
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #12 Skrevet 16. juli 2017 Kan ikke kokken bare ta en skål hvor de tar utav kjøttbollene? Altså før de serverer? Anonymkode: 55ff7...478
funginger Skrevet 16. juli 2017 #13 Skrevet 16. juli 2017 Hvis dette skal arrangeres i Trøndelag antar jeg at det er div catering, sanitetsforeninger og slikt som tar bestilling på sodd?
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #14 Skrevet 16. juli 2017 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Ja går sikkert an, bare ser for meg at vi har 10 000 andre ting som skal fikses og ordnes i dagene før så ønsker minst mulig jobb... ts Anonymkode: 1ff22...848 Bollene kan du lage på forhånd og fryse. Så da er det å koke en kjøttbit(dagen før?), skjære opp en gulrot og en potet og koke dette mørt i kokekraften til kjøttet.... Noe må du jo lage og jeg kan ikke se at det er så mye som tar mindre tid. Anonymkode: 92e69...b61 2
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #15 Skrevet 16. juli 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Kan ikke kokken bare ta en skål hvor de tar utav kjøttbollene? Altså før de serverer? Anonymkode: 55ff7...478 Bollene har jo vært i kraften, så vet ikke om det holder som 'glutenfritt'? Jeg vet ikke, har ikke så mye erfaring med allergier... ts Anonymkode: 1ff22...848 3
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #16 Skrevet 16. juli 2017 2 minutter siden, AnonymBruker skrev: Kan ikke kokken bare ta en skål hvor de tar utav kjøttbollene? Altså før de serverer? Anonymkode: 55ff7...478 Så enkelt er det vel ikke. Er man skikkelig allergisk, så er det ille nok å få i seg kraft hvor det er kokt glutenholdige kjøttboller Anonymkode: 92e69...b61 8
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #17 Skrevet 16. juli 2017 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Bollene kan du lage på forhånd og fryse. Så da er det å koke en kjøttbit(dagen før?), skjære opp en gulrot og en potet og koke dette mørt i kokekraften til kjøttet.... Noe må du jo lage og jeg kan ikke se at det er så mye som tar mindre tid. Anonymkode: 92e69...b61 Jeg skal lage kaker, hente mat og kaker, stryke duker, dekke bord, hente blomster, innlosjere gjester vaske hus fra topp til bunn etc. Etc. I dagene før, Vil nødig pålegge meg selv flere oppgaver nå. Ts Anonymkode: 1ff22...848
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #18 Skrevet 16. juli 2017 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Kan ikke kokken bare ta en skål hvor de tar utav kjøttbollene? Altså før de serverer? Anonymkode: 55ff7...478 Da har kraften blitt forurenset av gluten, så det går absolutt ikke! Anonymkode: 29d72...dc4 6
funginger Skrevet 16. juli 2017 #19 Skrevet 16. juli 2017 Jeg kan ikke forstå hva alt dette er som dere skal gjøre i konfirmasjonen. Man pynter noen bord, baker en kake(og spør andre pent om de kunne tenke seg å lage kake), putter konfirmanten i en kjole, dress eller bunad, skriver kanskje en liten tale og det er det. Hvordan kan det bli masse stress? Å koke opp litt sodd kan man gjøre noen dager i forveien. Hva er det egentlig som skjer i konfirmasjoner utover dette som gjør at det er så stress? 1
AnonymBruker Skrevet 16. juli 2017 #20 Skrevet 16. juli 2017 5 minutter siden, funginger skrev: Hvis dette skal arrangeres i Trøndelag antar jeg at det er div catering, sanitetsforeninger og slikt som tar bestilling på sodd? Nei på Østlandet, er mannen og hans slekt som er fra trønderlag. Vi skal ha sodd fra butikken med ekstra poteter og grønnsaker til. Ts Anonymkode: 1ff22...848
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå