Gå til innhold

Hvis du skal imponere, hva lager du da?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Frøken Dings

Jeg tenkte å invitere et par gode venner på middag til helga, men fantasien er det så som så med, må jeg jo innrømme! :roll: Jeg har satt meg fast i gamle oppskrifter som jeg egentlig er litt lei av, samtidig som jeg ikke har tid til å bruke timesvis på kjøkkenet for å eksperimentere!

Har du gode tips? Trenger ikke være veldig fancy, altså - men litt mer fantasifullt enn pizza og taco kanskje?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg sverger titt og ofte til paella- God, litt uvanlig i mine kretser i alle fall og enkelt å gjøre i stand... Og ikke minst: LITE GRYTER! :)

Ellers er jeg kjempeglad i indisk mat og hjemmelagde indiske retter slår aldri feil! Funnet en fiks liten bok på bokhandelen som heter 'Simply Indian' eller noe i den duren (kostet meg den svimlende sum av 79,-) og der er det MASSE godt jeg gleder meg til å prøve ut! :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da lager jeg lammelår vis jeg får tak i. Kjøper som regel inn flere og fryser når jeg først får tak i.

Komplett middag, kjempeenkelt.

Trykker inn hele hvitløksbåter, gnir det inn med salt og pepper. Setter det inn i stekeovnen på formiddagen, og lar det stå på ca 80 grader i maaaaaange timer. Har langpanna med vann under, og der blir det deilig kraft som jeg lager saus av. Koker poteter og de grønnsakene jeg har lyst på. Nydelig, og mindre arbeid en både pizza og taco.

Hvis jeg har god tid og føler for det, lager jeg hjemmelaget potetsalat i tillegg. Mmmmmmmmmmmmm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Foliestekt ørret med rømme og agurksalat.

Ørreten pakkes inn i folie med smør og koser seg i ovnen på 180 grader.

Lag agurksalat (for den late: ta laken fra sylteagurker over i ett annet glass, kutt vanlig agurk i skiver og la trekke i noen timer. FERDIG! Når middagen er over heller du laken tilbake til sylteagurkene).

Kok poteter.

Ta ørreten ut av ovnen (husk å slå av ovnen), åpne folien, om fisken slipper beina er den klar! Fyll fisken med champignon, asparges og purreløk. Sett fisken inn i den nå lunkne ovnen i 5 minutter til "støffingen" er varm.

Da er det klart til å serveres med ett lite dryss med persille over poteten.

Bon Apetit!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det at jeg imponerer er vel å trekke den vel langt, men...... :wink: skal jeg lage noe godt til venner og bekjente blir det kanskje:

1) Grillet laks m/ ovnsbakte potetbåter(m/olivenolje, nykvernet salt og pepper), broccoli og urterømme (rømme tilsatt de urtene du liker - friske!)

2) Svinefilet m/rôsti- eller gratinerte poteter, wok'ete grønnsaker (gulrot, paprika, broccoli, mais ...) og soppsaus (blandet sopp, sjalottløk, lys kraft el. buljong og fløte)

3)Min hjemmelagete pizza - hemmelig oppskrift :wink: .

4)Wok med svinekjøtt el. kylling, gulrot, bambusskudd, broccoli, paprika, mais ++, soyasaus, jordnøttolje og nudler.

I sommer har jeg også servert grillmat med følgende ingredienser:

Kyllingfilèt, laks, svinefilet, potetsalat, "vanlig salat" med masse godis :D , potetmos, grillspidd med champignon, paprika og maiskolber. Ulike marinader og sauser (chili etc)

Dette var noe...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...