Gå til innhold

Nekter å gi penger tilbake


Russ 2018

Anbefalte innlegg

Hei, jeg er med i en russegruppe med 6 andre jenter. Er russ i 2018. Vi har foreløpig bare hatt en dugnad, men differansen på summen hver enkelt har tjent inn er allerede stor. Gruppen har tjent inn 4330kr og to av oss står for 3580kr av disse... De andre 5 mener at alle pengene skal fordeles likt, og bli satt inn på en felles konto. Disse 4330 er allerede på denne felleskontoen. Vi to mener at alle burde ha egne russekontoer der vi setter inn pengen hver enkelt har tjent inn etter hver dugnad. Slik at hvis vi kjøper en russebil til 28 000kr så skal alle ta 4000kr fra sin russekonto og betale til bilen, slik at det blir likt og rettferdig. Når vi to spør om å kunne få satt inn våre inntjente påenger på våre egne kontoer, så nekter de andre 5 å gi oss pengene våre. Er det noe lov eller noe som sier at de ikke kan tviholde på pengene som er vi to har satt inn der?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dette er noe dere burde ha avtalt på forhånd. Om dere kan få pengene tilbake eller ikke er ikke så interessant, det er småpenger og  forholdet ditt til dem er sannsynligvis viktigere. Det viktige er at du ikke betaler inn mer penger før dere har avklart vilkårene.

Disponerer alle fem kontoen eller har dere satt inn pengene på en annen sin personlige konto? Hvis det er sistnevnte er det utrolig dumt. Underslag er EKSTREMT vanlig, ALDRI la pengene dine være tilgjengelig for andre uten å ha kontinuerlig oversikt eller uten å akseptere at de er tapt. Samme gjelder for foreninger og lag, sørg for regnskap og sporbarhet slik at man vet hvor pengene blir av og oppdager fort at noe mangler.

Å skrive en kontrakt (en avtale) er utrolig enkelt og tvinger dere til å snakke om deres forventninger. Dere slipper misforståelser og dere kan gå tilbake å se hva dere har blitt enige om. Dette er trivielt enkelt. Se et eksempel:

Spoiler

Avtale om samarbeid for kjøp av russebil

Det er i dag, 09.02.2017 inngått avtale om å samarbeide om å kjøpe inn russebil mellom AB født 20.04.1999, Per Gunnar født bla bla, og bla bla, heretter partene. Denne avtalen regulerer partenes gjensidige plikter og rettigheter.

Partene har avtalt å gå til innkjøp av [enten beskrivelse av russebilen eller kjennetegnsummer hvis dere har funnet bilen].

Bilen skal finansieres gjennom dugnadsarbeid, den eller de av partene som ikke bidrar til dugnadene vil være ansvarlig for å betale resterende andel av kjøpesummen. [Eventuelt kan det være solidarisk, at pengene fordeles likt og alle må betale inn like mye]

Dersom en av partene ønsker å trekke seg fra avtalen, må varsel gis snarest, og minst 3 uker før [dato dere skal kjøpe bilen]. Da vil parten få 20% av pengene som er inntjent gjennom dugnadene. [Eventuelt sin egen del, spesielt aktuelt hvis det er salg dere har dugnad på].

Dersom partene ikke lykkes i å finansiere bilen med dugnader, eller hvis mer enn 2 personer trekker seg fra avtalen vil pengene som er tjent inn fordeles på følgende måte: [hvordan skal det fordeles?]

Språket er ikke så viktig, og en slik sak vil neppe se en rettsal, men hvis det er snakk om underslag eller uenigheter vil selv en så enkel avtale kunne være til stor hjelp.

Jeg skjønner ikke at folk er redd for kontrakter, de burde brukes MYE MYE oftere enn i dag.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...