Gå til innhold

Strikker votter


Persephone

Anbefalte innlegg

Jeg strikker disse vottene i den største størrelsen, og jeg sitter litt fast på tommelen. Jeg har nå økt på hver 3 omgang 7 ganger. Men hva skal jeg gjøre videre? Det som jeg har skrevet i tykke typer i sitatet under er vel det jeg lurer på. "Gjenta økningen på hver 3.omg totalt 3-4 (5-6-7) ganger = 7-9 (11-13-15) tommel-m. Når arb måler totalt 8½-10 (11½-13-14½) cm settes de 7-9 (11-13-15) tommel-m på 1 tråd. Legg opp 1 nye m over m på tråden = 24-30 (36-42-48) m på p."

 

Jeg har jo sett moren min strikke massevis av votter, og da har hun på en måte strikket et visst antall av maskene over med en annen garnfarge slik som på bildet. Men skal jeg virkelig gjøre det med så mange som 15 masker?

20131215_204224.jpg

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er to måter å gjøre nesten det samme på. Du skal bare sette oppgitt antall masker på en tråd, så legge opp tilsvarende antall masker ved å lage bakvendte løkker på pinnen, og så strikke videre (trådstumpen du tredde gjennom maskene blir bare hengende løse inni votten. Men da blir jo tommelen løs/åpen på oversiden, så du må sy igjen hullet der til slutt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...