AnonymBruker Skrevet 4. november 2016 #1 Skrevet 4. november 2016 Jeg skal bake sjokoladekake til en barnebursdag, men må bruke laktosefri melk siden en av gjestene ikke tåler laktose. Jeg har aldri prøvd laktosefri melk før. Er det noe annerledes å bruke dette i baking enn vanlig melk? For eksempel: bruker man samme mengde laktosefri melk som vanlig melk?, må noen av de andre ingrediensene justeres eller er det andre hensyn å ta? Anonymkode: eb101...780
skruf Skrevet 4. november 2016 #2 Skrevet 4. november 2016 Jeg bruker bare laktosefrie produkter, går helt fint an å bake med de og smaker ingen forskjell ( i følge mannen min som tåler laktose). Du bruker samme mengde av det laktosefrie som du ville gjort med vanlige melkeprodukter. Merk; vær obs på at du kjøper den laktosefrie melka og ikke den som er laktoseredusert. 4
Marimba Skrevet 4. november 2016 #3 Skrevet 4. november 2016 Bruk den på helt lik måte som du ville brukt vanlig melk Jeg bruker ikke så mye melk til vanlig, så har begynt å bare kjøpe laktosefri pga den lange holdbarhetsdatoen.
AnonymBruker Skrevet 4. november 2016 #4 Skrevet 4. november 2016 Jeg bruker laktosefri melk. Det eneste jeg merker er at den har lett for å brenne seg hvis den skal varmes . Ellers bruker jeg den likt som vanlig melk . Anonymkode: 60ee4...ce9
Djungelvrål Skrevet 4. november 2016 #5 Skrevet 4. november 2016 Nei, ingen forskjell. Ikke med laktosefri fløte heller.
AnonymBruker Skrevet 4. november 2016 #7 Skrevet 4. november 2016 Husk smøret da om du skal bake laktosefritt. Melange har en variant med litt blått på pakken. Jeg har alltid laktosefri kremfløte pga holdbarten. Merker ingen forskjell. Anonymkode: df24e...131 1
Minya Skrevet 4. november 2016 #8 Skrevet 4. november 2016 Eneste jeg har merket forskjell på i laktosefrie produkter og matlaging, er den laktosefrie kremfløten som ikke tåler oppvarming på samme måte som vanlig kremfløte. Bruker fløte i en kyllinggryte, og må være svært forsiktig med temperaturen da. Men utenom det så oppfører de seg nøyaktig likt i min erfaring. Pisket laktosefri krem kan synke sammen noe raskere enn vanlig krem, men det kan også ha vært den generelle temperaturen i rommet den dagen
skruf Skrevet 4. november 2016 #9 Skrevet 4. november 2016 1 time siden, Minya skrev: Eneste jeg har merket forskjell på i laktosefrie produkter og matlaging, er den laktosefrie kremfløten som ikke tåler oppvarming på samme måte som vanlig kremfløte. Bruker fløte i en kyllinggryte, og må være svært forsiktig med temperaturen da. Men utenom det så oppfører de seg nøyaktig likt i min erfaring. Pisket laktosefri krem kan synke sammen noe raskere enn vanlig krem, men det kan også ha vært den generelle temperaturen i rommet den dagen Jeg merker ikke noe forskjell, bruker laktosefri kremfløte i gryter og det koker som bare det 1
AnonymBruker Skrevet 4. november 2016 #10 Skrevet 4. november 2016 Laktosefri melk er litt søtere på smak. Det er eneste forskjellen. Anonymkode: e4d5b...ec1
Teriyaki Skrevet 4. november 2016 #11 Skrevet 4. november 2016 17 minutter siden, AnonymBruker skrev: Laktosefri melk er litt søtere på smak. Det er eneste forskjellen. Anonymkode: e4d5b...ec1 Det er den laktosereduserte som er søtere på smak. ikke den laktosefrie. Jeg bruker det som vanlig, ikke merket noe forskjell når det gjelder tilberedning. Synes faktisk laktosefri kremfløte er bedre enn vanlig. Konsistensen blir litt anderledes, uten at jeg klarer å beskrive nøyaktig hva. 2
Minya Skrevet 6. november 2016 #12 Skrevet 6. november 2016 (endret) På 4.11.2016 den 22.38, skruf skrev: Jeg merker ikke noe forskjell, bruker laktosefri kremfløte i gryter og det koker som bare det Jada, det koker som bare det, men så skiller det seg og ser litt ekkelt ut. Er derfor jeg er forsiktig med temperaturen Edit; Nå er det snakk om en egenkomponert kyllinggryte, og ikke en sånn toropose du skal ta fløte i. De oppfører seg annerledes. Endret 6. november 2016 av Minya
skruf Skrevet 6. november 2016 #13 Skrevet 6. november 2016 (endret) 6 minutter siden, Minya skrev: Jada, det koker som bare det, men så skiller det seg og ser litt ekkelt ut. Er derfor jeg er forsiktig med temperaturen Edit; Nå er det snakk om en egenkomponert kyllinggryte, og ikke en sånn toropose du skal ta fløte i. De oppfører seg annerledes. Jeg bruker ikke toroposer, og jeg har aldri opplevd at matretter som jeg bruker laktosefri fløte i skiller seg. Endret 6. november 2016 av skruf 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå