AnonymBruker Skrevet 24. oktober 2016 #1 Del Skrevet 24. oktober 2016 Noen som vet? Anonymkode: 550cb...9c0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Margit Spat Skrevet 24. oktober 2016 #2 Del Skrevet 24. oktober 2016 (endret) Så lenge som datostemplingen på pakken, gitt at kjøleskapet er ordentlig kaldt (0-4 grader). Det du gjør hvis du lurer, er å lukte på kyllingen. Er den sur, så kjenner du det! Endret 24. oktober 2016 av Margit Spat Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 24. oktober 2016 #3 Del Skrevet 24. oktober 2016 5 minutter siden, Margit Spat skrev: Så lenge som datostemplingen på pakken, gitt at kjøleskapet er ordentlig kaldt (0-4 grader). Det du gjør hvis du lurer, er å lukte på kyllingen. Er den sur, så kjenner du det! Nettopp. Greia er som med alt annet... se, lukt og smak. 😊 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 24. oktober 2016 #4 Del Skrevet 24. oktober 2016 PS : Er den ikke slimete, er den som regel ok. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober 2016 #5 Del Skrevet 24. oktober 2016 2 timer siden, Margit Spat skrev: Så lenge som datostemplingen på pakken, gitt at kjøleskapet er ordentlig kaldt (0-4 grader). Det du gjør hvis du lurer, er å lukte på kyllingen. Er den sur, så kjenner du det! Ikke helt enig. Datostemplingen er satt utfra uåpnet pakke. Og da kommer det helt an på hvor godt pakken har vært lukket - og på hvilken måte den ble lukket - da den ble lagt tilbake i kjøleskapet. Anonymkode: ad035...97a 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 24. oktober 2016 #6 Del Skrevet 24. oktober 2016 Fra pakken er åpnet i 2 til 3 dager før den blir sur. Forutsatt at datostemplingen varer like lenge. Frys resten op du åpner en pakke og ikke klarer spise alt. Da varer den i flere måneder. Anonymkode: 91e4f...6b1 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fjaselina Skrevet 24. oktober 2016 #7 Del Skrevet 24. oktober 2016 Her går kyllingfilet rett i frysaren dersom det vert noko til overs. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snurrepurre Skrevet 24. oktober 2016 #8 Del Skrevet 24. oktober 2016 Maks 3 dager ved maks 4C. Men jeg hadde ikke klart å spise åpnet kylling på 3 dagen altså hiver det i fryseren jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Timsy Skrevet 26. oktober 2016 #9 Del Skrevet 26. oktober 2016 Kylling kommer ikke inn i dette huset. Men kylling har ekstremt kort holdbarhet. Det er å anse som ferskvare, og ferskvarer har en holdbarhet på 2-5 dager ved 0-4 grader. Forutsatt at kjøleskapet faktisk holder max 4 grader, her syndes det mye i de tusen hjem. Men kylling som har stått åpen i kjøleskapet ville jeg ikke spist etter en dag en gang. Har blitt matforgiftet av kylling en gang på restaurant, og jeg klarer ikke ta i det med hansker. Vil råde deg til å fryse det straks du har åpnet pakningen om du ikke bruker alt på en gang. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Faith- Skrevet 27. oktober 2016 #10 Del Skrevet 27. oktober 2016 (endret) Jeg bor alene og når jeg jeg kjøper en pakke med kyllingfilet så kutter jeg opp alle filetene med en gang og fordeler dem i ferdig oppkuttende porsjonsposer og hiver dem i fryseren. Jeg liker ikke å skjære opp kyllingfilet (har litt noia for den litt ekle delen av fileten), så da hjelper det at jeg får unnagjort 5 porsjoner med kyllig om gangen. Er også veldig nøye med rensligheten rundt skjæring av rå kyllig og dermed er det enda greiere å gjøre klart flere porsjoner på en gang. Deretter tar jeg opp en porsjon fra frysen kvelden i forveien og lar den tine over natten i kjøleskapet. Når jeg da skal lage middag er det bare å åpne posen og helle bitene med kyllig over i steikepannen og man trenger ikke ta på den rå kyllingen en gang. Dette er helt klart den beste og raskeste måten å behandle kylling på etter min mening, spesielt når man er alene og ikke spise opp en hel pakke om gangen. Endret 27. oktober 2016 av Faith- 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
H80 Skrevet 29. oktober 2016 #11 Del Skrevet 29. oktober 2016 På 26/10/2016 den 16.36, Timsy skrev: Det er å anse som ferskvare, og ferskvarer har en holdbarhet på 2-5 dager ved 0-4 grader. Dette er en dårlig reveregel. Ferskvare kan være mye forskjellig, og mange ferskvarer har holdbarhet på uker/måneder. Det er ingenting som sier at ferskvarer har holdbarhet på 2-5 dager. Ferske hønseegg holder seg for eksempel ferske i flere måneder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. oktober 2016 #12 Del Skrevet 30. oktober 2016 Min erfaring er hvertfall at kylling blir veldig fort dårlig når den er åpen. Så har aldri åpen kylling i kjøleskapet, den går rett i fryseren. Anonymkode: d51ff...1ab Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Timsy Skrevet 30. oktober 2016 #13 Del Skrevet 30. oktober 2016 13 timer siden, H80 skrev: Dette er en dårlig reveregel. Ferskvare kan være mye forskjellig, og mange ferskvarer har holdbarhet på uker/måneder. Det er ingenting som sier at ferskvarer har holdbarhet på 2-5 dager. Ferske hønseegg holder seg for eksempel ferske i flere måneder. Det er ganske allment kjent at ferskt kjøtt og fisk har en holdbarhet på 2-5 dager etter åpning. Går du i en butikk som har ferskvaredisk og kjøper med deg koteletter i løs vekt vil du se på merkelappen du får at de har max 4-5 dagers holdbarhet. Det samme vil du få opplyst om du ringer en produsent av skinke, etter åpning vil den holde i 2-5 dager. Egg er ferskvare, ja. Men knekker du skallet og lar egget ligge i en bolle i kjøleskapet vil det ikke holde seg ferskt i mange måneder, men i høyst et par-tre dager. Man kan ikke automatisk sammenligne et egg med ubrutt skall og en åpnet pakke med kylling eller andre ferskvarer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Beach Skrevet 1. november 2016 #14 Del Skrevet 1. november 2016 På 24. oktober 2016 den 22.41, AnonymBruker skrev: Ikke helt enig. Datostemplingen er satt utfra uåpnet pakke. Og da kommer det helt an på hvor godt pakken har vært lukket - og på hvilken måte den ble lukket - da den ble lagt tilbake i kjøleskapet. Anonymkode: ad035...97a Enig i dette. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Timaras Skrevet 1. november 2016 #15 Del Skrevet 1. november 2016 På 24.10.2016 den 16.28, AnonymBruker skrev: Noen som vet? Anonymkode: 550cb...9c0 Åpnet pakning har jeg erfaring med max 4 dager. Før det begynner å lukte surt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
H80 Skrevet 26. januar 2017 #16 Del Skrevet 26. januar 2017 På 10/30/2016 den 12.28, Timsy skrev: Det er ganske allment kjent at ferskt kjøtt og fisk har en holdbarhet på 2-5 dager etter åpning (...) høyst et par-tre dager. Man kan ikke automatisk sammenligne et egg med ubrutt skall og en åpnet pakke med kylling eller andre ferskvarer. Det spørs hvordan de oppbevares. Dersom man har dem i "rompetemperatur" og utildekket holder de ikke lenge. Rompebakteriene liker både kjøtt og fisk. Men ferskt kjøtt, håndtert rett, pakket i plast og oppbevart i kjøleskap, holder i mange uker. Faktisk har kjøttet veldig godt av det, det mørnes. En tommelfinger-reveregel for viltkjøtt er at det skal henge i 40 døgngrader før det er klart for konsumpsjon. Altså for eksempel 2 grader celsius i 20 døgn, eller 1 grad i 40 døgn. Fisk bør gjerne saltes litt hvis den skal ligge flere uker i kjøleskap. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå