Gå til innhold

trenger hjelp!!!!


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest

Er det noen der ute som vet hva slags alkohol man bruker til å legge multer i??? Smakte en nydelig kombinasjon av multer(i alkohol) og is, men får ikke tak i oppskriften. Hva bruker man, og hvordan gjør man det?? Skal serveres i en bursdag på lørdag, trenger derfor snarlig hjelp!

Kan man bruke Lakka til å legge multene i??

Tusen takk for all mulig hjelp!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest svenskbrud

Kan det vara romtopf du menar?

Det är en slags likör/dessert som man gör under hela sommaren.

Går till ungefär så här:

En stor burk med tättslutande lock

Frukt o bär som mognar under säsongen

alkohol exempelvis akvavit eller rom MINST 54% alkohol

strösocker efter behag.

Fyll burken med frut och/eller bär

Strö över socker efter behag

Häll på alkohol tills det täcker

Stäng locket.

Låt stå och fyll på efter hand, upprepa

Bär/socker/alkohol tills burken är full,

fyll med alkohol tills burken är helt fylld.

"Lagra i ca 2-3 månader UTAN att öppna burken"

Sedan är den klar att äta som dessert OCH dricka som likör!!

mums!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ikke pålogget liva

Molte kan med whiskysaus, cognacsaus eller gratinerte med eggelikør er godt. Har ikke oppskrift her, men kan komme tilbake til det.

Liva

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gikk tilbake i oppskriftene mine i går, og kunne ikke finne noen oppskrift på molter med whiskysaus. Derimot husker jeg hvordan jeg gjorde det.

Molter har en tendens til å være vel sure når man serverer de naturell, og derfor varmer jeg dem ofte med litt sukker. I denne prosessen tilsatte jeg en god skvett whisky og satte kjelen tilside. Jeg serverte bærene lune, men de er helt sikkert gode kalde også. Forøvrig vil jeg anbefalle å bruke Amerikansk bourbon.

Gratinerte molter med eggelikør laget jeg på følgende vis.

I ildfaste posjonsformer la jeg ca 1 ss eggelikør, og ca 2 ss molte. Disse dekket jeg med marengsmasse (ca 3 eggehvitter til 2 dl sukker) og satte under grillen. NB følg nøye med.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jamila

Whisky og moltelikør (Lakka) er mine favoritter sammen med molter. Og server de gjerne "lune" altså litt lunkne sammen med is. Kjempedigg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...