Gjest Gjest Skrevet 22. juli 2002 #1 Del Skrevet 22. juli 2002 Er det noen der ute som vet hva slags alkohol man bruker til å legge multer i??? Smakte en nydelig kombinasjon av multer(i alkohol) og is, men får ikke tak i oppskriften. Hva bruker man, og hvordan gjør man det?? Skal serveres i en bursdag på lørdag, trenger derfor snarlig hjelp! Kan man bruke Lakka til å legge multene i?? Tusen takk for all mulig hjelp! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest svenskbrud Skrevet 22. juli 2002 #2 Del Skrevet 22. juli 2002 Kan det vara romtopf du menar? Det är en slags likör/dessert som man gör under hela sommaren. Går till ungefär så här: En stor burk med tättslutande lock Frukt o bär som mognar under säsongen alkohol exempelvis akvavit eller rom MINST 54% alkohol strösocker efter behag. Fyll burken med frut och/eller bär Strö över socker efter behag Häll på alkohol tills det täcker Stäng locket. Låt stå och fyll på efter hand, upprepa Bär/socker/alkohol tills burken är full, fyll med alkohol tills burken är helt fylld. "Lagra i ca 2-3 månader UTAN att öppna burken" Sedan är den klar att äta som dessert OCH dricka som likör!! mums!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ikke pålogget liva Skrevet 23. juli 2002 #3 Del Skrevet 23. juli 2002 Molte kan med whiskysaus, cognacsaus eller gratinerte med eggelikør er godt. Har ikke oppskrift her, men kan komme tilbake til det. Liva Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
liva Skrevet 24. juli 2002 #4 Del Skrevet 24. juli 2002 Gikk tilbake i oppskriftene mine i går, og kunne ikke finne noen oppskrift på molter med whiskysaus. Derimot husker jeg hvordan jeg gjorde det. Molter har en tendens til å være vel sure når man serverer de naturell, og derfor varmer jeg dem ofte med litt sukker. I denne prosessen tilsatte jeg en god skvett whisky og satte kjelen tilside. Jeg serverte bærene lune, men de er helt sikkert gode kalde også. Forøvrig vil jeg anbefalle å bruke Amerikansk bourbon. Gratinerte molter med eggelikør laget jeg på følgende vis. I ildfaste posjonsformer la jeg ca 1 ss eggelikør, og ca 2 ss molte. Disse dekket jeg med marengsmasse (ca 3 eggehvitter til 2 dl sukker) og satte under grillen. NB følg nøye med. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Jamila Skrevet 24. juli 2002 #5 Del Skrevet 24. juli 2002 Whisky og moltelikør (Lakka) er mine favoritter sammen med molter. Og server de gjerne "lune" altså litt lunkne sammen med is. Kjempedigg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå