Gå til innhold

Fryse ned glass med mat?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Glemte helt at mange av plastboksene mine er lånt ut, så jeg har bare norgesglass jeg kan bruke. Og nå har jeg laget en stor porsjon med suppe som jeg hadde tenkt å fryse ned

Kan jeg ha suppen over på norgesglassene og fryse ned, eller vil glassene sprekke eller noe? Tenkte å ikke fylle de helt fulle og selvfølgelig la det kjøles ned litt før jeg skrur på lokket og legger de i fryseren

Anonymkode: 0d1af...777

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg har fryst mat i type dolmio-glass. Det har gått fint det i alle fall. 

Skrevet

Så lenge, som du selv sier, innholdet har litt plass å gå på funker det fint. ☺

Skrevet
Den ‎30‎.‎08‎.‎2016 at 12.07, AnonymBruker skrev:

Glemte helt at mange av plastboksene mine er lånt ut, så jeg har bare norgesglass jeg kan bruke. Og nå har jeg laget en stor porsjon med suppe som jeg hadde tenkt å fryse ned

Kan jeg ha suppen over på norgesglassene og fryse ned, eller vil glassene sprekke eller noe? Tenkte å ikke fylle de helt fulle og selvfølgelig la det kjøles ned litt før jeg skrur på lokket og legger de i fryseren

Anonymkode: 0d1af...777

Bare husk å kjøle suppen helt ned, før du heller over i glassene, slik at både suppe og glass ikke er varm når du legger de i fryseren. Dette pga unngå bakterievekst, og temperatursjokk for glassene, og ubalanse i frysen mht kulden, kan påvirke annen mat der negativt! Norgesglassene er jo spesielt laget og herdet for ulike typer mat, det passer fint til å ha i fryseren! Har tidligere fryst ned utallige glass med syltetøy. (Har for øvrig skjedd en del ganger at jeg har lagt glassflasker med drikke, i fryseren for å få de raskere kalde, for så å bli glemt der.. Samme på vinteren, i snø og kuldegrader..De har da frosset til is, men ikke gått i stykker. :) )

Skrevet
14 timer siden, Lykkehjerte skrev:

Bare husk å kjøle suppen helt ned, før du heller over i glassene, slik at både suppe og glass ikke er varm når du legger de i fryseren. Dette pga unngå bakterievekst, og temperatursjokk for glassene, og ubalanse i frysen mht kulden, kan påvirke annen mat der negativt! Norgesglassene er jo spesielt laget og herdet for ulike typer mat, det passer fint til å ha i fryseren! Har tidligere fryst ned utallige glass med syltetøy. (Har for øvrig skjedd en del ganger at jeg har lagt glassflasker med drikke, i fryseren for å få de raskere kalde, for så å bli glemt der.. Samme på vinteren, i snø og kuldegrader..De har da frosset til is, men ikke gått i stykker. :) )

Gjort det samme. Er ikke å anbefale med brus, ikke bra for kullsyren.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...