Gjest Genevieve Skrevet 8. november 2004 #1 Skrevet 8. november 2004 Et nytt EU direktiv kan gjøre Champagnebrus forbudt
Gjest Fighter Skrevet 8. november 2004 #2 Skrevet 8. november 2004 Ja, ja. De får eventuelt gi den et nytt navn da.
Gjest Anonymous Skrevet 8. november 2004 #3 Skrevet 8. november 2004 Hva med litt fornorsking da? Sjampanjebrus
Gjest Genevieve Skrevet 8. november 2004 #4 Skrevet 8. november 2004 Hva med litt fornorsking da? Sjampanjebrus Høres ut som babyspråk
Arkana Skrevet 8. november 2004 #5 Skrevet 8. november 2004 Jeg skjønner at de vil ha navnet endret, når champagne er et beskyttet navn. Men på den annen side, det finnes neppe noen som tror champagnebrus og champagne har noe som helst med hverandre å gjøre.
Gjest LoisLane Skrevet 8. november 2004 #6 Skrevet 8. november 2004 Høres ut som babyspråk HØRER du forskjell på champagnebrus og sjampanjebrus? Da er du voksen, da!
Gjest Genevieve Skrevet 8. november 2004 #7 Skrevet 8. november 2004 HØRER du forskjell på champagnebrus og sjampanjebrus? Da er du voksen, da! Tenkte på etiketten.
Gjest Fighter Skrevet 8. november 2004 #8 Skrevet 8. november 2004 Er enig i at å kalle det Sjampanjebrus vil se teit ut. Da er det bedre å gi det et helt nytt navn.
Cilla Skrevet 8. november 2004 #9 Skrevet 8. november 2004 Er enig i at å kalle det Sjampanjebrus vil se teit ut. Da er det bedre å gi det et helt nytt navn. Enig i denne!
liv Skrevet 8. november 2004 #10 Skrevet 8. november 2004 Det ender vel med å hete "festbrus" eller "sprudlebrus" da..
Gjest gjest1 Skrevet 8. november 2004 #11 Skrevet 8. november 2004 Hvorfor ikke bare kalle den Villa Farris...
Gjest Fighter Skrevet 8. november 2004 #12 Skrevet 8. november 2004 Fordi Villa Farris (det heter vel forresten bare Villa nå?) er et egennavn på linje med Solo og 7up. Jeg synes Festbrus var et fint navn.
Gjest Revenka Skrevet 8. november 2004 #13 Skrevet 8. november 2004 Jeg kaller forresten det fortsatt for villa farris (iallefall den champagnebrusen med det hvite huset på), mens de andre champisbrusen er champis. Villa farris er min favoritt, synd de ikke har den i light
:-) anna Skrevet 8. november 2004 #14 Skrevet 8. november 2004 På Sunnmøre slet man med den samme problematikken med den klassiske pærebrusen fra Oscar Sylte. Den består nemlig av sju e-stoffer, vann og sukker og har aldri vært i nærheten av en pære... Men ettersom det er en kultbrus, og den ( i allefall for oss som er indoktrinert fra barnsben av) smake3r fantastisk godt så kunne man ikke bare avvikle den. Løsningen ble å kalle den "brus med pæresmak". Samme løsningen er valgt for ananasbrusen. Så kanskje "brus med champagnesmak" er løsningen?!
-Fisken- Skrevet 8. november 2004 #15 Skrevet 8. november 2004 På Sunnmøre slet man med den samme problematikken med den klassiske pærebrusen fra Oscar Sylte. Den består nemlig av sju e-stoffer, vann og sukker og har aldri vært i nærheten av en pære... Men ettersom det er en kultbrus, og den ( i allefall for oss som er indoktrinert fra barnsben av) smake3r fantastisk godt så kunne man ikke bare avvikle den. Løsningen ble å kalle den "brus med pæresmak". Samme løsningen er valgt for ananasbrusen. Så kanskje "brus med champagnesmak" er løsningen?!¨ Enig! Den pærebrusen og ikke minst ananasbrusen er utrolig god :sike:
Mistyen Skrevet 9. november 2004 #16 Skrevet 9. november 2004 Hmm....synes hele navnet er litt teit jeg, for det smaker da ikke som Champangne i det hele tatt
Gjest Tex Skrevet 10. november 2004 #17 Skrevet 10. november 2004 *har lager av ananasbrus i kjøleskapet* Jeg hadde skjønt franskmennenes problem dersom dette var noe nytt nordmenn hadde funnet på. Men den omtalte brusen har hett champagnebrus i hundreogni år, så hvorfor ble det plutselig et problem nå....?
Gjest gjest1 Skrevet 10. november 2004 #18 Skrevet 10. november 2004 Bare den ikke forsvinner fra butikken spiller det liten rolle for meg hva den heter. Sjampanje ser kanskje litt dumt ut men det er faktisk tillatt å skrive det slik nå i følge Norsk Språkråd.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå