Gå til innhold

Hjemmelaget konfekt


Ingeborg

Anbefalte innlegg

Mannen har fått for seg at han vil lage hjemmelaget konfekt før jul. Da snakker jeg ikke (nødvendigvis) om marsipankuler dyppet i sjokolade o.l., men mer "avanserte" greier med fyll og sånt.

Noen som har tips, oppskrifter etc. å dele med oss?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fløte Karameller!! :P namnam...

3 dl kremfløte

250 g sukker

100 g lys sirup

50 g smør.

bland alle indigrensene, i en tykkbunnet kjele og kok opp. skru varmen ned og la det småkoke til massen har en farge omtrent som mysost og er tykk som grøt. dette vil da ta 30 - 45 minutter, avhening av kjelens diameter.

rør godt hele tiden.

gjør en prøve ved og helle en tskje av massen i kaldt vann. vannet skal forbli klart, og karamell klumpen må kunne formes som en kule.

hell dette flytende karamellmassen i to oljesmurte kakeformer. la den avkjøles i romtempratur. del den deretter opp i passende firkanter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Cointreausjokoladekonfekt (30 stk)

125 g mørk hakket sjokolade

1 appelsin

¼ kopp sukker

¼ kopp vann

125 g hakket mørk sjokolade

2 ss kremfløte

15 g smør

1 eggeplomme

1 ss Cointreau

Smelt sjokolade og fyll 1 ts i 30 små foliekonfektformer (som små muffinsformer). Sett i kjøleskap til den er stivnet.

Smelt sjokoladen og rør inn fløte, smør, eggeplomme og cointreau. Visp til en tykk krem. La den stå i romtemperatur i 30 minutter. Sprøyt fine snurrer av kremen i formene. Skjær skallet av appelsinen (ikke det hvite), skjær det så i små diamantformer. Bland dem i en kjele sammen med sukker og vann. Rør over varme til sukkeret er oppløst. Kok opp og la småkoke uten å røre i 1 minutter. Sil av skallet og avkjøl. Pynt konfektene med skall.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Zim-zum

SJOKOLADETOPPER

2 plater kokesjokolade (200-250 g)

150 g formkake (f.eks. krydderkake)

3 ss rosiner

3 ss konjakk

sjokoladeblader eller annen pynt

(Ca. 24 konfektbegre)

Smelt sjokoladen. Smuldre kaken, rør inn rosiner, hell i konjakk. Rør inn halvparten av sjokoladen. Hell massen i konfektbegre. Pensle resten av sjokoladen over disse. Pynt med sjokoladeblader el.l. Settes kaldt til den stivner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...