Ingeborg Skrevet 5. november 2004 #1 Del Skrevet 5. november 2004 Mannen har fått for seg at han vil lage hjemmelaget konfekt før jul. Da snakker jeg ikke (nødvendigvis) om marsipankuler dyppet i sjokolade o.l., men mer "avanserte" greier med fyll og sånt. Noen som har tips, oppskrifter etc. å dele med oss? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Miss Angelina Skrevet 5. november 2004 #2 Del Skrevet 5. november 2004 Fløte Karameller!! namnam... 3 dl kremfløte 250 g sukker 100 g lys sirup 50 g smør. bland alle indigrensene, i en tykkbunnet kjele og kok opp. skru varmen ned og la det småkoke til massen har en farge omtrent som mysost og er tykk som grøt. dette vil da ta 30 - 45 minutter, avhening av kjelens diameter. rør godt hele tiden. gjør en prøve ved og helle en tskje av massen i kaldt vann. vannet skal forbli klart, og karamell klumpen må kunne formes som en kule. hell dette flytende karamellmassen i to oljesmurte kakeformer. la den avkjøles i romtempratur. del den deretter opp i passende firkanter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 5. november 2004 #3 Del Skrevet 5. november 2004 Cointreausjokoladekonfekt (30 stk) 125 g mørk hakket sjokolade 1 appelsin ¼ kopp sukker ¼ kopp vann 125 g hakket mørk sjokolade 2 ss kremfløte 15 g smør 1 eggeplomme 1 ss Cointreau Smelt sjokolade og fyll 1 ts i 30 små foliekonfektformer (som små muffinsformer). Sett i kjøleskap til den er stivnet. Smelt sjokoladen og rør inn fløte, smør, eggeplomme og cointreau. Visp til en tykk krem. La den stå i romtemperatur i 30 minutter. Sprøyt fine snurrer av kremen i formene. Skjær skallet av appelsinen (ikke det hvite), skjær det så i små diamantformer. Bland dem i en kjele sammen med sukker og vann. Rør over varme til sukkeret er oppløst. Kok opp og la småkoke uten å røre i 1 minutter. Sil av skallet og avkjøl. Pynt konfektene med skall. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zim-zum Skrevet 5. november 2004 #4 Del Skrevet 5. november 2004 SJOKOLADETOPPER 2 plater kokesjokolade (200-250 g) 150 g formkake (f.eks. krydderkake) 3 ss rosiner 3 ss konjakk sjokoladeblader eller annen pynt (Ca. 24 konfektbegre) Smelt sjokoladen. Smuldre kaken, rør inn rosiner, hell i konjakk. Rør inn halvparten av sjokoladen. Hell massen i konfektbegre. Pensle resten av sjokoladen over disse. Pynt med sjokoladeblader el.l. Settes kaldt til den stivner. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bergenspike Skrevet 11. november 2004 #5 Del Skrevet 11. november 2004 Du kan gå inn på Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå