Gå til innhold

Må man pensle boller med egg? Haster :)


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har rullet ut boller som står til etterheving nå, og ser at jeg har ikke egg! Må jeg ha egg til pensling av bollene, eller går det fint uten. Gir egget smak etc? Eller blir det bare feil og rart uten egg penslet på? Må jeg i butikken NU å kjøpe egg?

Anonymkode: cb2bd...53b

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Du må ikke, mange som pensler med melk eller vann.

AnonymBruker
Skrevet

Ok, takk, da pensler jeg med melk, prøver det, så vet jeg til neste gang :) 

Anonymkode: cb2bd...53b

Gjest simsam
Skrevet
13 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg har rullet ut boller som står til etterheving nå, og ser at jeg har ikke egg! Må jeg ha egg til pensling av bollene, eller går det fint uten. Gir egget smak etc? Eller blir det bare feil og rart uten egg penslet på? Må jeg i butikken NU å kjøpe egg?

Anonymkode: cb2bd...53b

Nei, du kan pensle med vann eller melk, egg er for å få de blanke. Selv pensler jeg de ikke engang. Ser fine ut og smaker like godt :)

AnonymBruker
Skrevet

Du trenger ikke pensle med noe som helst. Jeg gjør aldri det. Penslingen er kun om du ønsker de skal bli blanke på toppen, altså kun av kosmetiske årsaker. Det er ikke noen som helst annen hensikt enn det, de smaker likt og får akkurat samme luftighet og konsistens enten du pensler eller ei. 

Anonymkode: d77da...ba4

  • Liker 4
Skrevet

Nja, litt har nok penslingen å si for konsistensen på skorpa. Men boller og annet som stekes kjapt på sterk varme merker du nok minimalt til det. Til boller er det vanlig å pensle med melk, egg eller sukkervann.

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Synes boller som ikke blir penslet med noe gjerne blir tørre og melete på toppen. Så best å bruke et eller annet :) 

Anonymkode: 93a8c...f59

Skrevet

Jeg synes bollene blir best om de pensles med melk. Da blir de mykere. Egg gjør dem litt sprø eller, i verste fall, harde på toppen synes jeg.

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Jeg pleier ikke å pensle en gang :) Liker de best uten den blanke overflaten.

Anonymkode: a27b4...e5f

Gjest Badebuksa
Skrevet
5 timer siden, VinterSnø skrev:

Du må ikke, mange som pensler med melk eller vann.

jepp, tenkte også på melk

Gjest Emera
Skrevet

Jeg pensler heller aldri boller. Greit, for da kan de serveres til de som er allergiske mot egg også. 

AnonymBruker
Skrevet

Vann funker fint, poenget er å fukte yttersiden så bollen kan heve uten at skorpen sprekker når du steker dem.

Anonymkode: c8f68...cd8

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...