Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Selv om forumet inneholder mange fine oppskrifter allerede synes jeg vi må ha en egen tråd i år der vi kan samle alle de gode juleoppskriftene.

Jeg har ingen, men håper at dere har mange dere vil dele med oss!!

:sikle:

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Jeg tror jeg kunne fylt hele denne tråden med gode juleoppskrifter. :ler: Men jeg skal begrense meg. ;)

Disse to kjeksene må vi alltid ha i julen.

Kolastenger/Brune pinner

200 g smør

200 g sukker

2 eggeplommer

1 ss lys sirup

½-1 ts kanel

1 ts vaniljesukker

1 ts natron

300 g hvetemel

perlesukker/hakkede mandler

Rør smør og sukker hvitt. Bland inn resten av ingrediensene. Elt deigen sammen og del i 4 emner. Trill pølser og legg på stekebrett. Trykk hver lengde til flate stenger. Pensle med egg og dryss på perlesukker og hakkede mandler. Stek midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Skjær opp stengene mens de ennå er varme.

Kongelige nøttekaker

125 g smør/margarin

125 g sukker

125 g brunt sukker

125 g hvetemel

½ ts natron

1 egg

100 g grovhakket sjokolade

100 g hakkede nøttekjerner

Rør smøret lett og luftig med begge sukkerslagene. Sikt sammen mel og natron og rør det i smørkremen. Rør deretter inn egget, og til slutt sjokoladen og nøttene. Dekk stekebrettet med bakepapir og sett deigen på i små klatter. Stek kakene midt i ovnen ved 180-190 grader i ca 8 min. Avkjøles på rist. (Her er det bare å lage dobbel porsjon, for disse får bein å gå på!)

Og så verdens beste lussekatter.

Mammas lussekatter (ca 30 stk)

50 g gjær

6-7 dl melk

170 g sukker

½ ts salt

1 kg hvetemel

2-3 g safranpulver

150-200 g smør/margarin

1 egg

Smuldre gjæren i lunken melk. Smelt smøret. Bland sukker, salt, mel og safran i en bolle. Hell i melk, smeltet smør og egg. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen, del i emner som formes. La etterheve på plate. Pensle med egg og stek ved 250 grader på midterste rille i 5-6 minutter.

Endret av Arkana
Skrevet

Du må gjerne fylle hele tråden Arkana ;)

Jeg er på utkikk etter opppskrift på appelsinmarmelade... :sjenert:

Skrevet
Jeg er på utkikk etter opppskrift på appelsinmarmelade... :sjenert:

Jeg har en oppskrift, men har ikke kommet så langt at jeg har prøvd den enda.

Appelsinmarmelade

1,5 kg bitre appelsiner

1,5 liter vann

2 - 2,5 kg sukker

3 ts sitronsyre

Vask appelsinene i lunkent vann. Skjær appelsinene i svært tynne skiver eller bitte små biter. Ta vare på alle steinene og legg dem i en tøypose. (Hvis du ikke har bitre appelsiner, bør du fjerne den hvite underhuden mellom skall og fruktkjøtt. Legg det i posen sammen med steinene.)

Ha de fint oppskårne appelsinene i ei rustfri gryte sammen med tøyposen med steiner og hell over 1,5 liter vann. La stå over natta.

Neste dag, kok appelsinblandingen, med tøyposen med steiner, i 45 minutter. Ha i sukker og kok marmeladen i 1 time uten lokk, til den har den konsistensen du liker. Bruker du høy varme, vil du få den mørke Oxford-marmeladen. Fjern tøyposen. Ha i sitronsyre. Hell marmeladen over i sterile glass. Holder i flere måneder.

Skrevet

Har noen en god oppskrift på kokosmakroner/kokostopper? Har mistet den jeg hadde og forsøkte flere i fjor uten helt å lykkes.

De skal være harde utenpå og seige inni!

  • 1 måned senere...
Skrevet

Trenger også en oppskrift på peppermyntekonfekt, finner den ikke igjen etter flytting. :grine:

Mener det er melis, eggehvite og peppermynteolje. Tror den sto i et oppskriftshefte med Norsk ukeblad for kanskje 10 år tilbake.

Skrevet

Hvis du ikke har safran til lussekattene, går det godt an å ha oppi litt gul konditorfarge, de blir like fine!

Skrevet
Trenger også en oppskrift på peppermyntekonfekt, finner den ikke igjen etter flytting.  :grine: 

Mener det er melis, eggehvite og peppermynteolje.  Tror den sto i et oppskriftshefte med Norsk ukeblad for kanskje 10 år tilbake.

Jeg har lagt en sånn en i julemagasinet til KG :)

Skrevet

Takk takk, da skal jeg se om jeg finner den :)

Skrevet

Var akkurat den jeg var på jakt etter, husket traganten når jeg leste oppskrifta, får vel kjøpe meg en ny boks.

Så akkurat at du hadde laget link også :)

Skrevet

Enkel juleknask..

Pølse med kransekakemasse fra butikken

Trykke ut i små hjerter (har noen former)

Stekes

Dyppe i smeltet sjokolade

Inn i kjøleskapet

...og inn i munnen :sikle:

Skrevet

Slenger meg på.

Har tenkt å lage pepperkakehus, kakemenner og kokosmakroner ;)

Skrevet
Hvis du ikke har safran til lussekattene, går det godt an å ha oppi litt gul konditorfarge, de blir like fine!

Er det ikke gurkemeie man pleier å bruke da?

Jeg kjøpte safran i Tyrkia i sommer, så jeg er klar og håper bare jeg ikke glemmer å lage lussekatter den 13. Da må jeg jo vente et helt år til neste gang... :overrasket:

Skrevet

Det er sikkert det mest brukte. er bare ikke veldig glad i å ting i skapet som blir brukt en gang i året :)

Skrevet

Ang. safran: Jeg har alltid safran i skapet, og bruker det til mye rart gjennom hele året, feks i indiske risretter, i potetmos som tilbehør til fisk, i marokkansk mat, til blåskjell sammen med karri... for å nevne noe.

Safran gir dessuten ikke bare gulfarge, mens også en karakteristisk, aromatisk smak, så å bruke konditorfarge eller gurkemeie blir ikke det samme.

Skrevet
Safran gir dessuten ikke bare gulfarge, mens også en karakteristisk, aromatisk smak, så å bruke konditorfarge eller gurkemeie blir ikke det samme.

Helt enig, safran blir noe helt annet! Lussekatter med safran er utrolig godt :sikle:

Skrevet

Prøver igjen!

Kokosmakroner som er seige inn, noen som har en oppskrift å bidra med?

Handlet inn til peppermyntekonfekt i går, det blir dyr konfekt!

Kr. 180 for peppermynteolje og tragant!

Skrevet
Handlet inn til peppermyntekonfekt i går, det blir dyr konfekt!

Kr. 180 for peppermynteolje og tragant!

:overrasket: det betalte ikke jeg når jeg kjøpte det.

Skrevet

Har tenkt å lage disse i år:

Kokosmakroner

4 eggehviter

2 dl sukker

4-5 dl kokosmasse

Bruk en tykkbunnet kjele. Ha alt i kjelen og rør godt over sterk varme. Det skal ikke brenne seg i bunnen!

Når massen er "blank" og har fått en seig konsistens dras den av platen. Fordel små topper utover på en bakeplate med bakepapir. Stekes på 190 grader til de er gylne.

Peppernøtter

1 dl kremfløte

1 dl mørk sirup

125 g margarin

1 ½ dl sukker

2 ts revet sitron- eller appelsinskall

½ ts finmalt pepper

½ ts ingefær

2 ts bakepulver

1 ½ dl potetmel

5 dl hvetemel

Visp kremfløten stiv. Varm sirupen til den er flytende. Rør romtemperert Melange hvit og luftig med sukkeret. Tilsett fløte, sirup og sitronskall. Sikt på potetmel, krydder, bakepulver og hvetemel. Arbeid deigen godt sammen. Dekk til med plast og la deigen stå kaldt minst 1 time.

Trill ut lengder på ca 1 cm i diameter. Del dem i små emner som trilles til kuler og settes på en bakeplate med bakepapir. Stek kakene ved 180ºC på rille nr 2 i ca 12 minutter. Avkjøl på rist.

Sjakkruter

175 g smør

250 g hvetemel

80 g melis

2 ss kakao

Bland halve deigen med 2 ss kakao. Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser. Legg de hvite diagonalt ved siden av hverandre, likeså de brune. Skjær i tynne skiver. Stek kakene på 175 C i ca. 10 minutter.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...