Gjest Gjesta Skrevet 3. oktober 2006 #1 Skrevet 3. oktober 2006 Selv om forumet inneholder mange fine oppskrifter allerede synes jeg vi må ha en egen tråd i år der vi kan samle alle de gode juleoppskriftene. Jeg har ingen, men håper at dere har mange dere vil dele med oss!!
Arkana Skrevet 3. oktober 2006 #2 Skrevet 3. oktober 2006 (endret) Jeg tror jeg kunne fylt hele denne tråden med gode juleoppskrifter. Men jeg skal begrense meg. Disse to kjeksene må vi alltid ha i julen. Kolastenger/Brune pinner 200 g smør 200 g sukker 2 eggeplommer 1 ss lys sirup ½-1 ts kanel 1 ts vaniljesukker 1 ts natron 300 g hvetemel perlesukker/hakkede mandler Rør smør og sukker hvitt. Bland inn resten av ingrediensene. Elt deigen sammen og del i 4 emner. Trill pølser og legg på stekebrett. Trykk hver lengde til flate stenger. Pensle med egg og dryss på perlesukker og hakkede mandler. Stek midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Skjær opp stengene mens de ennå er varme. Kongelige nøttekaker 125 g smør/margarin 125 g sukker 125 g brunt sukker 125 g hvetemel ½ ts natron 1 egg 100 g grovhakket sjokolade 100 g hakkede nøttekjerner Rør smøret lett og luftig med begge sukkerslagene. Sikt sammen mel og natron og rør det i smørkremen. Rør deretter inn egget, og til slutt sjokoladen og nøttene. Dekk stekebrettet med bakepapir og sett deigen på i små klatter. Stek kakene midt i ovnen ved 180-190 grader i ca 8 min. Avkjøles på rist. (Her er det bare å lage dobbel porsjon, for disse får bein å gå på!) Og så verdens beste lussekatter. Mammas lussekatter (ca 30 stk) 50 g gjær 6-7 dl melk 170 g sukker ½ ts salt 1 kg hvetemel 2-3 g safranpulver 150-200 g smør/margarin 1 egg Smuldre gjæren i lunken melk. Smelt smøret. Bland sukker, salt, mel og safran i en bolle. Hell i melk, smeltet smør og egg. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen, del i emner som formes. La etterheve på plate. Pensle med egg og stek ved 250 grader på midterste rille i 5-6 minutter. Endret 3. oktober 2006 av Arkana
Gjest Gjesta Skrevet 3. oktober 2006 #3 Skrevet 3. oktober 2006 Du må gjerne fylle hele tråden Arkana Jeg er på utkikk etter opppskrift på appelsinmarmelade...
Arkana Skrevet 3. oktober 2006 #4 Skrevet 3. oktober 2006 Jeg er på utkikk etter opppskrift på appelsinmarmelade... ← Jeg har en oppskrift, men har ikke kommet så langt at jeg har prøvd den enda. Appelsinmarmelade 1,5 kg bitre appelsiner 1,5 liter vann 2 - 2,5 kg sukker 3 ts sitronsyre Vask appelsinene i lunkent vann. Skjær appelsinene i svært tynne skiver eller bitte små biter. Ta vare på alle steinene og legg dem i en tøypose. (Hvis du ikke har bitre appelsiner, bør du fjerne den hvite underhuden mellom skall og fruktkjøtt. Legg det i posen sammen med steinene.) Ha de fint oppskårne appelsinene i ei rustfri gryte sammen med tøyposen med steiner og hell over 1,5 liter vann. La stå over natta. Neste dag, kok appelsinblandingen, med tøyposen med steiner, i 45 minutter. Ha i sukker og kok marmeladen i 1 time uten lokk, til den har den konsistensen du liker. Bruker du høy varme, vil du få den mørke Oxford-marmeladen. Fjern tøyposen. Ha i sitronsyre. Hell marmeladen over i sterile glass. Holder i flere måneder.
kamela Skrevet 5. oktober 2006 #5 Skrevet 5. oktober 2006 Har noen en god oppskrift på kokosmakroner/kokostopper? Har mistet den jeg hadde og forsøkte flere i fjor uten helt å lykkes. De skal være harde utenpå og seige inni!
kamela Skrevet 17. november 2006 #6 Skrevet 17. november 2006 Trenger også en oppskrift på peppermyntekonfekt, finner den ikke igjen etter flytting. Mener det er melis, eggehvite og peppermynteolje. Tror den sto i et oppskriftshefte med Norsk ukeblad for kanskje 10 år tilbake.
kamela Skrevet 17. november 2006 #7 Skrevet 17. november 2006 Hvis du ikke har safran til lussekattene, går det godt an å ha oppi litt gul konditorfarge, de blir like fine!
Arwen Skrevet 17. november 2006 #8 Skrevet 17. november 2006 Trenger også en oppskrift på peppermyntekonfekt, finner den ikke igjen etter flytting. Mener det er melis, eggehvite og peppermynteolje. Tror den sto i et oppskriftshefte med Norsk ukeblad for kanskje 10 år tilbake. ← Jeg har lagt en sånn en i julemagasinet til KG
kamela Skrevet 17. november 2006 #9 Skrevet 17. november 2006 Takk takk, da skal jeg se om jeg finner den
kamela Skrevet 17. november 2006 #11 Skrevet 17. november 2006 Var akkurat den jeg var på jakt etter, husket traganten når jeg leste oppskrifta, får vel kjøpe meg en ny boks. Så akkurat at du hadde laget link også
Vela Skrevet 17. november 2006 #12 Skrevet 17. november 2006 Enkel juleknask.. Pølse med kransekakemasse fra butikken Trykke ut i små hjerter (har noen former) Stekes Dyppe i smeltet sjokolade Inn i kjøleskapet ...og inn i munnen
Gjest Tweek Skrevet 17. november 2006 #13 Skrevet 17. november 2006 Slenger meg på. Har tenkt å lage pepperkakehus, kakemenner og kokosmakroner
Blueberry Skrevet 19. november 2006 #14 Skrevet 19. november 2006 Hvis du ikke har safran til lussekattene, går det godt an å ha oppi litt gul konditorfarge, de blir like fine! ← Er det ikke gurkemeie man pleier å bruke da? Jeg kjøpte safran i Tyrkia i sommer, så jeg er klar og håper bare jeg ikke glemmer å lage lussekatter den 13. Da må jeg jo vente et helt år til neste gang...
kamela Skrevet 19. november 2006 #15 Skrevet 19. november 2006 Det er sikkert det mest brukte. er bare ikke veldig glad i å ting i skapet som blir brukt en gang i året
Gjest piaf Skrevet 19. november 2006 #16 Skrevet 19. november 2006 Ang. safran: Jeg har alltid safran i skapet, og bruker det til mye rart gjennom hele året, feks i indiske risretter, i potetmos som tilbehør til fisk, i marokkansk mat, til blåskjell sammen med karri... for å nevne noe. Safran gir dessuten ikke bare gulfarge, mens også en karakteristisk, aromatisk smak, så å bruke konditorfarge eller gurkemeie blir ikke det samme.
Gjest gjesta Skrevet 19. november 2006 #17 Skrevet 19. november 2006 Safran gir dessuten ikke bare gulfarge, mens også en karakteristisk, aromatisk smak, så å bruke konditorfarge eller gurkemeie blir ikke det samme. ← Helt enig, safran blir noe helt annet! Lussekatter med safran er utrolig godt
kamela Skrevet 22. november 2006 #18 Skrevet 22. november 2006 Prøver igjen! Kokosmakroner som er seige inn, noen som har en oppskrift å bidra med? Handlet inn til peppermyntekonfekt i går, det blir dyr konfekt! Kr. 180 for peppermynteolje og tragant!
Arwen Skrevet 22. november 2006 #19 Skrevet 22. november 2006 Handlet inn til peppermyntekonfekt i går, det blir dyr konfekt! Kr. 180 for peppermynteolje og tragant! ← det betalte ikke jeg når jeg kjøpte det.
celice Skrevet 22. november 2006 #20 Skrevet 22. november 2006 Har tenkt å lage disse i år: Kokosmakroner 4 eggehviter 2 dl sukker 4-5 dl kokosmasse Bruk en tykkbunnet kjele. Ha alt i kjelen og rør godt over sterk varme. Det skal ikke brenne seg i bunnen! Når massen er "blank" og har fått en seig konsistens dras den av platen. Fordel små topper utover på en bakeplate med bakepapir. Stekes på 190 grader til de er gylne. Peppernøtter 1 dl kremfløte 1 dl mørk sirup 125 g margarin 1 ½ dl sukker 2 ts revet sitron- eller appelsinskall ½ ts finmalt pepper ½ ts ingefær 2 ts bakepulver 1 ½ dl potetmel 5 dl hvetemel Visp kremfløten stiv. Varm sirupen til den er flytende. Rør romtemperert Melange hvit og luftig med sukkeret. Tilsett fløte, sirup og sitronskall. Sikt på potetmel, krydder, bakepulver og hvetemel. Arbeid deigen godt sammen. Dekk til med plast og la deigen stå kaldt minst 1 time. Trill ut lengder på ca 1 cm i diameter. Del dem i små emner som trilles til kuler og settes på en bakeplate med bakepapir. Stek kakene ved 180ºC på rille nr 2 i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. Sjakkruter 175 g smør 250 g hvetemel 80 g melis 2 ss kakao Bland halve deigen med 2 ss kakao. Trill ut to hvite og to brune fingertykke pølser. Legg de hvite diagonalt ved siden av hverandre, likeså de brune. Skjær i tynne skiver. Stek kakene på 175 C i ca. 10 minutter.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå