Arkana Skrevet 3. august 2006 #2 Skrevet 3. august 2006 Denne fra God Morgen Noge er god, og enkel å lage. Stor eplekake 600 g mykt smør 600 g sukker 600 g hvetemel 4-5 ts bakepulver 10 egg 10 ss kaldt vann 10 epler sukker, kanel og hakkede mandler Rør smør og sukker lyst og lett. Bland inn hvetemel, bakepulver og egg. Kaldt vann røres i til slutt. Hell røren i en stor langpanne. Legg over eplebåter og dryss på sukker, kanel og hakkede mandler. Stek ved 180 grader, på nederste rille i 35-40 minutter.
Gjest Gjest Skrevet 3. august 2006 #3 Skrevet 3. august 2006 Tusen takk.Men går det ann å lage den litt mindre?
Arkana Skrevet 3. august 2006 #4 Skrevet 3. august 2006 Hvis du vil ha en mindre oppskrift har jeg også denne gode eplekaken som bakes i en 22 cm form. Saftig Eplekake 2 egg 1 ½ dl sukker 2 ¾ dl hvetemel 2 ts bakepulver 1 ts vaniljesukker revet skall av ½ sitron eller appelsin 50 g smeltet smør 1 dl vann 2-3 epler perlesukker, kanel og hakkede mandler Pisk eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker inn i røren. Tilsett sitronskall, smeltet smør og vann. Hell i en smurt form (22 cm). Skrell og skjær eplene i båter som stikkes i røren. Strø på kanel, sukker og mandler. Stek på nederste rille ved 175 grader i ca 45 minutter.
Gjest Gjest Skrevet 3. august 2006 #5 Skrevet 3. august 2006 På "Det søte liv" har de en eplekakeoppskrift med marengslokk som drysses med mandler. Den er kjempegod! Anbefales!
G.A. Skrevet 4. august 2006 #6 Skrevet 4. august 2006 Tips ang fyllet i kaken: 1/2 l vaniljekrem på bunn, og hjemmelaget eplemost på toppen, i stedet for epler i båter
Elze Skrevet 4. august 2006 #7 Skrevet 4. august 2006 Tips ang fyllet i kaken: 1/2 l vaniljekrem på bunn, og hjemmelaget eplemost på toppen, i stedet for epler i båter ← Du mener vel eplemos? Blir litt sølete ellers, kanskje?
monja Skrevet 6. august 2006 #9 Skrevet 6. august 2006 *kopiert til dagboka mi* Må prøve de oppskriftene en gang.
Gjest gjest1 Skrevet 6. august 2006 #10 Skrevet 6. august 2006 Jeg hadde noen epler og sitroner til overs, så nå står kaken i ovnen og jeg er veldig spent Må si at jeg slet veldig med å raspe sitronene... bare meg, eller? Så det ble nok ikke så mye i den som det skulle være, men pytt pytt. Jeg tror ikke det er verdens unergang
Arkana Skrevet 6. august 2006 #11 Skrevet 6. august 2006 Må si at jeg slet veldig med å raspe sitronene... bare meg, eller? ← Hva var det du hadde problemer med?
Gjest gjest1 Skrevet 6. august 2006 #12 Skrevet 6. august 2006 Hva var det du hadde problemer med? ← Raspe sitronene/skallet...gjorde jeg noe feil, eller? Ellers så har jeg nett smakt på kaken og den var veldig god
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå