Gå til innhold

Fryse ost?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

leste et sted at ost helst bør fryses revet.... hvorfor? har nettopp puttet en hel ost i fryser'n... :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det er nok fordi at osten kan bli litt rar i konsistensen etter frysing og helst bør smeltes for å se normal ut. Hvis den er revet er det enkelt å stø den på en pizza f.eks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

leste et sted at ost helst bør fryses revet.... hvorfor? har nettopp puttet en hel ost i fryser'n...  :roll:

Det er ikke noe problem å fryse en hel ost, men du må huske å tine den i kjøleskapet ellers blir den "ødelagt".

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har ofte revet ost i fryseren. Veldig kjekt å ha liggende til pizza osv + at det tiner veldig, veldig fort. En hel ost tiner jo mye saktere...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest the imp

En ost som har vært frosset hel er ofte vanskelig å rive etter at den er tint fordi den smuldrer seg opp.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

leste et sted at ost helst bør fryses revet.... hvorfor? har nettopp puttet en hel ost i fryser'n... :roll:

Pleier ofte å fryse ost, men i litt små porsjoner for den kan bli litt tørr og frynsete(forstå det dem som vil :wink: ) dersom de blir liggende i kjøleskapet en stund etterpå.

Deler også osten i to. Rasper den ene og fryser, enkelt å greit til pizza og gratinering

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hvis du allerede har fryst en hel ost, og ønsker å rive den senere kan jeg anbefale at du bruker en foodprocessor med slike skiver som man bruker for å rive ost, grønnsaker o.l.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi frøs en enorm ost etter forrige harrytur til Svinesund.

Den ble delt i fire og lagt i fryseren, og den var fin-fin etterpå. Kanskje den holdt seg så bra fordi den var litt myk i utgangspunktet, slik at den bare ble bedre når den ble litt tørrere? Det var en tysk gouda tror jeg, i gul plast. Anbefales!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...