Jump to content

bridalofrose

Sign in to follow this  
  • entry
    1
  • comment
    1
  • views
    4937

Sosialkontoret og urettferdige regler.

bridalofrose

949 views

Så opp i reglverket på nav og var noe jeg reagerte veldig sterkt på.

Jeg kan/får ikke gå i jobb pga personlige grunner. det har blitt diagnosert av lege så er under sosialen. Meg og kjæresten venter vårt første barn sammen.

Fant ut at jeg kunne søke engangstønad ved fødsel. I regelverket står det at jeg ikke har rett på foreldrepenger fordi jeg ikke har tjent det opp men at jeg har rett på engangstønad ved fødsel.

Sosialen sa da til meg at jeg får da 6000 av beløpet 38 750kr til babyen og resyen skulle fordeles på livsopphold og husleie en viss periode. Men dette står ikke noe i reglemanget at de har lov til. Det eneste jeg får av svar når jeg spør hvorfor er at jeg ikke skal få penger jeg ikke har rett på.

Men herregud, det står at jeg har rett på de pengene fordi jeg ikke skal ha foreldrepenger.

Noe annet som jeg også reagerte på er at det stod også noe om fedrekvote. Fedre har ikke rett på å få fedrekvote hvis mor har rett på engangstønad.

Da lurer jeg altså på, hvorfor har ikke kjæresten min rett på fedrekvote når jeg ikke engang får alt av det beløpet jeg har rett på?

Det står ingenting i reglementet til nav eller sosial kontoret at de har lov til å gjøre om engangsstønaden min til livsopphold og husleie. Det står bare at jeg har rett på Engangsstønad ved fødsel.

Det som jeg syns er rart er at de skal trekke så mye fra engangstønaden min og i tilegg så får ikke kjæresten min fedre kvote i tilegg.

Jeg syns de to reglene krysser hverandre, selv om nav og sosialen "kan gjøre dette" så har jeg fått høre at de egentlig ikke har lov til dette og at jeg har en gangske bra sak som jeg kan gå til avisen og polisen med.

Noen som har noen innblikk?1 Comment


Recommended Comments

KirstenEM

Posted

Hvis du har fått et skriftlig vedtak på dette, kan du klage til fylkesmannen i fylket ditt.

Det er derfor viktig at du får det skriftlig.

Lykke til!

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...