Gå til innhold

Lillepro's Blogg

  • blogginnlegg
    3
  • kommentarer
    0
  • visninger
    11 799

Hjemmetattovering!


Lillepro

1 313 visninger

Jeg skulle ta en titt på facebook før jeg startet på å lese litt til eksamen min, da jeg fikk se noe helt forferdelig. Ei jente som hadde tatt hjemmetattovering, og måtte tilbringe 13 dager på sykehuset med antibiotika- og penicilin kur. Hadde hun ventet en dag til så måtte hun amputere foten, da hun hadde fått ett kjøttetende virus igjennom tattoverings nålen. Jeg har sett bilder på facebook av kompiser av meg som har tatt tattoo i fylla, så de har egentlig bare vært heldige synes jeg. Når jeg ser på slike folk som har tatt tattovering hjemme, har de ikke tenkt over konsekvensene. Før jeg tok min første tattoo, så var jeg bestemt på hva jeg skulle ha, og forhørte meg om hvem andre hadde vært til og hvem foreldrene mine hadde vært til. Jeg bestillte time og resultatet ble supert, da hadde jeg vært til en som holder til i Namsos, og det er han jeg går til hvis jeg skal ha en tattovering.

I 2009 da jeg var i syden på klassetur var vi på Kreta, alle tok henna tattovering untatt meg, for jeg vet at det ikke er så hygienisk + at det finnes tilfeller der henna tattoveringen ikke går bort.

Aldersgrensen for å ta tattoo i Norge er 18 år, men det er mange tattoveringsartister som tar på 16-åringer, det mener jeg er helt feil. De som er profesjonelle tattoverer ikke på 16-åringer. Pappa ringte rundt til tattoveringsstudioer og spurte om jeg kunne bli tattovert da jeg var 17, det var noen måneder igjen til jeg ble 18, men det var ikke aktuellt, selv ikke med foreldres samtykke. Etter en stund leste jeg i avisen og der var det noen som kom til en eller annen mindre plass i fra Namsos for tattovering. Jeg la da merke til at de som hadde sagt nei til at jeg fikk tattoo, hadde tattovert MANGE 16-åringer. HVORFOR? Når du er 18 så er du myndig og tar slike tattoveringer selv, dessuten er du kanskje mere bevisst på hvilke tattoveringer du vil ha og kommer ikke til å angre. Men når du er 16? Sjansen for at du angrer er myye større, pluss at du finner bilder over alt på nettet der forsøk på å fjærne tattoveringer har gått helt galt. Jeg var livredd for at jeg skulle reagere på tattoveringen, at jeg var allergisk eller noe slikt.

Jeg blir rystet over hvor mange mindreårige som har fått tattovering, når jeg ikke fikk lov med foreldres samtykke da jeg var 17. Jeg synes det er forferdelig. Hjemmetattovering er i alle fall ikke noe å satse på. Jeg vet om en som gikk på samme skole, som tattoverte 61 grader nord, på leggen og hun var så fornøyd, hun var i himmelen. Helt ærlig så kunne en 3 åring ha tegnet det bedre.

Jeg bare anbefaler alle som skal ta tattovering å tenke over skikkelig før du merker deg for livet!

Mvh

Lillepro

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...