Gå til innhold

Lille´s' Blog

  • blogginnlegg
    26
  • kommentarer
    3
  • visninger
    47 266

Fra start og til dagen i dag


Lille´s

997 visninger

Det hele begynnte når vi i 2006 lurte på hvorfor vi ikke hadde blitt gravide etter nesten 2 år uten noen form for sikkerhet.

Jeg visste jo det at jeg hadde veldig uregelmessige sykluser, men alikevel synes vi det var snodig.

Sommer´n 06 dro vi på en 14 dagers flott ferie til Bulgaria, vi skulle pleie oss selv og prøve så godt vi kunne å slappe av :) Vi hadde da håpet om at det kanskje skulle skje noe. Jeg ventet mens en ukes tid etter hjemkomst, og da den ikke dukket opp, så kom jo det lille håpet om at nå var det kanksje vår tur.. Men testen viste selvfølgelig negativ (som alltid)

Utpå høsten bestemte jeg meg for å bestille en time hos en gynekolog i og med at mensen fortsatt ikke hadde dukket opp, 2-3 mnd etter ferien.

Fikk time i sept 06, og da begynnte det evilange prosjektet med Primolut og Pergotime kurer. I løpet av en 1 1/2 års periode fikk jeg påvist en EL ved blodprøve, så da fikk vi jo vite hva som var prøblemet hvertfall... Så vi fortsatte å prøve i håp om at det skulle gå av seg selv, selv om jeg hadde fårr beskjed om at vi mest sannsynelig trengte litt hjelp ( til min store fortvilelse, jeg gikk rett og slett helt i kjeller´n)

Våren 08 fikk jeg ny jobb, og da bestemte vi oss for å sette alt på hold for en periode, slik at jeg skulle få jobbet i den nye jobben en stund før vi tok steget videre.. Dette var en god periode, der jeg koblet ut alt som hadde med prøving og baby å gjøre.. Men selvfølgelig lå det i bakhodet hele veien..

Tok tak i prøblemet igjen på høsten 09, så i januar 10 var jeg inne på det lokale sykehuset for kontroll. Har hele veien loggført alt vi har vært igjennom, så da legen så dette kunne han nesten med en gang si at vi kom til å bli henvist videre. Men alikvel så ville de ha meg på en LAP (kikkhullsoperasjon) for å sjekke. 1.juni 10 var jeg inne til LAP, dette var ikke noe særlig (meget smertefullt i etterkant). De fant ut at eggstokkene mine var innkapslet slik at egga ikke modnes og slippes.. De svidde hull, og sa at nå kunne vi prøve selv noen mnd.

Selvfølgelig var håpet der da, men etter 1 mnd så kjente jeg at vi var tilbake på startstreken igjen. Så da jeg var til etterkontroll på sykehuset i august 10 så ble søknaden til prøverør sendt, og da var vi plutselig nærmere målet vårt, nemlig det å bli foreldre...

Fikk førtse kontrolltime den 16 nov 10 på sykehuset i Porsgrunn. Vi var veldig spente, men alikevel litt engstelige.

Jeg fikk påvist PCOS, hadde en mistanke om at det var problemet.. :snurt: og greit å få det bekreftet.

De ville prøve å hormonstimulere meg slik at vi kanskje hadde en mulighet til å klare det på naturmetoden. Så jeg fikk Puregon og Ovitrelle. Var til mange kontroller i denne tiden, og jeg respondere dårlig de første ukene på Puregon.. De dobblet dosen og da sa det "pang" og plutselig hadde jeg alt for mange voksende egg enn det som var normalt, så da ble det å konvertere til prøverør..

Egguttaket hadde jeg 14 desember 10, dette var meget smertefullt, da jeg hadde utrolig store og hovne eggstokker. Totalt fikk de ut 28 egg, hvorav 18 ble befruktet og var superfine..

16 desember var jeg nede for innsett, og 14 dager med venting hadde jeg foran meg. Den 8 dagen etter innsett fikk jeg mens (tok ikke dette så utrolig tungt, men alikevel).

Uti januar 11, begynnte jeg på Progynova, og hadde første fryseforsøk nå 01 februar :) Ruger enda, og gledegruer til å teste 14 - 15 februar (som bare er noen dager til). Kjenner igjen ting, og er egentlig litt pessimist..

Fortsatt 13 egg på frys, så sjangsene er vel der, selv om det kanskje ikke går denne gangen..

*lilles*

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...