Gå til innhold

Sofies filmverden

  • blogginnlegg
    6
  • kommentarer
    2
  • visninger
    82 733

Brødrene Grimm


sofie777

1 206 visninger

Denne filmen så jeg i går kveld på tv. Den har Matt Damon og avdøde Heath Ledger i hovedrollene.

Det var ikke akkurat verdens beste film dette her. Man forutsetter at de som ser filmen har lest mange eventyr, for det var maaange referanser til historier som Rødhette og Rapunsel og mange andre. De hadde rett og slett pøst på med slike referanser til eventyr både østenfor blåner og vestenfor hav (for å forstsette på referansene). Det var litt for mye av det gode og det ble helt overveldende etterhvert.

Ledger og Damon spiller et par brødre som løser mysterier på en "falsk" måte. De bruker triks og spesialeffekter for å lure naïve landsbybeboere. De blir tatt til fange av en fransk general (spilt av Jonathan Pryce (kanskje mest kjent fra Bond-filmen "Tomorrow Never Dies")). Han ber brødrene om å ordne opp i en landsby der noen kopierer deres metoder, mener han. Men når de kommer dit finner de ut at det ikke er falske effekter, her skjer det faktisk noe skummelt. Det er "the real deal".

Mysteriet er skjult i skogen så de løper fram og tilbake, fram og tilbake, fram og tilbake, fram og tilbake mellom skogen og landsbyen. (Det er til å bli gal av.) og de prøver å løse gåten som best de kan.

Mye rart skjer og mye av det er basert på spesialeffekter og det er kanskje det som ødelegger filmen, egentlig. Den kunne vært bedre uten at de pøste på med alt om igjen og om igjen og effekter oppå hverandre og om historien hadde vært på en plass om gangen.

Jeg gir denne filmen 2

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...