Gå til innhold

Norsk bris

 • blogginnlegg
  7
 • kommentarer
  0
 • visninger
  3 932

Hvordan velge en bryllupsfotograf: 8 tips


NataShynie

572 visninger

Å forberede et bryllup er alltid en hyggelig oppgave. Å søke etter brudekjoler, velge et sted for en feiring, fylle ut invitasjoner - alt dette tar selvfølgelig mye tid og krefter fra fremtidige nygifte og deres familier. Men ikke glem å ta bilder! Tross alt er det takket være fotografier av høy kvalitet at denne ferien vil minne deg og dine gjester om seg selv i lang tid fremover.

Unødvendig å si, å velge en bryllupsfotograf bergen er en svært ansvarlig oppgave. Og gitt den enorme konkurransen i markedet for fototjenester, virker det nesten umulig! Men heldigvis er du heldig - etter våre enkle råd kan du finne en spesialist som ikke bare tar et par hundre "bilder", men vil lage et ekte fotoeventyr fra feiringen din!

Hovedpoenget når du velger fotograf er å slutte å tenke i stereotypier og begynne å vurdere situasjonen objektivt. For eksempel, hvis du ønsker å bli kreativ, må du se etter en ung fotograf; eller jo mer du betaler, jo høyere er kvaliteten på bestillingen. Faktisk, for å velge en passende spesialist, er det nok å følge noen få enkle regler.

glavnaya-18.jpg.a77200288985b101de2f86d523bafd32.jpg

8 tips for å velge bryllupsfotograf

1. Vær oppmerksom på erfaring

En erfaren fotograf er for det første en spesialist som lett kan tilpasse seg den mest uventede situasjonen. For eksempel hvis det plutselig regner. Eller turen til byparken mislykkes. Eller bruden vil knekke hælen og vil ikke være i stand til å posere i henhold til det planlagte scenariet. En erfaren fotograf kan med andre ord enkelt tilpasse seg enhver force majeure uten å gå på bekostning av kvaliteten på bildene.

En ekte proff vil ikke være redd for å legge seg på vått gress eller en støvete vei, klatre i et tre eller et dreneringsrør hvis det hjelper å gjøre et superskudd.

Det er en oppfatning at en erfaren fotograf kan fotografere i hvilken som helst stil. Dessverre er dette ikke noe mer enn en myte. Få enheter er like flinke til å organisere glamorøse og for eksempel retro-fotoshoots. Og det handler ikke om talent i det hele tatt... Enig – du møter sjelden musikere som er kjent med alle nyansene av kvantefysikk i de minste detaljene... Det er det samme med fotografering – hvis du vil ha en fotoshoot, for eksempel i stil med Fine Art or Trash Dress, se etter en profesjonell som jobber i denne stilen.

Det er også verdt å avklare øyeblikket angående utstyret - det viktigste og ekstra. En profesjonell har alltid et ekstra kamera med seg (i tilfelle det viktigste går i stykker), utstyr for ekstra belysning (i tilfelle overskyet vær eller fotografering i mørke rom), så han bryr seg ikke om force majeure.

2. Utforsk porteføljen

La oss begynne med det faktum at enhver mer eller mindre respektfull fotograf (selv en nybegynner) er veldig nøye med å sette sammen porteføljen sin. Derfor bør fraværet av det i det minste få deg til å tenke på profesjonaliteten hans.

Hvis du har en portefølje, må du studere den nøye. Og aldri dra for konklusjoner. Tross alt, ser du, et par "kule bilder" kan oppnås selv av en person som er langt fra fotografiets verden. Men porteføljen til en profesjonell er bokstavelig talt "fylt" med førsteklasses fotografier!Å lære mer

Etter å ha sett på det ferdige arbeidet til fotografen, vil du få en mer eller mindre klar ide om hvilke retninger han jobber og hvilke bilder han tar best - iscenesatt eller "reportasje" (rammer oppnådd i det virkelige løpet av feiring - uten forberedelse og manus).

En fullstendig spredning i stiler, som faktisk tilstedeværelsen av en haug av samme type banale bilder, hedrer ikke fotografen.

3. Ha et personlig møte

Du bør ikke endelig godkjenne kandidaturet og si et gledelig "JA" til fotografen før du møter ham personlig. Alt er enkelt her: det spiller ingen rolle hvordan han er kledd, hvilken høyde, vekt, kjønn og religion fotografen er – det viktigste er at du føler deg ved siden av ham, som en fisk i vannet, du kan slappe av og åpne din indre verden foran linsen. Dessuten bør slik sympati være gjensidig, det vil si at fotografen også skal "føle" paret ditt.

Ikke gå glipp av muligheten til å diskutere arbeidsøyeblikkene du er interessert i, forhåndsforhandle tid og sted for skyting. Ganske ofte tilbyr fotografer å arrangere en "prolog" av en fotoseanse selv før bryllupet - for å fange noen forberedende øyeblikk (dekorere hallen, kjøpe ringer, velge brudekjoler, etc.).

Et personlig møte vil blant annet hjelpe fotografen å bli bedre kjent med deg, "fange" bildene av brudeparet for å planlegge den fremtidige fotoseansen så tydelig som mulig.

4. Er det en assistent?

Alene i felten er ikke en kriger ... Med en fotograf, den samme historien. Med en assistent går arbeidet mye smidigere, i hvert fall i de fleste tilfeller - skyting fra forskjellige vinkler, sikkerhetsnett, hjelp med utstyret. Spesifiser om fotografen har en assistent, hva som inngår i hans funksjoner og om hans deltakelse i arbeidet vil påvirke kostnadene for fototjenester.

Igjen må det være fullstendig gjensidig forståelse mellom fotografen og hans assistent, og for å sikre dette, ville det vært fint å invitere assistenten til et personlig møte med fotografen.

Viktig: ikke forveksle en fotografassistent med en videograf. Dette er helt forskjellige tjenester og å kombinere dem er utrolig vanskelig, om ikke umulig.

5. Vær oppmerksom på kostnadene

Miser betaler to ganger. Når det gjelder bryllupsfotografering, betaler gjerrig en gang, men forblir «med nese». Tross alt må du innrømme, hvis du plutselig i stedet for de lovede glamorøse bildene får en bunke kort med en banal bearbeiding i en offentlig fotoredigerer og resultatet kategorisk ikke passer deg, vil det være ekstremt problematisk å gjenta feiringen igjen.

Samtidig, etter å ha betalt mye penger til en godt annonsert fotograf, er det en sjanse til å få en ærlig billig pris.

Vurder situasjonen på riktig måte. For å gjøre dette, ville det være nyttig å studere prisene for tjenestene til bryllupsfotografer i byen din og fokusere på gjennomsnittskostnaden.

I tillegg, ikke glem at kostnaden for tjenesten inkluderer flere komponenter. Det kan være:

 • Timelønn eller engangsbetaling for en viss arbeidstid;
 • Fotografering før bryllupet;
 • Behandling av alle bilder, eller selektivt;
 • Utskrift av bilder (hvis ja, vil kostnadene avhenge av kvaliteten på utskriften, papiret, fotostørrelsen osv.).

Hvis du vennligst lar fotografen bruke bryllupsbildene dine i porteføljen sin, kan du til og med få en liten rabatt.

For ikke å komme i en ubehagelig situasjon når du betaler for tjenestene til en fotograf, er det best å diskutere disse punktene veldig tydelig, eller enda bedre, skrive dem ned i kontrakten).

6. Lag en kontrakt

La oss si med en gang - hvis en bryllupsfotograf nekter å inngå en kontrakt, avslå hans tjenester umiddelbart.

Hvis kontrakten fortsatt vurderes, ikke glem å være spesielt oppmerksom på følgende punkter:

 • Angi tydelig dato og klokkeslett for opptak.
 • Angi beløpet på forhåndsbetalingen (hvis noen).
 • Skriv ned arbeidstiden til fotografen på feiringen.
 • Hvis det forventes timebetaling, angi kostnaden for 1 time, hvis betalingen er for en viss arbeidstid, angi hele beløpet, men ikke glem å angi muligheten for overtidsarbeid og prinsippet om betaling for "ekstra" timer.
 • Hvis fotografen har tilleggsutstyr, skriv det opp.
 • Hvor mange utskrevne bilder vil du motta.
 • På hvilket medium vil bildene bli overført til deg i digital form (flash-stasjon, disk, e-post osv.).
 • Straff for manglende overholdelse av forpliktelser fra partene som inngår kontrakten.
 • Frister for innlevering av arbeid.

Etter skyting, ikke glem å signere et ferdigstillelsesbevis, som viser eksisterende krav eller deres fravær.

Hvis kontraktsskjemaet gitt av bryllupsfotografen ikke passer deg, har du rett til å tilby ham prøven din (komponert personlig eller lastet ned fra Internett). Som regel nekter samvittighetsfulle spesialister aldri et slikt alternativ for samarbeid.

7. Kjenn timingen

Du bør ikke starte samarbeid med en fotograf som lover å overlevere det ferdige arbeidet en uke etter bryllupet.

Med tanke på at det kan ta flere timer for en profesjonell fotograf å behandle 1 bilde, kan det ta en måned å forberede hundrevis av bilder. I tillegg, ikke glem at erfarne fotografer ikke sitter stille, derfor er bryllupet ditt mest sannsynlig langt fra det eneste (som regel tar en gjennomsnittlig fotograf minst 2 bryllup i uken).

Hvis du vil at bryllupsbildene dine skal være en fryd for øyet, vær tålmodig og vent 25-30 dager – det er så lang tid det vanligvis tar å fullføre en bestilling.

8. I hvilken form vil resultatet bli gitt

Alt avhenger av avtalen din. Som regel inkluderer totalkostnaden vanligvis et visst antall bilder som er skrevet ut i et profesjonelt fotolaboratorium, men hvis du ønsker det kan du øke dette ved å betale ekstra for utskrift.

Det er også viktig å avklare hvordan bildene vil bli overført til deg i elektronisk form - på en flash-stasjon, disk, via e-post eller via messenger. Faktum er at bilder som sendes til e-post kan miste kvalitet (oppløsningen vil forringes, bildene blir uskarpe).

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
 • Opprett ny...