Gå til innhold

Heidi G's Blogg

  • blogginnlegg
    20
  • kommentarer
    25
  • visninger
    18 620

Sammenhekling av lappeteppe


Heidi G

6 160 visninger

De siste sommerukene har det blitt mer håndarbeid på meg enn det siste halvannet året. Etter mye klutstrikking har jeg funnet ut at jeg må forsøke å få unna en del av ufoene som ligger i bokser og poser på loftet. Og nå er jeg i gang med sammenhekling til et lappeteppe av bestemorsruter som har ligget i over to år.

10.08.14+Sammenhekling.jpg

På forsommeren for to år siden heklet jeg en rekke bestemorsruter av Lerkegarn. I juni skrev jeg kjekt i bloggen: 162 er ferdig heklet og har fått alle trådender festet. Nå gjenstår bare å legge lappene ut, og starte sammenheklingen.

12.06.12+Lapper+til+lappeteppe.jpg

I steden ble alle lappene liggende i to plastkasser, og først i går kveld la jeg ut lappene på et laken. Men nå er de heklet sammen, langsgående rader skal hekles, en smal kant rundt. Det er på tide at lappene endelig blir til et teppe!

3 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Dette var et nydeleg teppe i fine farger,men så mange lapper,du er jammen kreativ.

Eg lurer så på om det er noe system i lappene i slike tepper? Eg prøvde når eg holdt på med vognteppet,men fekk det liksom ikkje til,så eg gav opp rett og slett. God kveld videre.

Lenke til kommentar

Da jeg heklet lappene hadde jeg et system for fargene. Jeg har naturhvitt i midten og ytterst, og tre farger i tillegg. Valgte ut tre farger pr lapp, og strikket tre varianter av den x 3. Dette for ikke å gå helt i surr. Eks en av fargene i lappen heklet jeg i innerste, midterste og ytterste rad, og tilsvarende med de andre.

Alltid en utfordring når man skal sette sammen lapper, jeg er slett ikke så erfaren i det. Men jeg la ut lappene på et laken på gulvet, flyttet rundt, og så på det mens jeg sto. Da får man litt mer oversikt. Forsøkte å få sterke farger som rosa, blått osv litt spredd, men litt "tilfeldig" uten system.

Man kan jo lage et system med lapper. Jeg gjorde det da jeg strikket vesker med lapper. Da tok jeg annenhver farge, ikke av samme farger men innen samme fargegruppe.

Tror det beste er å få en viss balanse i fargebruken, spre det, men gjerne ikke ha et helt gjentagende system. Tenker vel litt som med lappesammensetning i quilting som i hekling og strikking. (Ikke at jeg har mye erfaring der heller, men jeg har sett en del arbeider i bøker og magasiner.)

Lenke til kommentar

Takk Heidi,eg syns dette var ein lur måte og gjera det på.Dattera mi har spurt meg å hekle en teppe,ho har valgt færre farger og det blir lettere trur eg.Mem dette om balanse i farge bruken er nok viktig,men ikkje i et gjentagende system. Eg tek dette med meg og igjen tusen takk for råd. Ha ein strålande dag.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...