Jump to content

anneaa's Blog

Sign in to follow this  
  • entries
    2
  • comments
    6
  • views
    8048

Fantastisk ferietur

anneaa

1588 views

Nå er den over, men vi har vert heldig med hele ferien. Kun en dag regn og gråvær. blogentry-78212-0-29617100-1405296860_th

Første uken var vi i Ålborg, bodde på scheelsminde ett kjempefint hotell (herregård) 10-15 min fra sentrum. Nydelig hage/park og god mat. Ikke langt til Ålborgs mange fasiliteter. En dag på Skagen var bare herlig.

Deretter var det en liten rundreise i Norge , vårt fantastisk vakre land. Reiste først via Lillehammer til Rena der vi skulle hilse på en tremenning og hans familie. En jeg aldrig hadde truffet annet enn på FB. Det var bare kjempevellykket. Vi overnattet på Østerdalen hotell . Flott og hjemmekoselig hotell med god frokost. Dagen etter var på omvisning på #det lille bryggeri på Rena sammen med brygggerimesteren. De lager bl.a Birkebeinerøl.

dette lå nesten vegg i vegg med hotellet. Kjørte videre til Atna der vi også besøkte ett lite bryggeri. er de lager det spesielle Moskus øllet og Selbuøllet (der selbustrikk preger etiketten)

Vegen var merket med elghorn som vi tolket som elgfare. Artig.

Storslagen natur inn i Rondane nasjonalpark. Fantastisk. Innom så vidt i Oppdal og hilste på enda en slektnig som vi aldrig hadde hilst på før. , Over Dovre, Drivdalen og Sunndalen på vegen var vi innom sjokoladeloven, en liten trivelig sjokoladefabrikk som håndlage spesielle sjokolader med både blåbær- og multekrem. Det var artig for oss som i yngre år arbeidet på Freia sjokoladefabrikk.

Eide i møre og Romsdal var vi også innom ett av mine ukjente slektninger, og de hadde trommet sammen flere. Det var stas. Her ble det disket opp med aftens og det hele. De ville vi skulle blitt til dagen etter og droppe det vi hadde booket inn på, men slik ble det ikke. (anger i ettertid , håper vi treffes igjen)

Dage etter skulle vi kjøre Atlanterhavsvegen, en fantastisk liten veistrekning som hopper fra øy til øy på mørkysten. På en av disse øyene bor min fetter som jeg heller aldrig har besøkt før. Nå kom anledningen. Vi har møttes mye, han er vokst opp i Drammen. Hans farmor var min mormor så alle ferier kom de til Nesbyen som barn.

En liten tripp innom for å hilse på ble over 5 timer tiden fløy. Men vi måtte videre. Måtte Atlanterhavsvegen på returen også og da var vi innom Håøya og gikk rundt hele eldholmen der det var bygget fin Vei/sti i løse lufta så å si i løse lufta. oj oj for en natur.

Veien videre mot Åndalsnes der det var Nordisk villmarksmesse. kjempeopplegg med klatrevegg, villmarksmat og quiss. Her var det vilt og vakkert. høyt opp og langt ned. hytteovernatting .Så bar det videre over stokk og stein så å si. Trollveggen og Romsdalshorn. Snøsmelting og isblått frådende elver og stryk og mange flotte "brudeslør" ned fjellsidene. Siste natta satset vi på Dovrefjell hotell.. Kjempestort enkelt hotell med god mat. Kjørte til for å se på stavkirken i Lom,der hadde jeg ikke vert siden tidlig på 1970-tallet. Der fant jeg på å ringe ei hyggelig venninne jeg visste hadde hytte der. Kanskje hun var der. Og det var hun . Så da ble det ett par trivelige timer hos henne før vi tok fatt på Jotunheimen og sognefjellt Turtagrø-Årdal nydelig vær men litt merkelig snøfonnene var store og kompakte gradestokken i bilen viste 30 kl 18.45.

Nå er det bare over Tyiin ,ned valdres og over fjellet til Hallingdal. Men klokka gikk, for vi fant ut at vi måtte stikke innom å hilse på en gammel venn i Årdal når vi først var der. Timen gikk fort. Var ikke i Fagernes førstengetid på det meste, men vi fikk oss mat på et nattåpent Pizzeria og bar. Hjem til nesbyen kom vi på "svarte natta" Da var det godt å komme i egen seng etter en syperduper tur. Det som er litt trist er at alle mine flotte naturopplevelser i form av bilder ikke har rett størrelse for å tas opp her. Kun dette ene fra skagen.2 Comments


Recommended Comments

Høres ut som om du har hatt en flott ferie og opplevd masse. :-) Ha en fin helg. :-)

Share this comment


Link to comment

Hei Garndokka,

Lenge siden sist, jeg er innom av og til å prøver, men jeg får ikke dette helt til. Nekter å tro jeg er dum. Men det er frustrerende når jeg lager en lang blogg inkludert bilder og jeg ikke får lagret det. Og plutselig er hele greia borte.

Skal prøve litt igjen i dag.

HA en fin dag.

Share this comment


Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...