Gå til innhold

Swissies blogg

  • blogginnlegg
    168
  • kommentarer
    939
  • visninger
    33 349

Litt av Dresdens historie


Swissie

1 136 visninger

23615_134662.jpg

Egentlig kunne jeg tenke meg å fortelle litt av Dresdens dramatiske historie. Men det tar for mye tid og plass. Jeg nevner bare februar 1945. Krigen var så å si slutt. Alle visste at Hitler hadde tapt og at det bare var uker før han ville kapitulere. Likevel satte de allierte inn et todagers stormangrep mot Dresden og bombet omtrent hele byen sønder og sammen.

Tusenvis av uskyldige mennesker mistet livet. Enda flere ble skadd. I et helt unødvendig angrep. Fem dager raste brannen. Og det første som skjer etterpå, er at kvinnene som hadde overlevd, setter i gang med å rydde bort steinene fra ruinene, gi håp og hjelp til sine medmennesker og å bygge opp igjen byen.

I dag står Dresden her i all sin prakt, møysommelig bygget opp igjen, stein for stein. Mye er blitt til fordi venner av byen har gitt penger til gjenreisingen. Jeg er full av beundring.

Også Die Frauenkirche som vi besøkte lørdag og i går, er blitt gjenreist på denne måten. Da jeg var i Dresden i 2002, var kirken fremdeles en byggeplass. Da håpet jeg at jeg en gang skulle få se den ferdig restaurert. Bildet er fra framsiden av Frauenkirche med statuen av Martin Luther

 

Og til opplysning: Det regner ikke. Paraplyene blir brukt som parasoller av asiatiske turister

4 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Betty_HjemmetNO

Skrevet

Tusen takk for koselig reisebeskrivelse Liv. Både denne og den forrige er flott, fine bilder du viser, bygningane er så flotte. God tur videre.

Lenke til kommentar
AstridNV

Skrevet

dette var win interessann historie Liv fra vår dystre fortid. Du er så flink til å fortelje og flott bilde av kirken,du verden for et kunstverk.

Lenke til kommentar

DDu verden for ei nydelig kirke og tusen takk for historie.God ferd videre.

Lenke til kommentar

krigens historier er ofte grufulle og det er nyttig å bli minnet på det.

Nydelig kirke. Du har en fantastisk formidlerevne

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...