Gå til innhold

Swissies blogg

  • blogginnlegg
    168
  • kommentarer
    939
  • visninger
    33 342

Gode og mindre gode vårtegn


Swissie

1 201 visninger

At våren er i anmarsj, eller faktisk er kommet hit til oss, merkes på gode og mindre gode vårtegn.

Jeg tar de mindre gode først:


Pollenallergi! Elendighet!


Nå er ikke jeg plaget, heldigvis. Men mannen min er det. Og hvert år når vi andre fryder oss over knopper som springer ut både på trær og løkplanter, må han lide seg gjennom noen dager til dess at symptomene er blitt så sterke at han kan ta de nødvendige sprøytene. "Alt har en overgang", sa reven da han ble flådd. Så i ettermiddag kan vi sikkert se lysere på allergisituasjonen.


 


Neste sikre og negative vårtegn: Maur!


Mens vi var på gudstjeneste første påskedag, veltet de inn på kjøkkenet. I stooooore mengder!


De går ikke etter mat, heller ikke etter søtsaker, slik mange tror. De søker fuktighet. De samler seg rundt kjøkkenvasken, og dersom den fuktige kluten ligger på benken, er det svart av maur under den.


Nå vet jeg heldigvis hvordan jeg skal få bukt med dem. Etter mange gode kjerringråd de siste årene, har jeg landet på denne løsningen:


Varmt vann. De blir skyllet ned i vasken med varmt vann. Ikke direkte humant, men det hjelper. De prøver seg igjen 2-3 ganger, men så er det slutt. Nå kommer sporadisk et par maur for dagen og sonderer terrenget. Men de færreste når tilbake til tuen, så det minker nok på leveransene av maur etter hvert.


Dette rådet må altså brukes BARE inne i huset! Ute har mauren en viktig funksjon, så der lar vi den være i fred!


Jeg har en mistanke om at de holder til i veggen bak det innebygde kjøleskapet. Og det må nok en skikkelig utryddelse til. Men sånt noe blir ikke satt igang før om ett år når vi flytter til ny leilighet. Da må denne leiligheten renoveres uansett.


 


Så var det de kjekke og gode vårtegnene:


Jeg har sett linerlen og bokfinken! To viktige vårtegn for meg. Bokfinken holder riktignok til her hele året dersom vinteren er mild. Men denne vinteren så jeg den ikke. Sangen dens er så herlig morsom!


Og så blomstene, da! Blåveis i mengder, både blå, hvite og rosa. Det var rart for meg å se rosa og hvite blåveis, men her finnes de altså. Hvitveis vokser ikke her i Wallis. Det er for tørt.


 Blåveis


 


 


Hvit blåveis


 


Pæretreet i hagen vår står med bristeferdige knopper. Gleder meg til de springer ut.


 


Det vi savner mest, er vel solskinn. VI har hatt minimalt med sol hittil dette året. Men det har jeg nok sagt før, så det er ingen nyhet.


Jeg deler med dere to kort jeg laget sist uke, begge til utfordringer på blogspot.


 


Digi-stmpel: Pike under paraply. "Dråper" av glassperler


Dette kortet var til utfordringen "April Showers" hos Cuttlebug Mania


 


 


Brunt kort med ur og innskriften: "Gi hver dag sjansen til å bli den beste i ditt liv"


Kort til utfordringen "Tid/Ur hos BaWiOn. Tekst: "Gi hver dag sjansen til å bli den beste i ditt liv".


 


 


Ha en flott uke!

4 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Signe_HjemmetNO

Skrevet

Så koselig blogg fra deg:-)

Maur er noe skikkelig herk å få i huset. Vi kaller de for sukkermaur, og jeg trodde virkelig at de gikk etter det som var søtt. Vi sliter litt med maur i kjelleren, og setter da ut noen små bokser med ett stoff som lokker mauren til seg.

Ellers var det hyggelige vårtegn fra deg også, og kjempefine kort du har laget.

Lenke til kommentar
torunnolsen

Skrevet

Allergi er slitsomt,helt utslått jeg og,selv med masse medisin i kroppen. Koselig er det uansett og se de fine første vårtegnene. Ha en god dag.

Lenke til kommentar

Koselig å lese denne vårlige bloggen. Her nord er det jo lenge til vi får samme innrykk av vår/sommer.

Har dere prøvd akupunktur dere som har allergi?

Lenke til kommentar
Betty_HjemmetNO

Skrevet

Det er så koselig å lese bloggane dine. Stakkars mannen din. Hans plager er nok ukjente for meg. Nyt bilda av blåveis i fleire farger, for her har det snøa ganske mykje. Stakkars gjester som kom frå ei bygd inne i Storfjorden for å feire Benjamin sin bursdag. Mor i huset reiste i sandaler, trudde det var like fint over alt i Norge. Her måtte ho vasse i snø. Men kjekt for naboen som nettopp hadde skifta til ny bil med firhjulstrekk. For dei gjekk det fint. Korta dine er nydelige.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...