Gå til innhold

Swissies blogg

  • blogginnlegg
    168
  • kommentarer
    939
  • visninger
    33 351

En artig opplevelse


Swissie

1 302 visninger

Når jeg reiser med toget mellom Brig og Visp (10 minutt), bruker jeg å strikke. Jeg får da unna noen omganger på den tiden, alt etter hvor omfangsrikt strikketøyet er. Folk ser på meg og tenker vel sitt. Men det gjør ikke noe. Jeg har glede av arbeidet mitt, og selv om jeg er den eneste som strikker, gjør ikke det noe.

 


Da jeg kom fra konfirmantundervisning i Visp i går, måtte jeg vente noen minutter på toget. Mens jeg stod på plattformen, kom et tog som skulle til Romanshorn, helt på andre kanten av landet. Da det stoppet, så jeg at ved viduet satt det 4 damer OG STRIKKET!


 


Etter en stund fikk vi øyekontakt. Jeg holdt tommelen opp og smilte til dem og viste med tegnspråk at jeg også strikket. De strålte, viste fram strikketøyet sitt og vinket da toget kjørte av gårde. Det var som om vi kjente hverandre, selv om vi aldri før har sett hverandre.


 


Joda. Jeg er altså ikke den eneste togstrikkeren i Sveits. Blunke


 


Ha en flott dag, jenter!

11 kommentarer


Anbefalte kommentarer

strikking er topp sosialt og da er man på bølgelengde med en gang

Dette var koselig opplevelse

Lenke til kommentar

Så koselig :) Det er alltid noen som strikker en eller annen plass. Da vi reiste med tog i fjor, så var det mange som strikket. Jeg oppdaget plutselig at det var en mann som strikket, han strikket genser, og han var nok passert 70. Tror han snakket nederlandsk. :)

Ha en fin dag :)

Lenke til kommentar

Koselig å sjå at andre likar å gjere det same som ein sjølv. Eg pleier strikke når vi kjører bubil. Køane nedover i Europa kan nokre gonger stå bortimot stille, då er det artig å sjå reaksjonen hos lastebil/trailersjøførane som kjører paralellt med oss. Nokre vil veta kva eg held på med, andre ler oppgitt, dei fleste smiler lurt!

Lenke til kommentar

Og jeg strikka på toget i Finland. Selbustrikk i to farger. Både unge og gamle var veldig interessert! Spesielt i hvordan jeg fikk til å strikke mønster, og at jeg strikka begge sokker samtidig på rundpinne (magic loop). Strikking er på full fart framover både i Sverige og Finland.

Lenke til kommentar

Fin oppleving! heldigvis er det ikkje heilt slutt med strikking!

Lenke til kommentar
Livsnyter_HjemmetNO

Skrevet

Morsom opplevelse. Jeg også strikker overalt. Det er vel kun i kirken jeg ikke strikker. Jeg forstår ikke hva folk gjør som ikke strikker,hekler syr, eller lignende! Da hadde jeg nok drukket mer vin.....he he...

Lenke til kommentar
evajohryk19

Skrevet

En fin opplevelse det her. Mer skal ikke til før en kjenner felleskap med andre. Jeg opplevde en gang på toget fra Bergen til Oslo at en japaner kom bort til meg og var veldig interessert i strikketøyet mitt.

Lenke til kommentar
rose_HjemmetNO

Skrevet

Ja strikketøyet må med på reiser.Har eg et passende arb er det med på jobben også-

Lenke til kommentar
Betty_HjemmetNO

Skrevet

Synes eg ser deg på togstasjonen. Artig å sjå andre strikke, ein føler seg nesten i familie med dei. Strikking er gøy. Ynskjer deg ein fortsatt god dag.

Lenke til kommentar
Signe_HjemmetNO

Skrevet

Så artig opplevelse dette var.

Strikking er blitt en sosial greie.

Og jeg er veldig enig med Unn-Hege.

Skjønner heller ikke helt hva folk som ikke gjør håndarbeid bruker tiden til.

Lenke til kommentar

Ja ikke sant.. Strikking er kontaktskapende. Artig opplevelse

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...